Altijd actueel - Office 365 heet nu Microsoft 365

Met een abonnement op Microsoft Office 365 beschik je altijd over de meest actuele Microsoft 365-suite. Deze bevat Word, Excel, Outlook en PowerPoint, evenals OneNote voor zowel Windows-pc als Mac. Exclusief voor Windows-pc zijn de programma’s Microsoft Publisher en Access inbegrepen. Al deze tools worden veelvuldig gebruikt in het bedrijfsleven, maar zijn ook ideaal voor thuis. Met een Office 365-abonnement profiteer je bovendien van extra online opslagruimte, gratis technische ondersteuning en extra functies voor tablets en smartphones. Kortom: een abonnement op Office 365 biedt je een scala aan mogelijkheden.

  • Office-programma’s worden automatisch geactualiseerd.
  • Installatie op meerdere computers, tablets en smartphones mogelijk.
  • Beschikking over extra opslagruimte in de cloud.
  • Gratis technische ondersteuning zolang je Office 365-contract loopt.

office 365

Het Office 365-abonnement; voordelen ten opzichte van Office 2016

Wellicht vraag je je af wat het verschil is tussen Office 365 en Office 2016. Kenmerkend voor het reguliere Office 2016-pakket is dat het hierbij om een eenmalige aankoop gaat. Kies je voor een Office 365-abonnement, dan betaal je maandelijks een klein bedrag of sluit je in één keer een jaarabonnement af. Zowel bij het reguliere Office 2016-pakket als bij het Office 365-abonnement zitten programma’s als Word, Excel en PowerPoint inbegrepen. Office 365-gebruikers profiteren daarnaast bovendien van extra upgrades en functies. En dit is niet de enige reden om te kiezen voor een abonnement op Office 365. De grootste voordelen op een rij:

Je Office-programma’s zijn altijd up-to-date

Heb je een Office 365-abonnement, dan zijn je Office-programma’s altijd actueel en profiteer je van regelmatige functie-updates. Tools die je offline gebruikt, worden automatisch geactualiseerd wanneer je verbinding maakt met het internet. Bij het abonnement zitten bovendien upgrades naar nieuwe Office-versies inbegrepen. Na aankoop van het reguliere Office 2016-pakket kun je weliswaar beveiligingsupdates laten uitvoeren, maar heb je geen toegang tot nieuwe features. Ook dien je, wanneer je wilt overstappen op de nieuwste Office-versie, dit gehele pakket aan te schaffen.

Je kunt Microsoft 365 op meerdere pc’s en mobiele apparaten gebruiken

Wanneer je een abonnement op Microsoft Office 365 hebt, kun je de software tot op wel vijf computers installeren. Het maakt daarbij geen verschil of het om een Windows-pc of een Mac gaat. De Office 365-suite is, in tegenstelling tot het reguliere Office 2016-pakket, geschikt voor meerdere besturingssystemen. Bij het Office 365-abonnement zitten bovendien verschillende extra functies voor mobiele apparaten inbegrepen. Deze zijn te gebruiken op maximaal vijf tablets en vijf smartphones. Tot het reguliere Office 2016-pakket behoren slechts enkele basisfuncties voor mobiele apparaten.

Je beschikt over extra opslagruimte in de cloud

Als je een abonnement op Microsoft Office 365 afsluit, heb je de mogelijkheid om je bestanden via OneDrive in de cloud op te slaan. Elke Office 365-gebruiker beschikt namelijk over 1 TB aan online opslagruimte. Eén van de grootste voordelen van het online opslaan van bestanden, is dat je ze vervolgens vanaf elke gewenste locatie kunt openen. Ook voor bedrijven is het praktisch om bestanden online te bewaren; medewerkers kunnen samen aan één bestand werken, zonder dat het betreffende document steeds heen en weer hoeft te worden gestuurd. De online opslagruimte is daarom eveneens een belangrijk onderdeel van het Office 365 Business-pakket.

Je hebt altijd toegang tot gratis technische ondersteuning

Heb je vragen over de software, over je abonnement of over een rekening? Zolang je Microsoft 365-abonnement loopt, heb je toegang tot gratis technische hulp. Kies je voor de eenmalige aanschaf van het Office 2016-pakket, dan richt de technische ondersteuning zich enkel op vragen rondom de installatie van de software.


Conclusie: met een Microsoft Office 365-abonnement profiteer je van diverse voordelen

  • Of je nu een tekstdocument, een presentatie of een tabel wilt creëren; na het afsluiten van een Microsoft Office 365-abonnement zijn je Office-tools altijd up-to-date.
  • Een abonnement op Microsoft Office 365 biedt veel flexibiliteit. Als abonnee kun je de software op wel vijf computers en vijf tablets en smartphones gebruiken. Ook beschik je over diverse extra functies.
  • Er is 1 TB aan online opslagruimte voor je gereserveerd. Hierdoor hoef je minder opslagruimte op je lokale server te gebruiken en kun je overal toegang tot je bestanden hebben.
  • Heb je vragen over je Office 365-abonnement of over de tools die je gebruikt, dan kun je altijd kosteloos technische ondersteuning krijgen.