Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #2405

Hoe kan ik de DKIM-instellingen voor mijn domein wijzigen?

Je kunt de DKIM-configuratie voor je domeinnamen met slechts enkele muisklikken wijzigen in de STRATO klantenlogin. Je hoeft alleen maar in te loggen met je klantnummer en wachtwoord.

    

Wat is DKIM en hoe kan ik het gebruiken? 

DKIM is een verdedigingsmethode tegen spam en phishing e-mails. Met DKIM krijgt je e-mail automatisch een digitale handtekening van de versturende mailserver. De ontvangende mailserver kan de e-mail vervolgens verifiëren. Deze server vraagt hiertoe de openbare sleutel op bij de DNS van het afzenderdomein.

 

De DKIM-handtekening bestaat uit twee unieke cryptografische hashes. Voordat je een e-mail verstuurt, berekent de verzendsoftware de som met behulp van een persoonlijke, geheime sleutel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van informatie uit de inhoud en de kopregel van de e-mail.

 

Bij klanten die alleen de mailservers van STRATO gebruiken (dus verzenden via smtp.strato.com of smtp.strato.de) ondertekenen we al jaren alle uitgaande e-mails met DKIM.

    

Wanneer moet ik als STRATO-klant zélf DKIM configureren? 

Als je gebruik maakt van een e-mailaanbieder kan deze aanbieder je vragen om je eigen DKIM te configureren. Zo’n aanbieder heb je bijvoorbeeld als je nieuwsbrieven stuurt naar je klanten via je website. De aanbieder geeft je dan instructies over de noodzakelijke stappen.

     

DKIM configureren in de klantenlogin 

Ga naar de klantenlogin en klap het menu Domeinen open. Kies vervolgens Domeinbeheer en daarna configureren achter het desbetreffende domein.

DKIM-instellingen-1.png

 

Vervolgens klap je DNS-instellingen open en kies je configuratie naast TXT-records inclusief SPF en DKIM-instellingen.

DKIM-instellingen-2.png

Hier kun je de DKIM-instellingen configureren.

DKIM-instellingen-3.png

        

Toegestane tekens zijn: kleine letters (a-z, geen umlauts), cijfers (0-9) en deze speciale tekens: -+*._

 

×