14 tips om meer uit je HiDrive te halen

14 tips om meer uit je HiDrive te halen

Heb jij al een HiDrive, onze populaire cloud storage? Lees dan in dit artikel hoe je het maximale eruit kunt halen. We geven je 14 tips!

1. Maak belangrijke bestanden offline beschikbaar

In alle HiDrive applicaties kun je bestanden offline beschikbaar stellen. Zo kun je met deze bestanden werken, ook als je even geen internetverbinding hebt. Zodra je weer online bent, synchroniseert de software of app automatisch je laatste wijzigingen. Dat geldt voor de mobiele apps voor iOS, Android en Windows en voor de desktopsoftware voor Windows en MacOS.

2. Verwijderde gegevens terughalen – met BackupControl

In HiDrive zijn back-ups standaard ingebouwd. Met BackupControl maak je handmatig of automatisch een back-up van je volledige cloud storage. Je bepaalt zelf hoe vaak dit gebeurt. Met een paar muisklikken kun je de verschillende back-ups dan weer terugzetten.

3. Documenten scannen met je smartphone

Digitaliseer je documenten met je smartphone! Met de documentscanner die al onze HiDrive apps standaard hebben, kun je een document scannen via je mobiele telefoon of tablet. Het resultaat is een PDF-document met markeerbare tekst.

HiDrive: met je smartphone documenten scannen en in de cloud opslaan

4. Inloggen met twee-factor-authenticatie

Wil je HiDrive nog veiliger gebruiken? Dan kun je simpelweg twee-factor-authenticatie activeren. Naast je standaard wachtwoord voer je een eenmalig wachtwoord (OTP) in, dat je via de app genereert. Met deze “tweede factor” voorkom je wachtwoordfraude en sluit je uit dat onbevoegde derden toegang hebben tot jouw gegevens.

HiDrive: beveiligd met twee-factor-authenticatie

5. Betere samenwerking en meer privacy – met HiDrive teammappen

HiDrive maakt het samenwerken met anderen heel eenvoudig. Als je een pakket hebt met meerdere gebruikers, bepaal je voor elke map apart welke gebruiker welke toegangsrechten heeft (lees- of schrijfrechten). Je hebt dus de volledige controle over wie toegang heeft tot elke map.

HiDrive: teammappen

6. Laat anderen naar je mappen uploaden

Je vrienden, familie of collega’s kunnen ook zonder HiDrive account bestanden uploaden. Je hebt de mogelijkheid om hen een externe upload-toegang tot een map te geven. Dit betekent: als de ontvanger je sharelink in de browser opent, kan hij of zij ook bestanden uploaden.

7. E-mailbijlagen opslaan op HiDrive

Gebruik je STRATO Webmail naast HiDrive? Dan is HiDrive geïntegreerd. Met een premiumpostvak kun je attachments uit je e-mails direct op je HiDrive opslaan. Andersom werkt het ook: als je een nieuwe e-mail wilt versturen, kun je een bestand op je HiDrive als bijlage toevoegen.

HiDrive: vanuit Webmail direct toegang tot HiDrive

8. Naar muziek luisteren of video’s bekijken

Heb je een eigen muziekcollectie die je graag op je mobiele telefoon wilt beluisteren? In alle HiDrive apps kun je muziekbestanden direct vanuit je HiDrive map afspelen. Dit geldt ook voor video’s.

9. Streaming op Xbox en Chromecast

Muziek, foto’s en video’s van HiDrive kunnen niet alleen op je pc, tablet of mobiele telefoon worden geopend, maar ook in de app voor Xbox en Google Chromecast. Hiermee kun je HiDrive aansturen én bestanden afspelen op je tv.

10. Een back-up van je website opslaan op HiDrive

Heb je een eigen website? Dan zijn back-ups essentieel. Als je WordPress gebruikt en je het HiDrive protocolpakket hebt, kun je de plug-in BackWPup gebruiken. Hiermee sla je een kopie van je website op je HiDrive op.

11. End-to-end encryptie van bestanden

Wie met gevoelige bestanden omgaat, heeft behoefte aan maximale veiligheid. Wij hebben daarom onze eigen end-to-end versleuteling voor HiDrive ontwikkeld. Met de HiDrive software voor Windows versleutel je zo al je bestanden of mappen. Je kunt ze dan via de apps voor Android en iOS weer decoderen.

HiDrive: end-to-end-encryptie

12. HiDrive als netwerkstation

Het protocolpakket biedt je verschillende netwerkprotocollen voor de toegang tot je HiDrive. Je kunt je cloud storage bijvoorbeeld als virtuele schijf of netwerkstation in je besturingssysteem opnemen. Dat maakt de gegevensoverdracht nog eenvoudiger, want je kunt HiDrive dan net als elke andere harde schijf gebruiken.

13. Back-up van data op laptop, tablet of smartphone

Een andere handige functie is de HiDrive apparaatback-up. Met deze complete oplossing kun je direct op je HiDrive een back-up maken van foto’s, video’s, muziek, contacten en agenda-items. Dat kan vanaf je smartphone, tablet of desktop-pc. De apparaatback-up werkt ook van Android naar iOS en omgekeerd, zodat je bestanden gemakkelijk tussen twee devices kunt uitwisselen.

HiDrive apparaatback-up tussen Android en iOS

14. HiDrive in je NAS integreren of de API gebruiken

Heb je een Synology NAS in huis? Dan kun je de data via deze server synchroniseren met HiDrive. Als je nog grotere plannen hebt, biedt HiDrive een eigen API. Daarmee integreer je de cloud storage direct in je zelf ontwikkelde projecten.

Naar onze HiDrive aanbiedingen
Zoekwoorden: ,

Delen

 1. Avatar

  mike cabolet zei op

  . Hi, Kan ik HiDrive ook met mijn qNap NAS gebruiken?
  . Kan ik een backup maken van meerdere devices naan HiDrive of is 1 account aan 1 device?

  Mike Cabolet

  Beantwoorden
 2. Avatar

  Hans Grootveld zei op

  Hoi,
  Kan ik de drive ook aansluiten/minuten op mijn VPS.

  Groet Hans

  Beantwoorden
 3. Avatar

  jacques zei op

  heb vraag kan je ook een hele cd luisteren inplaats 1 nummer per keer

  Beantwoorden
  • Avatar

   Sjef Huijbregts zei op

   Beste Jacques,

   Bedankt voor je vraag. Mijn excuses dat het antwoord iets langer op zich liet wachten.

   Wanneer je gebruikmaakt van de HiDrive app (voor Android of iOS) kun je ook hele albums luisteren. Aan het einde van een nummer wordt namelijk automatisch het volgende muziekbestand in de map afgespeeld.

   Kun je me misschien aangeven op welke manier je muziek luistert die op je HiDrive staat? Dan kan ik je nog meer tips geven.

   Met vriendelijke groet,
   Sjef

   Beantwoorden
 4. Avatar

  Telefoon blog zei op

  Bedankt voor de handige tips!

  Beantwoorden
 5. Avatar

  Roel Westhoff zei op

  Hoe kan ik HiDrive verwijderen? Ik heb het ooit als test geïnstalleerd maar ik ben niet tevreden. Er wordt op dit moment 30Gb gebruikt door hiDrive en dit wil weer voor andere doeleinden gebruiken.

  Beantwoorden
 6. Avatar

  jip zei op

  Naar muziek luisteren of video’s bekijken

  Heb je een eigen muziekcollectie die je graag op je mobiele telefoon wilt beluisteren? In alle HiDrive apps kun je muziekbestanden direct vanuit je HiDrive map afspelen. Dit geldt ook voor video’s.

  Hoe doe ik dit?? Kan alleen downloaden

  mvrgr jip

  Beantwoorden
 7. Avatar

  Teuntje zei op

  Hoi Michael, kan je met Hidrive ook een map met documenten delen met externen? Verschillende mappen voor verschillende externen. Dus niet alle mappen voor alle externen. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel 🙂

  Beantwoorden
  • Jorrit van der Heide

   Jorrit van der Heide zei op

   Hoi Teuntje, bedankt voor je vraag! Zeker kan dat: Je kunt een link naar de map versturen aan diegene met wie je de bestanden wilt delen. Eventueel kun je deze map nog extra beschermen met een wachtwoord en het aantal downloads beperken. Ik hoop dat je vraag daarmee beantwoord is?

   Beantwoorden
 8. Avatar

  Heleen zei op

  Is het mogelijk om meerdere foto’s te uploaden naar hi drive ipv 1 voor 1?

  Beantwoorden
  • Jorrit van der Heide

   Jorrit van der Heide zei op

   Hallo Heleen,

   Bedankt voor je vraag! Zeker is dat mogelijk, maar ik begrijp dat er zich een probleem voordoet. Via welke weg probeer je de foto’s te uploaden (HiDrive login, via een van de apps, via de software voor Windows/Mac) en welke foutmelding krijg je precies?

   Hartelijke groet,

   Jorrit van der Heide

   Beantwoorden
 9. Avatar

  Jan zei op

  Ik heb HiDrive en wil deze gebruiken op mijn Desktop en mijn laptop alleen hebben ze een verschillende grootte van harde schijf. Nu wil ik ook grote mappen op HiDrive zetten maar ik wil niet dat deze op mijn laptop komen te staan, hoe doe ik dat.
  Ik gebruik op beide apparaten het windows programma van HiDrive

  Beantwoorden
  • Jorrit van der Heide

   Jorrit van der Heide zei op

   Beste Jan,

   Bedankt voor je vraag. Ik raad je aan om HiDrive als virtueel station aan je laptop te koppelen. HiDrive wordt dan gewoon een netwerkstation op je laptop. Dat heeft als voordeel dat HiDrive alleen met je desktop wordt gesynchroniseerd en je laptop geen schijfruimte verliest. Om met je laptop toegang tot je HiDrive-bestanden te krijgen, heb je echter nog wel toegangsprotocollen nodig. Mocht je die nog niet hebben, kun je ze nabestellen via de klantenlogin. Hoe je HiDrive als netwerkschijf aan je laptop koppelt, kun je hier nalezen.

   Ik hoop dat ik je daarmee verder kon helpen. Neem gerust contact met ons op, mocht je er niet uitkomen.

   Hartelijke groet,

   Jorrit van der Heide

   Beantwoorden
 10. Avatar

  Dick zei op

  Ben over het algemeen tevreden met Strato.
  Het uploaden naar HDrive is een regelrechte ramp, zeker bij grotere bestanden.

  Beantwoorden
  • Jorrit van der Heide

   Jorrit van der Heide zei op

   Beste Dick,

   Vervelend om te horen dat je moeilijkheden ondervindt bij het uploaden van grotere bestanden. Dat zou niet zo mogen zijn. Misschien kun je ons per mail (stratohelpt(at)strato.com) nog iets gedetailleerder beschrijven waar de schoen wringt? Dan kunnen we kijken of we samen een oplossing kunnen vinden.

   Hartelijke groet,

   Jorrit van der Heide

   Beantwoorden
 11. Avatar

  astan zei op

  Waarom kan ik noet syncen met een usb externe drive die aan mijn computer hangt?

  Beantwoorden
 12. Avatar

  Douwe zei op

  ik probeer te syncen met een externe usb drive, maar dat accepteerd de software niet “windows”
  doe ik iets verkeerd?

  Beantwoorden
  • Jorrit van der Heide

   Jorrit van der Heide zei op

   Beste Douwe,

   Bedankt voor je vraag. Als je nog geen contact met onze klantenservice gehad hebt, zou je me dan je achternaam kunnen doorgeven? Dan zorg ik ervoor dat ze zo snel mogelijk contact met jou kunnen opnemen.

   Met vriendelijke groet,

   Jorrit van der Heide

   Beantwoorden

Je kunt pas een reactie plaatsen nadat je ons privacybeleid en cookies hebt geaccepteerd. Om privacyredenen mogen wij jouw persoonsgegevens anders niet verwerken.

Klik onderaan de pagina op de blauwe button OK. Nadat je de pagina opnieuw hebt geladen, kun je een reactie achterlaten.

 

Deze website maakt gebruik van cookies voor onder andere Google Analytics. Deze melding verdwijnt zodra je de cookies hebt geaccepteerd. Meer informatie