Social SEO

  • Integreer social media als Facebook en Twitter in je SEO-strategie
rankingCoach aanbieding
social seo

Wat is Social SEO?

Social SEO is de combinatie van klassieke zoekmachineoptimalisatie (SEO, Search Engine Optimization) en social media marketing. Klinkt vaag? We leggen het uit!

Sociale netwerken zoals Facebook, YouTube en Google+ tellen steeds meer mee bij de ranking van je website in zoekmachines. Google kijkt bijvoorbeeld naar profielen en reacties van je online-vrienden en bedrijven. Als je interessante content of aanbiedingen plaatst, genereer je natuurlijk sociale signalen als likes, tweets en +1’s. Dat beïnvloedt je ranking in positieve zin.


social marketing

Wat zijn de eisen voor social SEO?

Social SEO werkt alleen als je op je website social media-functies integreert. Denk daarbij vooral aan de share-buttons van bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Daarmee delen bezoekers je inhoud en verspreiden ze jouw boodschap.

Voor WordPress-gebruikers zijn er handige plugins. Zoek op social media en je vindt meteen diverse plugins, elk met een eigen ontwerp en functionaliteit.

Ook bij de Joomla-extensies heb je veel keuze. Neem dus de tijd en zoek welke extensie past bij je website.

Zoals altijd is het zinvol om de recensies van andere gebruikers te lezen voor je een plugin of een extensie downloadt en installeert.


social signals

Hoe krijg ik meer social signals

Als SEO tips geven we je mee om interessante gratis content of aanbiedingen te posten. Maak als blogger gebruik van afbeeldingen of grafieken, start een wedstrijdje of schrijf over een nieuwtje. Bedrijfswebsites kunnen met video’s en onderzoeksresultaten scoren. Je kunt jouw bijdragen verspreiden via een eigen Facebook-pagina, een account op Google+, Twitter, YouTube… Noem maar op.


social seo

Hoe maak ik mijn video’s vindbaar

Voorzie je video’s van uitvoerige beschrijvingen. Een duidelijke titel en een goede beschrijving zijn niet alleen duidelijk voor kijkers, ze scoren ook in Google als je op dezelfde manier gebruikmaakt van keywords als in ‘klassieke’ SEO. Upload je video’s in HD-kwaliteit en houd commentaar en beoordelingen ingeschakeld. Want des te vaker er een video bekeken wordt, des te hoger verschijnt hij in de resultaten van YouTube en Google.