FAQ #191
Artikel editieren
Artikel weiterleiten

Wat is een AuthInfo/Token code en waarom heb ik die nodig bij een domeinverhuizing?


De AuthInfo/Token code is een verhuiscode en is noodzakelijk bij domeinverhuizingen van de meeste domeinnamen. De code is alleen de domeinnaamhouder of de administratieve aanspreekpartner bekend en moet bij een domeinverhuizing doorgegeven worden aan de nieuwe provider. Op die manier wordt gewaarborgd dat een domeinverhuizing alleen door iemand uitgevoerd kan worden die daartoe bevoegd is.

Zonder deze AuthInfo/Token code kan een domeinverhuizing niet uitgevoerd worden.

Je krijgt de AuthInfo/Token code op aanvraag bij je huidige registrar provider. Hoe je de code krijgt is afhankelijk van de processen van de aanbieder. Zo bestaat soms bijvoorbeeld de mogelijkheid de AuthInfo/Token code in een klantenlogin op te vragen. Eventueel moet je zelf naar de code vragen of krijg je die automatisch per e-mail toegestuurd als je het domein hebt opgezegd of hebt aangegeven dat je naar een andere provider wilt verhuizen. Neem contact op met je huidige aanbieder om na te gaan hoe je de AuthInfo/Token code kunt krijgen.

Om de domeinverhuizing te versnellen raden we aan om de verhuiscode van je domein al voor je bestelling bij STRATO bij je huidige aanbieder aan te vragen.

 

 

×