Nieuws, tips en achtergronden
rondom webhosting

Menu

Gepubliceerd op: 17 april 2019

Postvak vol? Dit kun je doen!

Ben jij iemand die allerlei oude brieven, tickets en bierviltjes bewaart en een uitpuilende kledingkast heeft? Dan is jouw e-mailpostvak waarschijnlijk ook overvol! Niet getreurd: je kunt een postvak opruimen zónder iets weg te hoeven gooien. Wij vertellen je hoe.

Je STRATO postvak is nog lang niet vol

Hier is nog ruimte voor de nodige e-mails!

Als je postvak nog veel ruimte heeft, is dat natuurlijk wel zo prettig. De statusbalk in STRATO Webmail vertelt je dan dat er nog plek is voor een hele hoop e-mails. Ook om praktische redenen is voldoende ruimte van groot belang, want als het postvak vol zit, kun je geen e-mail meer ontvangen. Tijd om aan de slag te gaan en ruimte te creëren!

 

Flexibele mailspace: postvak met één klik uitbreiden

Het idee is even eenvoudig als effectief: als je mailbox te klein is, maak je ‘m toch gewoon groter! Met de flexibele mailspace van STRATO doe je dat met een paar keer klikken. In de klantenlogin kun je al je postvakken wijzigen tot ze groot genoeg zijn.

Maak je postvak groter: voer de nieuwe grootte van je postvak in en je bent klaar.

Met de flexibele mailspace verdeel je de totale mailspace over de individuele postvakken. Heb je een postvak dat je zelden gebruikt? Dan is één gigabyte aan opslagruimte waarschijnlijk ruim voldoende. Maar als je vaak veel foto’s of video’s toegestuurd krijgt, heeft je postvak natuurlijk een paar gigabyte meer nodig.

Probeer het direct! Voor veel STRATO producten is flexibele mailspace beschikbaar. Bijvoorbeeld voor onze hostingpakketten, Sitebuilder en webshop.

Wil je meer informatie? In onze FAQ leggen we in detail uit hoe je gebruikmaakt van onze flexibele mailspace.

Mail archiveren en elders opslaan

Heb je nog steeds berichten van schoolvrienden uit 2003 in je postvak? Zo’n lange mailgeschiedenis neemt veel ruimte in beslag. Je kunt deze berichten natuurlijk definitief verwijderen, maar je kunt ze ook archiveren en bewaren. Wanneer je e-mails archiveert, verplaats je ze van je postvak naar een andere locatie, zodat ze geen ruimte meer innemen. Dit kan een externe harde schijf zijn of een cloud storage zoals STRATO HiDrive. Dit laatste heeft als voordeel dat je de gearchiveerde mail van overal kunt benaderen als je de berichten weer eens wilt raadplegen.

Het is handig om hiervoor een archiefmap aan te maken: zodra je klaar bent met het bewerken van een e-mail en deze niet langer nodig hebt, kun je de mail verplaatsen van ‘Postvak in’ naar ‘Archief’. Raakt je inbox te vol en heb je meer ruimte nodig? Sla dan de volledige inhoud van het archief op je HiDrive en op een externe harde schijf op. Want een dubbele back-up is natuurlijk beter!

Archiveren met STRATO Webmail werkt als volgt:

  1. Selecteer de mails die je wilt archiveren.
  2. Open het actiemenu en selecteer ‘Opslaan als bestand’.
  3. Webmail biedt je nu een zip-map die je kunt downloaden. Deze kun je bijvoorbeeld op je HiDrive opslaan.
  4. In STRATO Webmail kun je nu de gearchiveerde mails verwijderen en zo opslagruimte vrijmaken.

 

Je maakt opslagruimte vrij door je e-mail te archiveren.

Goed opgeslagen met HiDrive

Mailspace leegmaken is eenvoudig. Maar de gegevens moeten ergens naartoe. Onze tip: gebruik twee locaties. Een externe harde schijf en STRATO HiDrive als tweede, extra veilige online opslag.

Klik hier om naar STRATO HiDrive te gaan.

Tags: e-mail

De Auteur:

Auteur: Philipp Wolf

Plaats een reactie

Let er op dat je reactie betrekking heeft op het blogartikel. Mocht je een vraag hebben over je STRATO pakket, richt je dan alsjeblieft aan onze klantenservice via Facebook, Twitter, of onze pagina Hulp & contact.
We vinden het leuk als je je naam noemt, dan kunnen we je in ons antwoord persoonlijk aanspreken.
Als je bovendien je e-mailadres invult, word je per mail op de hoogte gebracht van ons antwoord. Ter bescherming van je gegevens tonen we je mailadres niet. Beide gegevens zijn vrijwillig.

Hier bloggen

Tobias Mayer
Schrijft over het laatste nieuws uit het bedrijf

Oliver Meiners
Schrijft over onderwerpen die voor jou als STRATO klant belangrijk zijn

Daniël de Swart
Project manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Sjef Huijbregts
Marketing manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Lisa Kopelmann
Online redacteur voor blog, Facebook en meer

Michael Poguntke
Schrijft over de cloud storage HiDrive, Sitebuilder, webshops en servers