Nieuws, tips en achtergronden
rondom webhosting

Menu

Gepubliceerd op: 23 augustus 2018

SSL-certificaten voor zoveel domeinen als je wilt: STRATO SSL Flat

Veel klanten wensen zich al langer een simpele manier om meerdere domeinnamen via SSL te versleutelen. Daarom bieden wij vanaf nu STRATO SSL Flat aan. Met domeinvalidatie-certificaten van DigiCert bescherm je al je domeinen tegen de bevreesde browsermelding dat je website niet veilig is. Dit alles voor € 5,- per maand.

Wat is STRATO SSL Flat?

Met STRATO SSL Flat kun je zoveel domeinen versleutelen als je wilt. Hiervoor betaal je slechts € 5,- per maand, inclusief BTW. Voor elk domein in je pakket krijg je een certificaat voor een vast maandelijks bedrag. Dat geldt ook voor domeinen die je er later bijbestelt. Of het nu gaat om een hosting-, sitebuilder-, webshop-, webmail-, domein- of serverpakket: SSL Flat kun je bij elk pakket met meerdere domeinen bestellen.

Waarom heb ik een SSL-versleuteling nodig?

Browsers zoals Chrome geven bezoekers een duidelijke waarschuwing als een bepaalde website niet versleuteld is. In verband met de AVG laaide hernieuwd de discussie op of SSL-versleuteling een wettelijke eis is. Bovendien worden websites door zoekmachines gestraft, als deze niet versleuteld zijn. In het kort: als je een domein hebt, dien je deze via SSL te versleutelen. Bij STRATO bieden we al sinds 2016 voor elk pakket een gratis SSL-certificaat inclusief. Maar wat nu als je drie, vier of nog veel meer domeinen hebt? Hiervoor is STRATO SSL Flat de juiste oplossing.

STRATO SSL Flat

Chrome waarschuwt bezoekers heel duidelijk als ze op een website komen die een ongeldig of zelfs helemaal geen SSL-certificaat heeft.

Welke certificaten krijg ik met STRATO SSL Flat?

We willen je graag een eenvoudige en betrouwbare oplossing bieden om je website veilig te maken. Hierbij staat kwaliteit voor ons voorop. Daarom vertouwen we op de expertise van het gerenommeerde en ervaren DigiCert, waarmee ook veel andere aanbieders samenwerken. Met STRATO SSL Flat kun je elk domein in je pakket met een domeingevalideerd Single-Domain-certificaat van DigiCert beveiligen.

Hoe kan ik STRATO SSL Flat bestellen?

Je bent al klant bij STRATO? Om gebruik te maken van SSL Flat, ga je naar de klantenlogin en meld je je aan. Hier ga je naar ‘Beveiliging’ en vervolgens naar ‘STRATO SSL’. Nieuwe klanten krijgen de mogelijkheid om SSL Flat te bestellen tijdens het bestelproces.

Het toekennen van de certificaten aan je verschillende domeinen gaat zoals altijd via Domeinbeheer. Hoe dat gaat, lees je in dit artikel.

De Auteur:

Auteur: Michael Poguntke

Hallo, ik ben Michael en ik ben public relations manager bij STRATO.

6 reacties

 1. Howard Woei schreef op 16 oktober 2018 om 05:11:

  Geldt dit product ook voor alle subdomeinen van een domein?

  Beantwoorden
  • Sjef Huijbregts schreef op 16 oktober 2018 om 09:39:

   Beste Howard,
   Bedankt voor je vraag. De SSL-certificaten in ons SSL Flat pakket zijn enkel geldig voor de hoofddomeinen en niet voor subdomeinen. Wanneer je ook subdomeinen wilt versleutelen, kun je een SSL Wildcard-certificaat bestellen. Deze Wildcard-certificaten kun je enkel per domeinnaam bestellen en zijn niet beschikbaar in een flatrate.
   Mocht je hierover nog meer vragen hebben, hoor ik het graag!
   Met vriendelijke groet,
   Sjef

   Beantwoorden
 2. Markus schreef op 16 oktober 2018 om 12:54:

  De ‘gratis’ certificaten van Strato, zijn deze nog steeds van Symantec? Dit omdat de meest populaire browser Chrome, websites met deze certificaten blokkeert vanaf versie 70.

  Beantwoorden
  • Sjef Huijbregts schreef op 16 oktober 2018 om 18:04:

   Beste Markus,

   Bedankt voor je vraag. Nee, de SSL-certificaten van STRATO worden tegenwoordig geleverd door DigiCert. Deze certificaten worden geaccepteerd door alle gangbare webbrowsers.

   Mocht ik nog verdere vragen kunnen beantwoorden, hoor ik het graag.

   Met vriendelijke groet,
   Sjef

   Beantwoorden
 3. Ben schreef op 25 april 2019 om 02:00:

  Geldt dit product ook in combinatie met ‘VPS Linux’? Want ik kan namelijk nergens de knoppen ‘Beveiliging’ en ‘STRATO SSL’ in mijn controlepanel vinden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Let er op dat je reactie betrekking heeft op het blogartikel. Mocht je een vraag hebben over je STRATO pakket, richt je dan alsjeblieft aan onze klantenservice via Facebook, Twitter, of onze pagina Hulp & contact.
We vinden het leuk als je je naam noemt, dan kunnen we je in ons antwoord persoonlijk aanspreken.
Als je bovendien je e-mailadres invult, word je per mail op de hoogte gebracht van ons antwoord. Ter bescherming van je gegevens tonen we je mailadres niet. Beide gegevens zijn vrijwillig.

Hier bloggen

Tobias Mayer
Schrijft over het laatste nieuws uit het bedrijf

Oliver Meiners
Schrijft over onderwerpen die voor jou als STRATO klant belangrijk zijn

Daniël de Swart
Project manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Sjef Huijbregts
Marketing manager voor STRATO Nederland en gastblogger

Lisa Kopelmann
Online redacteur voor blog, Facebook en meer

Michael Poguntke
Schrijft over de cloud storage HiDrive, Sitebuilder, webshops en servers