Nieuws, tips en achtergronden
rondom webhosting

Menu

Gepubliceerd op: 31 januari 2018

Sitebuilder: waarom betalen voor iets dat ook gratis beschikbaar is?

Overweeg je een website te bouwen met een sitebuilder? Op het internet vind je diverse aanbieders, die soms ook gratis software leveren. Hier is het de moeite waard om wat gedetailleerder te vergelijken. Bij gratis aanbieders bestaan vaak belangrijke beperkingen.

Waarom je aanbiedingen met elkaar moet vergelijken en waarom de STRATO Sitebuilder misschien wel de juiste keuze is, laat het volgende overzicht zien:

De STRATO Sitebuilder heeft veel functies die standaard zijn inbegrepen en die ontbreken bij gratis producten.

1. Domeinnaam inclusief

Waarom zou je een ingewikkeld adres kiezen als www.jouwdomeinnaam.aanbieder.nl als je ook de eenvoudige versie www.jouwdomeinnaam.nl kunt krijgen? Je domein is hét visitekaartje van je website. Bij een gratis provider krijg je vaak alleen een onaantrekkelijk subdomein met de naam van de provider erin. Bij de STRATO Sitebuilder zit standaard een domeinnaam, die je zelf kiest en die volledig van jou is. Zo kun je exact bepalen welk adres je website krijgt.

2. Gratis support

Als er een probleem is, wil je natuurlijk snel en eenvoudig hulp. Het is dan vervelend als er geen telefonische support beschikbaar is. Bij STRATO beschik je over een klantenservice die je ook telefonisch via een vast telefoonnummer kunt bereiken. Wij helpen je bovendien via Facebook, Twitter en via de Hulp & Contact-pagina op onze site.

3. Geen reclame

Met gratis websitesoftware betaal je weliswaar niets voor de website, maar de aanbieder gebruikt je site wél als advertentieruimte. Er staan dus banners en andere advertenties op je website en dat ziet er niet erg professioneel uit.

Bij STRATO adverteren wij niet op je site. Je website is immers jouw persoonlijke podium op internet, niet dat van ons.

4. Alles aanwezig in onze pakketten

Met de Sitebuilder kun je snel en eenvoudig je website creëren – zonder programmeerkennis. Gewenste content voeg je toe met kleine tools, zogenaamde widgets. In gratis websitesoftware moet je voor belangrijke widgets vaak extra betalen.

Bij STRATO Sitebuilder zijn daarentegen alle widgets inbegrepen, ongeacht welke versie je bestelt. Kies voor Sitebuilder Basic of Sitebuilder Pro SEO inclusief rankingCoach, onze tool voor zoekmachineoptimalisatie.

5. Versleuteld, inclusief e-mail en geoptimaliseerd voor mobiele apparaten

Onze Sitebuilder heeft nog diverse andere functies inbegrepen die je niet altijd vindt in gratis producten:

Probeer de STRATO Sitebuilder nu uit met onze 30 dagen geld-terug-garantie

Benieuwd of de STRATO Sitebuilder iets voor jou is? Probeer het gewoon uit en bestel een pakket via onze productpagina. Je kunt dit doen zonder risico, want bij STRATO heb je namelijk een 30 dagen geld-terug-garantie.

De voordelen van de STRATO Sitebuilder op een rij:

De Auteur:

Auteur: Michael Poguntke

Hallo, ik ben Michael en ik ben public relations manager bij STRATO.

6 reacties

 1. J. Hermans schreef op 2 mei 2018 om 13:46:

  Hallo, ik heb een vraag over het maken van een website via strato. Is het mogelijk dat wanneer je site eenmaal online te vinden om bijv. na een paar maanden nog wijzigingen er in aan te brengen? En wat betekent SEO?
  Ik ben mij momenteel aan het oriënteren op dit gebied.
  Ik hoor het graag

  Met vriendelijke groet,
  J. Hermans

  Beantwoorden
  • Ruud van der Zalm schreef op 3 mei 2018 om 09:22:

   Hallo J. Hermans,

   Je website kun je altijd inhoudelijk en visueel nog aanpassen, ook als je website al online is. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dit zorgt ervoor dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Meer hierover lees je hier. Mocht je nog meer vragen hebben over onze producten, neem dan graag contact op met onze collega’s van de klantenservice via telefoon, Facebook of Twitter.

   Vriendelijke groet,
   Ruud

   Beantwoorden
 2. Anoniem schreef op 10 oktober 2018 om 21:23:

  Er is sprake van een gratis website met eigen domein naam? Ik wil een website gewoon als hobby of voor bepaalde doel, dus niet zo zeer om geld mee te verdienen. is dat ook mogelijk? en geheel gratis? graag zou ik wat meer hier over willen weten

  Beantwoorden
  • Sjef Huijbregts schreef op 16 oktober 2018 om 09:33:

   Goedemorgen!
   Wanneer je een eigen website wilt met domeinnaam en zonder reclame, dan zal dit nooit gratis zijn. Bij STRATO kan dit wel heel goedkoop. Op de productpagina voor onze Sitebuilder vind je op dit moment mooie aanbiedingen: https://www.strato.nl/sitebuilder/. Voor ons Sitebuilder Pro pakket betaal je in het eerste jaar slechts € 1,- per maand – dit is inclusief domeinnaam, hosting en e-mailadressen.
   Mocht je hierover nog meer vragen hebben, dan hoor ik het natuurlijk graag.
   Met vriendelijke groet,
   Sjef

   Beantwoorden
 3. m. Klijn schreef op 8 mei 2019 om 19:08:

  Kun je bij Strato een beveiligde pagina maken met een wachtwoord?

  Beantwoorden
  • Daniël de Swart schreef op 13 mei 2019 om 13:21:

   Beste M. Klijn,

   Dank voor je reactie! Op dit moment is het niet mogelijk om met Sitebuilder een website te maken, die wordt afgeschermd met een login.

   Vriendelijke groet,

   Daniël

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Let er op dat je reactie betrekking heeft op het blogartikel. Mocht je een vraag hebben over je STRATO pakket, richt je dan alsjeblieft aan onze klantenservice via Facebook, Twitter, of onze pagina Hulp & contact.
We vinden het leuk als je je naam noemt, dan kunnen we je in ons antwoord persoonlijk aanspreken.
Als je bovendien je e-mailadres invult, word je per mail op de hoogte gebracht van ons antwoord. Ter bescherming van je gegevens tonen we je mailadres niet. Beide gegevens zijn vrijwillig.

Hier bloggen

Oliver Meiners
Schrijft over onderwerpen die voor jou als STRATO klant belangrijk zijn

Daniël de Swart
Project manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Sjef Huijbregts
Marketing manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Lisa Kopelmann
Online redacteur voor blog, Facebook en meer

Michael Poguntke
Schrijft over de cloud storage HiDrive, Sitebuilder, webshops en servers