Office 365 heet nu Microsoft 365 - 

Creëer een stabiele basis met Microsoft 365 Business

Of het nu gaat om een start-up met slechts een paar medewerkers, of een gevestigde onderneming met een groot personeelsbestand; Microsoft Office 365 is geschikt voor bedrijven van (bijna) elke grootte. Van de voordelen die Microsoft Office 365 Business biedt, profiteert praktisch iedere medewerker. Zo zorgt Office 365 ervoor dat je ook op afstand toegang hebt tot belangrijke bestanden; ideaal wanneer je in de trein zit en nog even de maandelijkse afrekeningen wilt bekijken of een presentatie wilt afmaken. Lees op deze pagina wat Office 365 Business voor jouw bedrijf kan betekenen.

  • Je bent niet meer gebonden aan één locatie, maar kunt op praktisch iedere plek aan het werk.
  • Het is niet meer nodig om een bestand steeds heen en weer te sturen, want iedereen (met de benodigde rechten) heeft toegang tot de meest actuele versie.
  • Je hoeft niet bang te zijn dat je verouderde software gebruikt; je werkt altijd met de beste en meest actuele programma’s.

dataverkeer webspace

Wat kan Microsoft 365 Business bedrijven bieden?

Microsoft biedt verschillende pakketten aan, waaronder Microsoft 365 Business (voorheen Office 365 Business). Combineer dit pakket met STRATO’s professionele websitehosting, en je bedrijf beschikt over een sterke basis voor succes. Maar wat maakt Microsoft Office 365 Business nu precies tot een ideale oplossing voor bedrijven? De grootste voordelen op een rij:

Flexibel werken, overal

Het Microsoft 365 Business-pakket bevat onder meer Word, Excel, PowerPoint en Outlook; programma’s die in talloze ondernemingen een essentiële rol spelen. Omdat bedrijven hun medewerkers steeds vaker de mogelijkheid bieden om vanaf externe locaties te werken (bijvoorbeeld vanuit huis), hebben zij tools nodig die garanderen dat het werk ook vanaf deze locaties goed uit te voeren is. De programma’s van Microsoft Office 365 Business kunnen lokaal geïnstalleerd worden, maar ook online worden gebruikt. In het laatste geval zijn de programma’s toegankelijk via een reguliere browser en via mobiele apps. Het besturingssysteem maakt hierbij geen verschil; Microsoft Office 365 Business werkt op een Mac net zo goed als op een Windows-pc, of op een mobiel apparaat met iOS of Android.

Natuurlijk wil je er als ondernemer ook zeker van zijn dat de programma’s die binnen je bedrijf gebruikt worden te allen tijde goed functioneren. Met Microsoft Office 365 Business kun je daarop vertrouwen. Voor de online versie van Office 365 geeft Microsoft een beschikbaarheidsgarantie van 99,9%. De kans op uitval is dus praktisch nihil.

Eenvoudig installeren en beheren

In het installeren en beheren van Microsoft Office 365 Business hoeft weinig tijd en moeite gestoken te worden. Nadat je het pakket hebt gedownload, is de installatie in een paar stappen voltooid. Het maakt daarbij niet uit op welk apparaat de installatie wordt uitgevoerd. Vervolgens kun je als beheerder gemakkelijk verschillende gebruikersaccounts aanmaken en bewerken. Heb je de beschikking over een internetverbinding, dan kan dit bovendien ongecompliceerd vanaf elke locatie gedaan worden.

Veilige opslag in de cloud

De documenten die je met programma’s van Microsoft 365 Business aanmaakt, kun je in OneDrive opslaan en zo vanaf iedere locatie toegankelijk maken. Deze bestanden worden (bij een actieve internetverbinding) in alle Office-versies automatisch gesynchroniseerd, zodat je altijd over de meest recente versie van je tekst, presentatie of tabel beschikt. Elke gebruiker krijgt op OneDrive 1 TB aan opslagruimte toegewezen, die op lokale servers vrijgehouden wordt. Hierdoor blijft de veiligheid van de bestanden altijd gewaarborgd. De datacenters van Microsoft bevinden zich op verschillende locaties wereldwijd en worden zeer goed beschermd.

Efficiënt samenwerken

In veel bedrijven komt het regelmatig voor dat meerdere mensen samen aan één document werken. Een typisch scenario is dat er op een gegeven moment meerdere versies van een bestand ontstaan, waarbij elke versie weer door iemand anders bewerkt is. Met Microsoft 365 Business heeft iedereen toegang tot één centrale opslaglocatie. Hier is altijd de meest recente versie van het gezamenlijke bestand te vinden; zodra iemand een wijziging aanbrengt, zorgt het programma voor automatische synchronisatie. Werken in een team wordt met Microsoft Office Business dus een stuk gemakkelijker.

Altijd de nieuwste Office-producten

”Heb ik die nieuwe functies echt nodig?” “Is het de investering wel waard?” Met Microsoft 365 Business hoef je je nooit meer af te vragen of en wanneer het zinvol is om over te stappen naar een nieuwe Office-versie.

Mensen die terughoudend zijn als het om de aanschaf van nieuwe productversies gaat, beschikken daardoor soms lange tijd niet over handige, nieuwe functies en kunnen op den duur zelfs een technische achterstand oplopen. Een groot voordeel van Office 365 Business is dat je - omdat je een abonnement afsluit - altijd automatisch over de meest actuele versie beschikt. Wanneer er een update klaarstaat, worden (bij een actieve internetverbinding) zelfs de lokale installaties automatisch geactualiseerd. Je hoeft zelf niets te ondernemen, en bent er toch zeker van dat je medewerkers altijd profiteren van de nieuwste functies die Office te bieden heeft.


Conclusie: het gemak van Microsoft 365 Business

  • Office 365 is geschikt voor bedrijven van uiteenlopende groottes; van kleine ondernemingen tot organisaties met wel 300 Office-gebruikers.
  • Omdat Microsoft Office 365 Business het voor medewerkers mogelijk maakt om altijd en overal toegang te hebben tot hun bestanden, past dit Microsoft-pakket helemaal bij de moderne manier van werken; niet gebonden aan een bepaalde plaats of tijd.
  • Het werken met Office 365 Business is niet anders dan het werken met lokale installaties. Ook het aanmaken en beheren van verschillende gebruikersprofielen gaat gemakkelijk en snel.
  • Heb je toch een vraag over Microsoft Office 365 Business, of loop je tegen een probleem aan, dan kun je altijd terecht bij onze klantenservice.
Microsoft 365 aanbieding bekijken