Trap er niet in: phishingmails die eruit zien als officiële STRATO e-mails

Trap er niet in: phishingmails die eruit zien als officiële STRATO e-mails

Negeren, niet openen en meteen verwijderen: momenteel zijn er weer phishingmails in omloop die er uitzien als een officiële mail van STRATO. We laten je zien hoe die e-mails eruitzien en hoe je in de toekomst deze frauduleuze e-mails kunt herkennen.

Dit soort phishingmails zijn op je gegevens uit

De laatste weken zijn er verschillende phishingmails in omloop, waarvoor we je willen waarschuwen. In veel gevallen gaat het om Engelstalige e-mails die van onze klantenservice lijken te komen, met als onderwerp ‘Your service has now been suspended’. Er wordt een oproep gedaan om een achterstallige betaling uit te voeren. Een voorbeeld zie je hier:

Voorbeeld van phishingmail II Voorbeeld van phishingmail I

Allereerst: wij sturen nooit Engelstalige-mails met bedragen in dollar naar onze Nederlandse klanten. Hieraan kun je dus al meteen zien dat het niet gaat om een officiële mail van STRATO. Dit zijn overduidelijk phishingmails, waarbij derden zich voordoen als STRATO en proberen persoonlijke gegevens afhandig te maken. Om dit te doen, vervalsen ze het afzenderadres van de e-mails en manipuleren ze de links die in de e-mail staan.

Negeer alsjeblieft deze phishingmails, open de e-mails niet en verwijder ze direct. Mocht je de mail geopend hebben, beantwoord deze dan niet en klik niet op de links in de e-mail.

Het zekere voor het onzekere: gegevens veranderen

Weet je niet zeker of je je inloggegevens nu moet veranderen? Het kan nooit kwaad om regelmatig je gegevens te checken en je wachtwoorden te vernieuwen. Om dit te doen ga je het beste direct naar de STRATO klantenlogin.

Herken de wolf in schaapskleren

We hebben 10 tips waaraan je phishingmails kunt herkennen:

Wolf_in_schaapskleren

Bij twijfel: vraag het ons

Mocht je toch nog twijfelen of een andere vraag hebben: je kunt ons altijd bereiken via Facebook, Twitter, telefoon of contactformulier.

Zoekwoorden:

Delen

Je kunt pas een reactie plaatsen nadat je ons privacybeleid en cookies hebt geaccepteerd. Om privacyredenen mogen wij jouw persoonsgegevens anders niet verwerken.

Klik onderaan de pagina op de blauwe button OK. Nadat je de pagina opnieuw hebt geladen, kun je een reactie achterlaten.