Je e-mail is verstuurd.

Wat is Cyber Protect?

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Wat is Cyber Protect?

Cyber Protect is een alles-in één-oplossing voor databeveiliging, die back-up en herstel, noodherstel, malwarepreventie, beveiligingsbeheer, hulp op afstand, controle en rapportage integreert.

Hiermee bescherm je jouw systeem, server of gehele bedrijf via een combinatie van proactieve, actieve en reactieve beschermingstechnologieën:

 • Met proactieve acties– zoals evaluatie van beveiligingsproblemen/patchbeheer en voorspellende analyse van de integriteit van de harde schijf, kun je bedreigingen voor jouw apparaat voorkomen.
 • Met actieve acties– zoals antimalwarebeveiliging en apparaatbescherming, kun je bedreigingen detecteren.
 • Met reactieve acties – zoals back-up en herstel (lokaal en in de cloud), en noodherstel (lokaal en in de cloud), kun je reageren op eventuele fouten.

Cyber Protect biedt een beveiligingsagent, een gemakkelijk te beheren dashboard en een veiligheidsplan dat alle aspecten van beveiliging en gegevensbescherming omvat.

Welke pakketten bieden we aan?

Een overzicht van onze pakketten vind je op onze website.

Let op: welke functies precies ter beschikking staan is afhankelijk van het geïnstalleerde besturingssysteem.

Cyber Protect Basic

Het pakket Cyber Protect Basic biedt de volgende functies aan:

 • CyberFit Score - biedt een mechanisme voor de evaluatie van de beveiliging en veiligheidsscores. Hiermee wordt de beveiligingsstatus van jouw apparaat beoordeeld.
 • Evaluatie van beveiligingsproblemen en patchbeheer: dit is een proces voor het identificeren, vaststellen en prioriteren van gevonden beveiligingsproblemen in het systeem.
 • Active protection - beschermt een systeem tegen ransomware en cryptocurrency mining-malware.
 •  Antivirus- en antimalwarebeveiliging: beschermt apparaten tegen malware. Het apparaat vereist een constante internetverbinding. Het systeem wordt automatisch gescand op malware volgens ingestelde tijden en kan ook handmatig worden gestart.
 • Apparaatbesturing: de apparaatbeheermodule maakt gebruik van een subset op elke beschermde computer om ongeoorloofde toegang en de verzending van gegevens via lokale kanalen te detecteren en te voorkomen.
 • Gecentraliseerd beschermingsschema: alle beschermingsplannen die voor apparaten zijn gemaakt, kunnen centraal worden beheerd.
 • Remote desktop: je kunt verbinding maken en jouw apparaten voor eindgebruikers beheren via een externe verbinding. Je kunt hiermee zowel teksten als bestanden kopiëren en plakken. Zo kun je jouw eindgebruikers gemakkelijk helpen bij het oplossen van problemen.
 • Remote assistent: het is mogelijk gelijktijdig gebruik te maken van dezelfde remote desktop-sessie. Dit is vooral handig als je een probleem moet oplossen op een computer van een gebruiker op afstand.
 • Hardware-inventaris: met deze functie kun je alle hardware onderdelen bekijken die op alle fysieke Windows- en macOS-apparaten beschikbaar zijn. Hiervoor is een licentie nodig die de hardware-inventaris ondersteunt.
 • Back-ups met versiebeheer en flexibel herstel: alle bestanden en mappen zijn voorzien van een versie. Je kunt precies aangeven wanneer en hoe vaak back-ups worden gemaakt, hoe lang ze worden opgeslagen en welk compressieniveau ze moeten hebben. Dit geeft je de mogelijkheid om gegevens vanaf een specifiek tijdpunt te herstellen.
 • Gelijktijdige back-ups: beheer eenvoudig meerdere back-ups vanaf verschillende systemen en locaties.
 • Diverse back-uptypes en volledige images: maak een back-up van bestanden, mappen, harde schijven of opslagvolumes. Server imageback-ups zijn ook mogelijk, zodat je een back-up kunt maken de complete systeemtoestand, inclusief alle gegevens, toepassingen en gebruikersrechten - ideaal voor het snel herstellen van kritieke systemen.
 • Lokale opslag: vanaf 50 GB is ook een lokale opslag van back-ups beschikbaar.
   

Cyber Protect Security Plus

Het pakket Cyber Protect Security Plus biedt naast alle functies van Cyber Protect Basic, volgende functies aan:

 •  Antivirus- en antimalwarebeveiliging: met deze module bescherm je jouw Windows-, Linux- en macOS-apparaten tegen alle malwarebedreigingen. De geavanceerde antimalware-switch schakelt de “local signature-based engine” in. Deze engine maakt gebruik van een database met virushandtekeningen om de antimalwaredetectie te verbeteren in scans. Het voordeel ten opzichte van Cyber Protect Basic is dat er sprake is van realtime bescherming, en niet alleen wanneer de beveiligingsplannen worden uitgevoerd. De realtime bescherming is alleen beschikbaar met deze engine.
 • URL-filtering: hiermee kun je jouw apparaat beschermen tegen bedreigingen op internet, zoals malware en phishing. Je kunt jouw organisatie beschermen door gebruikerstoegang tot websites met mogelijk schadelijke inhoud te blokkeren. De toegang tot websites kan geconfigureerd worden.
 • Gedragdetectie: hier kun je aangeven welke actie uitgevoerd moet worden bij het detecteren van malwareactiviteit. Je kunt hier aangeven of het proces dat wordt verdacht van malwareactiviteit gestopt moet worden, in quarantaine geplaatst moet worden of dat er alleen een waarschuwing gegenereerd wordt.
 • Forensische gegevens: schadelijke activiteiten op een apparaat kunnen worden uitgevoerd door virussen, malware en ransomware. Het andere geval, dat mogelijk nader moet worden onderzocht, is het stelen of wijzigen van gegevens op een apparaat door middel van diverse programma’s. Dergelijke activiteiten moeten mogelijk worden onderzocht, maar dit kan alleen als je digitaal bewijsmateriaal voor onderzoek bewaart op een apparaat. Helaas kan bewijs (bestanden, sporen, etc) worden verwijderd of is een apparaat niet meer beschikbaar.
  Met de functie forensische gegevens kun je digitaal bewijs verzamelen dat je kunt gebruiken bij forensisch onderzoek. De volgende items kunnen worden gebruikt als digitaal bewijs: een momentopname van de ongebruikte schijfruimte, geheugendumps en een momentopname van actieve processen.
 • Back-ups controleren op malware: back-ups die al zijn gemaakt, kunnen malware bevatten op het moment dat ze werden gemaakt. Met deze functie kun je reeds gemaakte back-ups controleren.
 • Veilige restore: bij het terugzetten van het systeem via een gemaakte back-up, worden de gegevens op manipulatie gecontroleerd.
 • Intelligent beschermingsschema: het Acronis Cyber Protection Operations Center (CPOC) monitort bedreigingen en waarschuwingen en past automatisch de beschermingsplannen tijdelijk hierop aan. Door deze plannen te wijzigen, kan de frequentie van back-ups worden verhoogd of kunnen diepgaande antivirusscans uitgevoerd worden.

Welke besturingssystemen en browsers worden ondersteund?

Welke besturingssystemen en browsers ondersteund worden, vind je hier:

Welke functies worden per besturingssysteem aangeboden?

Voor sommige functies zijn mogelijk extra licenties vereist, afhankelijk van het toegepaste licentiemodel.


Een overzicht vind je hier.


Welke functies worden per besturingssysteem aangeboden?
Heeft dit artikel je geholpen?
Info: 61bb0d3b25af8d40e94c534a2672d1f62c98a802