Nieuws, tips en achtergronden
rondom webhosting

Menu

Gepubliceerd op: 26 februari 2019

HiDrive synchronisatie - bestanden offline bewerken

Offline in de cloud: HiDrive Sync

De HiDrive software synchroniseert je mappen automatisch. Je kunt zelf bepalen voor welke mappen dat geldt. Hoe je de synchronisatie met HiDrive configureert, lees je in dit artikel.

Zo gebruik je HiDrive Sync

Om de synchronisatiefunctie te gebruiken, hoef je alleen maar de gratis HiDrive software voor Windows of Mac op je computer te installeren. Heb je de software nog niet? Dan kun je die hier downloaden.

Wat heb ik offline nodig? Foto’s ja, kattenvideo’s nee

Stel, je hebt een HiDrive van 1 TB en de harde schijf in je laptop is niet eens half zo groot.

Dan is selectieve synchronisatie handig. Je bepaalt zelf of HiDrive alle mappen of alleen de geselecteerde mappen synchroniseert. Dit geeft je meer controle over de opslagruimte op je laptop. Zo voorkom je namelijk dat alle bestanden die op je HiDrive staan ook naar je computer worden gekopieerd.

Synchronisatie configureren met de software voor HiDirve

Met de instellingen kun je aangeven of je geselecteerde mappen óf alle mappen wilt laten synchroniseren.

Zo werkt het:

  1. Je wilt je lange en grote kattenvideo’s niet synchroniseren? In de instellingen (zie screenshot) krijgt de betreffende map dan geen vinkje.
  2. Je wilt je map met foto’s wél offline beschikbaar houden? Dan zet je een vinkje bij de instellingen, zodat de foto’s worden gesynchroniseerd en je ze bijvoorbeeld ook in de trein of het vliegtuig kunt bewerken.

Overigens: als je onderweg bent en je afbeeldingen in de map ‘Foto’s’ hebt bewerkt, dan zijn deze bestanden natuurlijk niet langer identiek aan de bestanden op je HiDrive. Wat gebeurt er dan zodra je weer verbinding hebt met internet?

De verschillende stappen in het synchronisatieproces met HiDrive

De pop-up in de taakbalk (Windows onder, Mac boven) toont de status. Eerst bereidt HiDrive de synchronisatie voor, daarna synchroniseert het de bestanden, tot die op je laptop én in de cloud identiek zijn.

Op het moment dat je weer online bent, bepaalt de software welke gegevens het meest recent zijn en werkt deze zelf bij. In dit voorbeeld betekent dit dat je lokaal bewerkte foto’s naar de cloud worden gekopieerd en alles weer synchroon is.

Doe nog meer met protocollen

Je kunt je HiDrive ook als netwerkstation gebruiken. STRATO heeft HiDrive ontworpen als een ‘harde schijf op internet’. Dit betekent dat je HiDrive als virtuele schijf aan je computer koppelt. Hiervoor is een internetverbinding wel noodzakelijk. Als je deze functie wilt gebruiken, heb je het optionele protocolpakket nodig. Met het WebDAV-protocol kun je HiDrive onafhankelijk van de software als schijfstation toevoegen.

De Auteur:

Auteur: Philipp Wolf

Plaats een reactie

Let er op dat je reactie betrekking heeft op het blogartikel. Mocht je een vraag hebben over je STRATO pakket, richt je dan alsjeblieft aan onze klantenservice via Facebook, Twitter, of onze pagina Hulp & contact.
We vinden het leuk als je je naam noemt, dan kunnen we je in ons antwoord persoonlijk aanspreken.
Als je bovendien je e-mailadres invult, word je per mail op de hoogte gebracht van ons antwoord. Ter bescherming van je gegevens tonen we je mailadres niet. Beide gegevens zijn vrijwillig.

Hier bloggen

Tobias Mayer
Schrijft over het laatste nieuws uit het bedrijf

Oliver Meiners
Schrijft over onderwerpen die voor jou als STRATO klant belangrijk zijn

Daniël de Swart
Project manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Sjef Huijbregts
Marketing manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Lisa Kopelmann
Online redacteur voor blog, Facebook en meer

Michael Poguntke
Schrijft over de cloud storage HiDrive, Sitebuilder, webshops en servers