Je e-mail is verstuurd.

HiDrive apparaatback-up bij Android

Met HiDrive kun je heel eenvoudig een back-up maken van de belangrijkste gegevens op je Android-apparaat. Mocht er dus ooit iets misgaan met je tablet of smartphone, dan blijven de gegevens bewaard. Deze kun je vervolgens eenvoudig terugzetten.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Je vindt de back-up in de instellingen van de app. Op de overzichtspagina kun je een nieuwe back-up aanmaken. Ook zie je daar een lijst van reeds bestaande back-ups.

Back-up aanmaken

Per apparaat, dus per DeviceID, kun je één back-up aanmaken. Back-uprevisies zijn niet mogelijk. Houd je van meer apparaten een back-up (bijvoorbeeld je telefoon én tablet) bij? Dan zie je deze in de lijst op de overzichtspagina van de apparaatback-ups.

Bij elk gegevenstype zie je de opslagruimte die voor de back-up is vereist.

HiDrive apparaatback-up bij Android-1.png

Als je een apparaatback-up maakt, wordt de voortgang van deze back-up getoond in de app. Deze gegevens worden weergegeven:

  • Aantal bestanden (reeds geback-upt + totaal)
  • Bestandsgrootte (reeds geback-upt + totale grootte)

HiDrive apparaatback-up bij Android-2.png

Handmatige en automatische back-ups draaien niet parallel. Dit garandeert dat ze elkaar niet beïnvloeden. Ook het terugzetten van deze back-ups gebeurt niet parallel.

Overzicht van de mogelijke bestandsformaten

Foto'sVideo'sMuziekContacten
jpeg
bmp
gif
png
webp
mp4
3gp
avi
webm
mp3
flac m4a ogg
ja

Toegang toestaan

Als je de apparaatback-up voor de eerste keer gebruikt, vraagt de app om je toestemming voor de toegang tot de bestanden op het apparaat.

Geef je deze toestemming niet? Dan kun je dit op een later moment alsnog doen in de instellingen van Android en vervolgens de back-up in de HiDrive app opnieuw starten.

Back-up automatisch aanmaken

Je hoeft de back-up niet handmatig aan te maken. Ook een automatische back-up is mogelijk. Bij deze automatische versie begint de back-up op een tijdstip dat je vooraf hebt vastgesteld, mits de app op dit tijdstip is geopend.

Periodieke back-up

Vóór een back-up begint, controleert de app de benodigde opslagruimte. De back-up is zowel met een Wi-Fi-verbinding als via het mobiele netwerk mogelijk, maar werkt alleen als de accu nog voldoende is opgeladen. Wanneer de accu onder de 30% komt, vraagt de app je om het apparaat op te laden.

De app checkt ook de Wi-Fi-status. Is er geen Wi-Fi? Dan verschijnt de melding dat de back-up mobiele data verbruikt en er dus misschien kosten ontstaan.

HiDrive apparaatback-up bij Android-1.png

In dit geval kun je ervoor kiezen om de back-up te annuleren. Is er een Wi-Fi-verbinding? Dan vindt de back-up zonder melding plaats.

Back-upfrequentie instellen


Je kunt de back-upfrequentie zelf instellen en daarmee bijvoorbeeld mobiele gegevens besparen door de back-up minder vaak te laten plaatsvinden. Als je daarentegen een back-up vaak laat uitvoeren, zijn je gegevens natuurlijk beter beschermd.
Deze frequenties zijn beschikbaar:

  • Nooit (geen automatische back-up)
  • Dagelijks
  • Wekelijks
  • Maandelijks

HiDrive apparaatback-up bij Android-2.png

De back-up afbreken


Je kunt een back-up op elk moment afbreken. In het statusoverzicht van de back-up zie je de knop waarmee je de back-up afbreekt.
Na het afbreken blijven reeds geüploade bestanden bewaard, maar de back-up is uiteraard niet volledig. Als je op een later moment de back-up opnieuw start, controleert HiDrive welke bestanden nog ontbreken en slaat deze alsnog op.

Data terugzetten

De eerder aangemaakte back-ups kun je eenvoudig terugzetten. Maar let op: dit kan alleen naar een apparaat van hetzelfde type.


De back-up selecteren

Heb je van meer Android-apparaten een back-up aangemaakt? Dan zie je deze in de lijst op de configuratiepagina van de HiDrive app. De lijst toont de gegevens van elke back-up, zoals de timestamp, het bestandstype en de grootte.

HiDrive apparaatback-up bij Android-1.png

Het bestandstype kiezen

Met een schuifregelaar stel je de bestandstypen in de back-up in, zoals contacten, foto’s en video’s. Als het schuifje groen is, is het actief, zoals je dit ook uit andere apps kent. Dit bestandstype wordt dan dus opgenomen in de back-up.

Zo werkt het terugzetten

Een back-up wordt pas teruggezet nadat je de bestandstypen hebt geselecteerd en op de knop Terugzetten hebt getikt.
Is een bestand op je apparaat exact gelijk aan het bestand in de back-up? Dan wordt dit bestand niet opnieuw gedownload. Is het bestand verschillend? Dan wordt het overschreven met het bestand uit de back-up.
Het terugzetten wordt afgebroken als de Wi-Fi-verbinding niet meer werkt of het apparaat in de vliegtuigmodus wordt gezet. Er verschijnt een melding dat de back-up niet is teruggezet.

Contacten terugzetten

HiDrive vergelijkt de contacten uit de apparaatbibliotheek en de back-up met elkaar. Wijzigingen worden gesynchroniseerd.

Foto’s en video’s terugzetten

Foto’s en video’s uit de back-up worden volledig naar de desbetreffende bibliotheek op je apparaat teruggezet.

X7iAdOMVaeY
Heeft dit artikel je geholpen?
Info: 3e6da2da587ce8d8583e752acbf366f0b610df32