Wat is Office 365? Een overzicht

Office 365 aanbieding bekijken

Altijd actueel met MS Office 365

Maak je op je thuiscomputer nog gebruik van een verouderde versie van Word? Met het Microsoft Office 365-pakket overkomt je dat niet meer. Door de combinatie van een Office-webtoepassing, een online dienst en een software-abonnement ben je altijd up-to-date als het op je Office-tools aankomt. De programma’s worden automatisch geactualiseerd, en je hebt de mogelijkheid om ze op meerdere computers en op meerdere mobiele apparaten te installeren. In 2010 introduceerde Microsoft Office 365 eerst als beta-versie, waarna het in 2011 in reguliere vorm op de markt kwam. Oorspronkelijk was Office 365, evenals voorloper BPOS (Business Productivity Online Suite), met name bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Sinds 2013 kunnen echter ook particulieren gebruik maken van de dienst. Overweeg je zelf Microsoft Office 365 te kopen? Via STRATO sluit je eenvoudig een abonnement af.

 • Gebruik Microsoft-programma’s eenvoudig op je pc, tablet of smartphone.
 • Beschik altijd over de meest actuele versie van de Office-suite.
 • Profiteer bij vragen van technische ondersteuning, zonder extra kosten.
 • Sla je bestanden veilig op in de cloud via OneDrive.

0ffice 365

Wat zijn de voordelen van Office 365?

Tot voor kort was het zo dat een Microsoft-softwarepakket maar voor een bepaalde tijd actueel was; op een gegeven moment kwam er weer een nieuw pakket op de markt en waren de functies van het vorige verouderd. Wilde je je software up-to-date houden, dan diende je zelf voor een upgrade te zorgen. Hoewel er nog steeds pakketten zijn waarbij het zo werkt, biedt Microsoft tegenwoordig ook Office-pakketten in de vorm van een abonnement aan. Eén van de grootste voordelen: je beschikt altijd over de meest actuele softwareversie en kunt nieuwe functies meteen gebruiken. In plaats van een eenmalig aankoopbedrag, betaal je elke maand of eens per jaar abonnementskosten. Kies je voor het Office 365-pakket, dan kun je gebruik maken van de volgende acht programma’s:

 • Microsoft Word, voor het creëren van tekstdocumenten.
 • Microsoft Excel, voor tabeloverzichten en berekeningen.
 • PowerPoint, voor het samenstellen van presentaties.
 • Microsoft Publisher, voor het ontwikkelen van reclamemateriaal.
 • OneNote, voor het maken van notities en lijstjes.
 • Access, voor het aanleggen van een eigen browser-databank.
 • Outlook, voor e-mailverkeer, inclusief agenda- en organisatiefuncties.
 • OneDrive, voor het opslaan en openen van bestanden in de cloud.

Afhankelijk van het Office 365-pakket dat je kiest, kun je de Office-programma’s per licentie op tot wel vijf verschillende apparaten gebruiken. Dit kunnen normale computers en laptops zijn, maar ook tablets of smartphones. Hierdoor is Office 365 geschikt voor zowel gezinnen als kleine bedrijfjes. Omdat bestanden automatisch gesynchroniseerd worden, kun je op elk apparaat meteen de meest actuele versies openen. Dit is niet alleen praktisch wanneer je zelf gebruik maakt van verschillende apparaten, maar het maakt ook werken in groepsverband een stuk eenvoudiger. Verder maakt Office 365 het mogelijk om zowel online als offline te werken. Dit houdt in dat je de programma’s via je browser kunt openen, maar ook via de software die op je harde schijf geïnstalleerd is. Mede hierdoor biedt Office 365 je de flexibiliteit om op elke gewenste locatie aan de slag te gaan. Bij ieder Office 365-pakket is bovendien 1 TB aan online opslagruimte inbegrepen; ideaal wanneer je ruimte op je harde schijf wilt besparen of graag back-ups van je bestanden wilt maken.


microsoft office 365

Waarom Office 365 via STRATO kopen?

STRATO is een betrouwbare en competente hostingprovider, die veel waarde hecht aan goede klantenservice. Van deze klantenservice profiteer je ook wanneer je via ons een Office 365-abonnement afsluit. Mochten er tijdens de abonnementsperiode technische problemen optreden, dan staat ons service-team klaar om je van advies te voorzien. Bovendien biedt STRATO je veel flexibiliteit; kies je voor het Office 365-maandabonnement, dan kun je dit op elk gewenst moment opzeggen. Je kunt er echter ook voor kiezen om, tegen een nog voordeliger tarief, een jaarabonnement af te sluiten.


Conclusie: met Office 365 ben je flexibel en up-to-date

 • MS Office 365 is zeer praktisch voor particulier gebruik, maar in de vorm van het Office 365 Business-pakket ook ideaal voor bedrijven.
 • Met Office 365 beschik je altijd over de meest actuele versies van de Microsoft Office-tools, en leg je een verbinding tussen online en offline werken, tussen meerdere apparaten en tussen meerdere gebruikers.
 • Besluit je Office 365 via STRATO te kopen, dan profiteer je bovendien van gratis klantenservice en flexibele abonnementsvoorwaarden.
 • Gecertificeerde veiligheid

  Gecertificeerde veiligheid
 • Beste hostingbedrijf

  Beste hostingbedrijf
 • MKB Best Choice

  MKB Best Choice
 • Professionele support

  Professionele support
 • Hosted in Germany

  Hosted in Germany