Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #179

Flexibele mailspace instellen

Dankzij de flexibele e-mailopslagruimte kan je de postvakgrootte van al je e-mailpostvakken individueel en flexibel configureren. Je hebt de mogelijkheid de grootte van het postvak tot op een megabyte precies te configureren en op ieder moment te vergroten of verkleinen.

 

Je kunt de grootte van het postvak zowel bij het aanmaken van een nieuw e-mailpostvak instellen als bij reeds bestaande postvakken. Je beheert je postvakken in het e-mailbeheer in je klantenlogin.

 

Grootte postvak instellen voor een nieuw postvak

Grootte postvak configureren voor een bestaand postvak

Zo komt je te weten hoeveel totale opslagruimte je momenteel gebruikt

E-mailopslagruimte van alle postvakken bekijken

De in gebruik genomen opslagruimte van een e-mailpostvak bekijken

Grootte postvak instellen voor een nieuw postvak

Al bij het aanmaken van een nieuw postvak kan je de grootte van het postvak instellen. Ga daarvoor naar e-mailbeheer en klik op de knop Nieuw aanmaken. In het dialoogvenster opent u de optie Grootte postvak wijzigen.

 

flexibele e-mail opslagruimte van STRATO-1.jpg

 

Je ziet hier de volgende punten:

  1. Totale e-mailopslagruimte die in je pakket momenteel nog ter beschikking staat. Deze waarde is gelijk aan de totale grootte van de beschikbare e-mailopslagruimte verminderd met de e-mailopslagruimte die al voor aangemaakte postvakken in gebruik is.
  2. Hier kan je bepalen over hoeveel e-mailopslagruimte het nieuwe postvak beschikt. Geef daarvoor de gewenste waarde in, je kunt via het dropdownmenu de eenheid van gigabyte naar megabyte wijzigen. De kleinst mogelijke waarde is 10 MB, de grootst mogelijke hangt af van de e-mailopslagruimte die voor uw pakket nog ter beschikking staat. Deze waarde vindt u onder 1.
  3. Het derde veld toont u hoeveel opslagruimte u na het instellen van het postvak nog ter beschikking hebt om andere postvakken aan te maken.

Geef in veld 2 de gewenste grootte van de e-mailopslagruimte voor het postvak in. 

Grootte postvak configureren voor een bestaand postvak

Ook bij bestaande postvakken kan je op ieder moment met een paar kliks de grootte van het postvak aanpassen. Ga daarvoor naar het e-mailbeheer van je pakket.

 

flexibele e-mail opslagruimte van STRATO-2.jpg

 

Selecteer het postvak waarvan je de e-mailopslagruimte wilt wijzigen en klik op Postvak bewerken en dan op Postvakgrotte aanpassen.

 

flexibele e-mail opslagruimte van STRATO-3.jpg

 

De opslagruimte die al ingenomen wordt door ontvangen berichten kan niet kleiner gemaakt worden. Indien je je postvak toch kleiner wilt maken, moet je eerst e-mails uit het postvak verwijderen.

Via de optie Totale opslagruimte van dit postvak kan je de e-mailopslagruimte wijzigen. Geef de gewenste grootte in en klik op de knop Opslaan om de opdracht af te sluiten.

Zo komt je te weten hoeveel totale opslagruimte je momenteel gebruikt

Een volledig overzicht van de gebruikte e-mailopslagruimte krijg je in het overzicht van uw pakket. Dit overzicht staat in de klantenlogin van je pakket, onderaan bij Technische kenmerken.

 

flexibele e-mail opslagruimte van STRATO-4.jpg

E-mailopslagruimte van alle postvakken bekijken

In het E-mailbeheer zie je in één oogopslag hoeveel opslagruimte voor elk afzonderlijk e-mailpostvak is gereserveerd.

flexibele e-mail opslagruimte van STRATO-5.jpg

 

De in gebruik genomen opslagruimte van een e-mailpostvak bekijken

Je kunt de in gebruik genomen opslagruimte van een e-mailpostvak op verschillende plaatsen bekijken.

  • Weergave in STRATO Webmail:
    Je vindt de in gebruik genomen opslagruimte onderaan links in de e-mailweergave :

 flexibele e-mail opslagruimte van STRATO-6.jpg

  • Weergave in de klantenlogin:
    Na het selecteren van een e-mailadres in het e-mailbeheer kun je ook in het menu Grootte postvak wijzigen zien hoeveel opslagruimte actueel in gebruik genomen wordt:

 flexibele e-mail opslagruimte van STRATO-7.jpg

 

Oudere pakketten hebben een vaste postvakgrootte. Als je van flexibele mailspace gebruik wilt maken, upgrade dan naar een nieuwer hostingpakket.
×