Nieuws, tips en achtergronden
rondom webhosting

Menu

Gepubliceerd op: 09 januari 2019

Ontdek in dit artikel 14 handige tips voor HiDrive

14 tips om meer uit je HiDrive te halen

Heb jij al een HiDrive, onze populaire cloud storage? Lees dan in dit artikel hoe je het maximale eruit kunt halen. We geven je 14 tips!

1. Maak belangrijke bestanden offline beschikbaar

In alle HiDrive applicaties kun je bestanden offline beschikbaar stellen. Zo kun je met deze bestanden werken, ook als je even geen internetverbinding hebt. Zodra je weer online bent, synchroniseert de software of app automatisch je laatste wijzigingen. Dat geldt voor de mobiele apps voor iOS, Android en Windows en voor de desktopsoftware voor Windows en MacOS.

2. Verwijderde gegevens terughalen – met BackupControl

In HiDrive zijn back-ups standaard ingebouwd. Met BackupControl maak je handmatig of automatisch een back-up van je volledige cloud storage. Je bepaalt zelf hoe vaak dit gebeurt. Met een paar muisklikken kun je de verschillende back-ups dan weer terugzetten.

3. Documenten scannen met je smartphone

Digitaliseer je documenten met je smartphone! Met de documentscanner die al onze HiDrive apps standaard hebben, kun je een document scannen via je mobiele telefoon of tablet. Het resultaat is een PDF-document met markeerbare tekst.

Nieuwe HiDrive functie: met je smartphone documenten scannen en in de cloud opslaan

4. Werken in teamverband – de “public”-map

HiDrive maakt het samenwerken met anderen heel eenvoudig. Als je een pakket met meerdere gebruikers hebt, heeft elke gebruiker een eigen map. Daarnaast is er de map “public”. Deze map kun je voor iedere gebruiker toegankelijk maken om zo bestanden met elkaar uit te wisselen.

5. Laat anderen naar je mappen uploaden

Je vrienden, familie of collega’s kunnen ook zonder HiDrive account bestanden uploaden. Je hebt de mogelijkheid om hen een externe upload-toegang tot een map te geven. Dit betekent: als de ontvanger je sharelink in de browser opent, kan hij of zij ook bestanden uploaden.

6. Zet bestanden via mail op HiDrive

Een alternatief voor het delen van mappen is het uploaden via e-mail. Het werkt zo: in het bestandsbeheer (momenteel alleen in HiDrive Classic) kun je de e-mailupload voor een map naar keuze configureren. De map krijgt hiermee een uniek e-mailadres toegekend. Vervolgens kunnen anderen een e-mail met bijlage naar dit adres sturen. Het attachment komt dan automatisch terecht in je HiDrive map.

7. E-mailbijlagen opslaan op HiDrive

Gebruik je STRATO Webmail naast HiDrive? Dan is HiDrive geïntegreerd. Met een premiumpostvak kun je attachments uit je e-mails direct op je HiDrive opslaan. Andersom werkt het ook: als je een nieuwe e-mail wilt versturen, kun je een bestand op je HiDrive als bijlage toevoegen.

Zonder omwegen: vanuit Webmail direct toegang tot je HiDrive

8. Naar muziek luisteren of video’s bekijken

Heb je een eigen muziekcollectie die je graag op je mobiele telefoon wilt beluisteren? In alle HiDrive apps kun je muziekbestanden direct vanuit je HiDrive map afspelen. Dit geldt ook voor video’s.

9. Streaming op Xbox en Chromecast

Muziek, foto’s en video’s van HiDrive kunnen niet alleen op je pc, tablet of mobiele telefoon worden geopend, maar ook in de app voor Xbox en Google Chromecast. Hiermee kun je HiDrive aansturen én bestanden afspelen op je tv.

10. Een back-up van je website opslaan op HiDrive

Heb je een eigen website? Dan zijn back-ups essentieel. Als je WordPress gebruikt en je het HiDrive protocolpakket hebt, kun je de plug-in BackWPup gebruiken. Hiermee sla je een kopie van je website op je HiDrive op.

11. End-to-end encryptie van bestanden

Wie met gevoelige bestanden omgaat, heeft behoefte aan maximale veiligheid. Wij hebben daarom onze eigen end-to-end versleuteling voor HiDrive ontwikkeld. Met de HiDrive software voor Windows versleutel je zo al je bestanden of mappen. Je kunt ze dan via de apps voor Android en iOS weer decoderen.

Je gegevens in HiDrive versleutelen met end-to-end encryptie

12. HiDrive als netwerkstation

Het protocolpakket biedt je verschillende netwerkprotocollen voor de toegang tot je HiDrive. Je kunt je cloud storage bijvoorbeeld als virtuele schijf of netwerkstation in je besturingssysteem opnemen. Dat maakt de gegevensoverdracht nog eenvoudiger, want je kunt HiDrive dan net als elke andere harde schijf gebruiken.

13. Back-up van data op laptop, tablet of smartphone

Een andere handige functie is de HiDrive apparaatback-up. Met deze complete oplossing kun je direct op je HiDrive een back-up maken van foto’s, video’s, muziek, contacten en agenda-items. Dat kan vanaf je smartphone, tablet of desktop-pc. De apparaatback-up werkt ook van Android naar iOS en omgekeerd, zodat je bestanden gemakkelijk tussen twee devices kunt uitwisselen.

HiDrive apparaatback-up nu ook tussen Android en iOS

14. HiDrive in je NAS integreren of de API gebruiken

Heb je een Synology NAS in huis? Dan kun je de data via deze server synchroniseren met HiDrive. Als je nog grotere plannen hebt, biedt HiDrive een eigen API. Daarmee integreer je de cloud storage direct in je zelf ontwikkelde projecten.

Bestel hier je eigen HiDrive!

De Auteur:

Auteur: Michael Poguntke

Hallo, ik ben Michael en ik ben public relations manager bij STRATO.

16 reacties

 1. mike cabolet schreef op 11 januari 2019 om 14:21:

  . Hi, Kan ik HiDrive ook met mijn qNap NAS gebruiken?
  . Kan ik een backup maken van meerdere devices naan HiDrive of is 1 account aan 1 device?

  Mike Cabolet

  Beantwoorden
 2. Hans Grootveld schreef op 16 januari 2019 om 10:56:

  Hoi,
  Kan ik de drive ook aansluiten/minuten op mijn VPS.

  Groet Hans

  Beantwoorden
 3. jacques schreef op 17 maart 2019 om 12:40:

  heb vraag kan je ook een hele cd luisteren inplaats 1 nummer per keer

  Beantwoorden
  • Sjef Huijbregts schreef op 21 maart 2019 om 16:13:

   Beste Jacques,

   Bedankt voor je vraag. Mijn excuses dat het antwoord iets langer op zich liet wachten.

   Wanneer je gebruikmaakt van de HiDrive app (voor Android of iOS) kun je ook hele albums luisteren. Aan het einde van een nummer wordt namelijk automatisch het volgende muziekbestand in de map afgespeeld.

   Kun je me misschien aangeven op welke manier je muziek luistert die op je HiDrive staat? Dan kan ik je nog meer tips geven.

   Met vriendelijke groet,
   Sjef

   Beantwoorden
 4. Telefoon blog schreef op 7 mei 2019 om 10:09:

  Bedankt voor de handige tips!

  Beantwoorden
 5. Roel Westhoff schreef op 21 juli 2019 om 07:42:

  Hoe kan ik HiDrive verwijderen? Ik heb het ooit als test geïnstalleerd maar ik ben niet tevreden. Er wordt op dit moment 30Gb gebruikt door hiDrive en dit wil weer voor andere doeleinden gebruiken.

  Beantwoorden
  • Daniël de Swart schreef op 23 juli 2019 om 15:44:

   Beste Roel,

   Dank voor je reactie! In dit beknopte artikel leggen we stap voor stap uit hoe je de HiDrive-software kunt verwijderen: https://www.strato.nl/faq/cloud-storage/de-hidrive-software-verwijderen/.

   Als de software is verwijderd, is het zaak de synchronisatiemap op je computer te wissen, zodat de ruimte weer vrijkomt. Zorg er wel voor dat je waardevolle bestanden elders opslaat, zodat ze niet verloren gaan.

   Hopelijk kun je met deze tips uit de voeten. Mocht het niet lukken, helpt onze klantenservice je graag verder: 020-7038232.

   Groet!

   Daniël

   Beantwoorden
 6. jip schreef op 27 augustus 2019 om 12:19:

  Naar muziek luisteren of video’s bekijken

  Heb je een eigen muziekcollectie die je graag op je mobiele telefoon wilt beluisteren? In alle HiDrive apps kun je muziekbestanden direct vanuit je HiDrive map afspelen. Dit geldt ook voor video’s.

  Hoe doe ik dit?? Kan alleen downloaden

  mvrgr jip

  Beantwoorden
 7. Teuntje schreef op 14 oktober 2019 om 19:46:

  Hoi Michael, kan je met Hidrive ook een map met documenten delen met externen? Verschillende mappen voor verschillende externen. Dus niet alle mappen voor alle externen. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel 🙂

  Beantwoorden
  • Jorrit van der Heide schreef op 21 oktober 2019 om 13:44:

   Hoi Teuntje, bedankt voor je vraag! Zeker kan dat: Je kunt een link naar de map versturen aan diegene met wie je de bestanden wilt delen. Eventueel kun je deze map nog extra beschermen met een wachtwoord en het aantal downloads beperken. Ik hoop dat je vraag daarmee beantwoord is?

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Let er op dat je reactie betrekking heeft op het blogartikel. Mocht je een vraag hebben over je STRATO pakket, richt je dan alsjeblieft aan onze klantenservice via Facebook, Twitter, of onze pagina Hulp & contact.
We vinden het leuk als je je naam noemt, dan kunnen we je in ons antwoord persoonlijk aanspreken.
Als je bovendien je e-mailadres invult, word je per mail op de hoogte gebracht van ons antwoord. Ter bescherming van je gegevens tonen we je mailadres niet. Beide gegevens zijn vrijwillig.

Hier bloggen

Tobias Mayer
Schrijft over het laatste nieuws uit het bedrijf

Oliver Meiners
Schrijft over onderwerpen die voor jou als STRATO klant belangrijk zijn

Daniël de Swart
Project manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Sjef Huijbregts
Marketing manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Lisa Kopelmann
Online redacteur voor blog, Facebook en meer

Michael Poguntke
Schrijft over de cloud storage HiDrive, Sitebuilder, webshops en servers