Wist je dat WordPress wachtwoordbeveiliging biedt? Het is niet eens een geavanceerde code-oplossing of plug-in, maar gewoon een standaardfunctie.
Wanneer je een bericht of pagina bewerkt, zie je het gedeelte Status en zichtbaarheid onder Bericht aan de rechterkant. Binnen deze sectie is er een subitem met de naam Zichtbaarheid. Deze staat standaard op Openbaar. Als je erop klikt, wordt een hulpvenster geopend:
Hier heb je nu de mogelijkheid om alles te laten zoals het is, het bericht of de pagina als privé te markeren of de inhoud van een wachtwoord te voorzien. Als je Beschermd met wachtwoord selecteert, verschijnt er direct een tekstvak. Vervolgens kun je hier een wachtwoord invoeren.
Als je een blogartikel op deze manier publiceert, is de inhoud voorlopig voor iedereen verborgen. Zo ziet het eruit in de frontend:
Iedereen die het wachtwoord niet kent, heeft geen toegang tot de blogpost of pagina. Logischerwijs wordt de inhoud niet geïndexeerd door zoekmachines.
Deze optie is erg handig, maar ook beperkt. Het werkt prima als je af en toe afzonderlijke subpagina’s of artikelen toegankelijk wilt maken voor een overzichtelijke groep mensen. Logischerwijs kan het echter niet in de buurt komen van de functionaliteit van lidmaatschapsplug-ins. Deze plaatsen volledige secties of zelfs de hele site onder wachtwoordbeveiliging en hebben een uitgebreid gebruikersbeheer.
Je kunt pas een reactie plaatsen nadat je ons privacybeleid en cookies hebt geaccepteerd. Om privacyredenen mogen wij jouw persoonsgegevens anders niet verwerken.
Klik onderaan de pagina op de blauwe button OK. Nadat je de pagina opnieuw hebt geladen, kun je een reactie achterlaten.