Nieuws, tips en achtergronden
rondom webhosting

Menu

Gepubliceerd op: 03 mei 2018

De AVG komt: waar moet ik als klant van STRATO op letten?

Op 25 mei 2018 treedt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in kracht, de nieuwe privacywetgeving van de EU. In dit blog lees je wat dit voor jou als gebruiker van onze producten betekent.

STRATO kan en mag geen juridisch advies verstrekken

Vooraf: wij zijn geen advocatenkantoor, maar een hostingaanbieder. Daarom mag STRATO je geen juridisch advies geven. We informeren je echter graag over een paar aspecten van de nieuwe wetgeving. Voor écht juridisch advies raden we je aan een advocaat of andere jurist te raadplegen.

Automatische aanpassing bij Sitebuilder en Webshop

Als je werkt met onze Sitebuilder of Webshop hebben we goed nieuws voor je: beide producten zijn cloudgebaseerd en ontvangen dus regelmatig de nodige updates. Hier gelden hoge veiligheidsnormen en wij letten erop dat de software voldoet aan de regels van de AVG. Er zijn echter een paar zaken waar je wel zelf op moet letten.

Een imprint en privacyverklaring

Of je nu een website, webshop of een blog hebt: het is sterk aan te raden om een imprint en een privacyverklaring te plaatsen. In de imprint vermeld je bijvoorbeeld wie de eigenaar en beheerder van de website zijn, en hoe een bezoeker contact met hen kan opnemen. In de privacyverklaring vertel je welke gegevens je verwerkt zodra iemand je website bezoekt.

Persoonsgegevens? Sluit dan een verwerkersovereenkomst af!

Sla je als gebruiker van onze producten persoonsgegevens op? Dan ben je verplicht om een zogenaamde verwerkersovereenkomst met STRATO af te sluiten. Dit staat in artikel 28 van de AVG. Zodra je deze overeenkomst hebt afgesloten, is STRATO verplicht om de gegevens volgens artikel 28 te verwerken. Je slaat bijvoorbeeld persoonsgegevens op als klanten in jouw webshop kunnen inloggen of als je een contactformulier op je website hebt.

Het grote voordeel van een verwerkersovereenkomst is dat je bij een eventuele controle van een toezichthouder naar deze overeenkomst kunt verwijzen.

Verwerkersovereenkomst bij STRATO: één muisklik

Zo’n verwerkersovereenkomst klinkt lastig, maar voor klanten van STRATO gaat dit heel makkelijk. Je vindt het formulier namelijk in de klantenlogin onder Mijn contract – Contract wijzigen – Verwerkersovereenkomst. Daar kun je de overeenkomst direct digitaal afsluiten en als pdf opslaan of afdrukken.

STRATO werkt AVG-conform

De AVG is niet zomaar een richtlijn, het is een wet. Dat betekent dat STRATO net als alle andere Europese bedrijven vanaf 25 mei verplicht is om zich eraan te houden. We verzekeren je dat we alle maatregelen en voorbereidingen hebben getroffen om dit te garanderen. Sowieso voldeden we als 100% Duits bedrijf tot nu toe altijd aan de Duitse privacywetgeving, een van de strengste ter wereld. En de ISO-certificering van onze datacenters volgens ISO 27001 vormt nog een extra bewijs van onze privacybescherming.

Heb je vragen over privacy, de AVG of over de verwerkersovereenkomst? Kijk dan in deze FAQ.

Tags: AVG

De Auteur:

Auteur: Michael Poguntke

Hallo, ik ben Michael en ik ben public relations manager bij STRATO.

Plaats een reactie

Let er op dat je reactie betrekking heeft op het blogartikel. Mocht je een vraag hebben over je STRATO pakket, richt je dan alsjeblieft aan onze klantenservice via Facebook, Twitter, of onze pagina Hulp & contact.
We vinden het leuk als je je naam noemt, dan kunnen we je in ons antwoord persoonlijk aanspreken.
Als je bovendien je e-mailadres invult, word je per mail op de hoogte gebracht van ons antwoord. Ter bescherming van je gegevens tonen we je mailadres niet. Beide gegevens zijn vrijwillig.

Hier bloggen

Tobias Mayer
Schrijft over het laatste nieuws uit het bedrijf

Oliver Meiners
Schrijft over onderwerpen die voor jou als STRATO klant belangrijk zijn

Daniël de Swart
Project manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Sjef Huijbregts
Marketing manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Lisa Kopelmann
Online redacteur voor blog, Facebook en meer

Michael Poguntke
Schrijft over de cloud storage HiDrive, Sitebuilder, webshops en servers