FAQ #1688
Artikel editieren
Artikel weiterleiten

Een image met Plesk installeren op een dedicated server

 

 

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je op je dedicated server een besturingssysteem met Plesk kunt installeren.

 


1. Plesk op de server installeren
 
Log in in je klantenlogin om alvorens daar het configuratiepaneel van je server starten.
In de meeste gevallen is Plesk standaard geïnstalleerd. Wanneer Plesk niet is geïnstalleerd, kan je onder het menupunt Serverconfiguratie > Herinstallatie de server opnieuw installeren.
 
Doorloop hier de installatiewizard, kies het gewenste besturingssysteem, en bevestig door het vakje aan te kruisen dat je de server opnieuw wilt installeren. Images waarbij Plesk is voorgeïnstalleerd herken je aan de suffix "+ Plesk...".
 
Belangrijk:
Wacht tot je per e-mail de nieuwe installatie van je server bevestigd hebt gekregen. Het opnieuw installeren van de server is in de regel binnen twee uur gedaan.
 
In de klantenlogin kan je status van de installatie bekijken. Nadat de installatie is voltooid, vind je hier het rootwachtwoord onder het menupunt Serverconfiguratie > Servergegevens.
 

2. Plesk voor het eerst opstarten en de licentie-key installeren
 
Voordat je Plesk in gebruik kunt nemen, moet de licentiesleutel nog geïnstalleerd worden. Dit doe je als volgt:
 
Ga naar je de loginpagina van Plesk: https://h1234.stratoserver.net:8443 --> Vervang hier H1234 door het het voor jouw server geldige nummer.
  • Login name: admin
  • password: het rootwachtwoord (zoals in de klantenlogin, na installatie van de server, te vinden is.

 

In je klantenlogin vind je onder het menupunt Serverconfiguratie > Plesk de licentiesleutel voor Plesk. Dit bestand kan je in het licentiebeheer binnen Plesk uploaden.
 
Let op:
Het is aan te raden direct een nieuw wachtwoord in te stellen voor Plesk. Het rootwachtwoord voor de server blijft hetzelfde.
Het e-mailadres dat je invoert voor de admingebruiker in Plesk wordt gebruikt voor de wachtwoord-resetprocedure van Plesk.
×