Nieuws, tips en achtergronden
rondom webhosting

Menu

Gepubliceerd op: 30 mei 2018

AVG en loggegevens: welke data we over jouw websitebezoekers verzamelen en waarom

Kunnen bezoekers op je website persoonsgegevens achterlaten? Dan verplicht de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) je om hen hierover te informeren. Op onze eigen website vind je deze informatie bijvoorbeeld in ons privacybeleid onder ‘loggegevens’. Wat dit betekent en welke gegevens we verzamelen, lees je hier.

Wat zijn loggegevens?

Loggegevens zijn gegevens die we automatisch verzamelen en opslaan wanneer je onze website strato.nl bezoekt. Onze servers verzamelen ook loggegevens van de bezoekers van jouw website. Wanneer gebruikers bijvoorbeeld een afbeelding of HTML-bestand op je website openen, leggen wij dit vast. Al deze data en processen worden verzameld in een zogenaamd logbestand of logfile.

Waarom verzamelen we loggegevens?

Op basis van de loggegevens maken wij een statistische analyse die je kunt bekijken via de klantenlogin. Wil je zelf evaluaties uitvoeren met een externe tool of de gegevens archiveren? Dan kun je ook de logbestanden van je website downloaden.

De statistische analyse van je website is niet het enige doel. We verzamelen deze gegevens ook om onze dienstverlening te optimaliseren en om aanvallen van hackers op te sporen en af te weren.

Welke informatie verzamelen we?

Je kunt de logbestanden downloaden als tekstbestand. Voor leken ziet de inhoud hiervan er redelijk onoverzichtelijk uit. We gebruiken namelijk een formaat dat als industriestandaard geldt, het ‘Apache combined log format’. Hierin staat de volgende informatie:

Logfiles en de AVG

Om met je website aan de regelgeving van de AVG te voldoen, moet je bezoekers vertellen welke persoonsgegevens worden opgeslagen. Met onze blogartikelen over de AVG willen we je zoveel mogelijk informatie geven over wat de AVG voor jou en je website betekent. We wijzen je er echter op dat we geen juridisch advies mogen geven en niet op individuele gevallen kunnen ingaan.

Tags: AVG

De Auteur:

Auteur: Thomas Ritter

Plaats een reactie

Let er op dat je reactie betrekking heeft op het blogartikel. Mocht je een vraag hebben over je STRATO pakket, richt je dan alsjeblieft aan onze klantenservice via Facebook, Twitter, of onze pagina Hulp & contact.
We vinden het leuk als je je naam noemt, dan kunnen we je in ons antwoord persoonlijk aanspreken.
Als je bovendien je e-mailadres invult, word je per mail op de hoogte gebracht van ons antwoord. Ter bescherming van je gegevens tonen we je mailadres niet. Beide gegevens zijn vrijwillig.

Hier bloggen

Tobias Mayer
Schrijft over het laatste nieuws uit het bedrijf

Oliver Meiners
Schrijft over onderwerpen die voor jou als STRATO klant belangrijk zijn

Daniël de Swart
Project manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Sjef Huijbregts
Marketing manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Lisa Kopelmann
Online redacteur voor blog, Facebook en meer

Michael Poguntke
Schrijft over de cloud storage HiDrive, Sitebuilder, webshops en servers