Nieuws, tips en achtergronden
rondom webhosting

Menu

Gepubliceerd op: 20 mei 2019

NL_Versionierung

Nieuw: versiebeheer voor Sitebuilder

Voor de Sitebuilder is per direct een grote update beschikbaar. Deze nieuwe versie biedt zowel snellere laadtijden als een verbeterde menustructuur. Daarnaast zijn er diverse functies toegevoegd waarmee je jouw website nóg individueler kunt vormgeven.

Website in verschillende versies

De grootste verandering is het nieuwe versiebeheer. Je kunt maximaal 10 verschillende versies van je website maken en met één muisklik overschakelen van de ene versie op een andere. Ook kun je de lay-out, de structuur en de inhoud van elke versie aanpassen. De content van de widgets op je site blijft overigens in alle versies identiek. Dus als je bijvoorbeeld een gastenboek op je website hebt staan, zijn hierin dezelfde gegevens in alle websiteversies zichtbaar.

Stel, je hebt een website voor een café. In de zomer kunnen je klanten op het terras zitten. Om dit aan bezoekers te laten zien, bouw je een zomerse website met foto’s van het buitengedeelte van het café. Is de zomer voorbij? Dan kies je eenvoudig een andere versie van je website, met een andere vormgeving die vooral het gezellige interieur laat zien. Voor de kerstperiode heb je nog een derde versie, die je website voorziet van klassieke kerstmotieven. En zodra het voorjaar weer aanbreekt, zet je de zomerversie weer online.

En je gastenboek? Omdat het een widget is, verandert dit niet. Dus als een klant in de zomer een compliment achterlaat, kunnen de bezoekers van je website deze ook in de winterversie nog lezen.

Om veiligheidsredenen zijn er altijd twee back-upversies beschikbaar. Het systeem maakt deze automatisch voor je aan. De eerste back-up wordt gemaakt wanneer je een versie van je website publiceert, de tweede zodra je een oudere versie terugzet. In de opties kun je de automatische back-ups desgewenst uitschakelen.

In de Sitebuilder-backend kun je de juiste versie selecteren.

Meer ontwerpmogelijkheden met key visuals

In de nieuwe Sitebuilder heb je nog meer mogelijkheden om de header en de achtergrond van een pagina aan te passen. Kies bijvoorbeeld video’s of een geanimeerde gif voor deze gebieden. Of plaats een slideshow van foto’s en video’s. Je hebt twee opties om video’s in de header weer te geven:

Trouwens, in het archief van je Sitebuilder heb je nu een nieuwe map met een kant-en-klare selectie van mooie video’s.

Een andere innovatie voor de header is het focusgebied. De weergave van de header is afhankelijk van het gebruikte apparaat: op een desktop-pc zie je de volledige breedte van de afbeelding, op een smartphone slechts een deel ervan. Tot nu toe stond de focus van deze sectie altijd in het midden van de afbeelding. Dit gebied is dus altijd zichtbaar, op welk apparaat dan ook. Met de nieuwe versie kun je nu zélf bepalen waar de focus van je header ligt.

Smart access-button voor mobiele websites

Met deze nieuwe functie creëer je een zwevende knop voor je mobiele website. Via deze knop hebben bezoekers overal direct toegang tot belangrijke informatie, zoals e-mail, telefoon, kaarten of je social media-kanalen.

Met de smart access-button open je de belangrijkste info.

In dit menu bepaal je zelf welke info er wordt getoond via smart access-button.

Nieuwe lay-out-opties

Veel Sitebuilder-gebruikers vroegen om een manier om ‘lege’ inhoudselementen te verbergen in de design-templates. De reden: als je bijvoorbeeld geen inhoud voor de koptekst hebt ingevuld, ontstaat er een leeg gebied op je website. Dat is nu gewijzigd. Lege containers of tekstvelden zijn voortaan niet meer zichtbaar op de site. Dit biedt je veel meer vrijheid om nieuwe lay-out-versies te proberen voor alle templates. Als je bijvoorbeeld het header-vak leeg laat, schuift de onderliggende inhoud van de pagina omhoog.

Sitebuilder_lege_inhoudselementen

Lege inhoudselementen worden in de backend geblokt getoond. Op je site zie je ze niet.

 

 

Nieuwe widgets

Bij een nieuwe Sitebuilder horen natuurlijk ook nieuwe widgets:

Gebruik je de STRATO Sitebuilder al?

Dan kun je alle nieuwe functies meteen uitproberen via de klantenlogin. Zo niet, probeer Sitebuilder uit!

De Auteur:

Auteur: Daniël de Swart

Hallo, ik ben Daniël en werk als project manager voor STRATO Nederland. Daarnaast schrijf ik geregeld voor het blog.

4 reacties

 1. Tonnie Janssen-Engelen schreef op 24 mei 2019 om 12:57:

  Fijn om dit allemaal te lezen! Er zitten voor mij interessante nieuwigheden bij en ga ze ook vast uitproberen! Vooral het idee om tot 10 versies van je website te kunnen maken en opslaan, is een voor mij schitterende oplossing!
  Bedankt voor de aanpassingen en ik wens iedereen, die met Strato sitebuilder werkt veel succes!

  Beantwoorden
  • Sjef Huijbregts schreef op 6 juni 2019 om 11:45:

   Beste Tonnie,

   Wat fijn dat je zo tevreden bent met de update van onze Sitebuilder. Ik wens je heel veel plezier en succes bij het (verder) bouwen van je website!

   Met vriendelijke groet,
   Sjef

   Beantwoorden
 2. Carolien de Kort schreef op 22 juni 2019 om 07:13:

  Leuke nieuwe functies. Komt er ook een blog functie in sitebuilder 🙏🏻.?

  Beantwoorden
  • Sjef Huijbregts schreef op 25 juni 2019 om 13:32:

   Beste Carolien,

   Bedankt voor je reactie. Fijn om te horen dat je blij bent met de nieuwe features.

   In Sitebuilder vind je op dit moment al een blogfunctie, namelijk de widget van FlatPress. Deze vind je in de editor onder “Elementen” -> “Widgets” -> “Blog”. Ik hoop dat je daarmee verder komt.

   Veel plezier met je website!
   Sjef

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Let er op dat je reactie betrekking heeft op het blogartikel. Mocht je een vraag hebben over je STRATO pakket, richt je dan alsjeblieft aan onze klantenservice via Facebook, Twitter, of onze pagina Hulp & contact.
We vinden het leuk als je je naam noemt, dan kunnen we je in ons antwoord persoonlijk aanspreken.
Als je bovendien je e-mailadres invult, word je per mail op de hoogte gebracht van ons antwoord. Ter bescherming van je gegevens tonen we je mailadres niet. Beide gegevens zijn vrijwillig.

Hier bloggen

Tobias Mayer
Schrijft over het laatste nieuws uit het bedrijf

Oliver Meiners
Schrijft over onderwerpen die voor jou als STRATO klant belangrijk zijn

Daniël de Swart
Project manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Sjef Huijbregts
Marketing manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Lisa Kopelmann
Online redacteur voor blog, Facebook en meer

Michael Poguntke
Schrijft over de cloud storage HiDrive, Sitebuilder, webshops en servers