Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #1913

E-Mails ontvangen en verzenden met de iPhone/iPad


Maak eerst een e-mailadres aan in je klantenlogin:
Het inrichten van e-mailpostvakken in de klantenlogin


Inhoud
Nieuw e-mailaccount inrichten op een Apple iPhone / iPad
Bestaand e-mailaccount bewerken
E-mails verzenden en ontvangen met SSL-versleuteling

 

Videohandleiding

 


Nieuw e-mailaccount inrichten (bijvoorbeeld op iPhone 4 iOS 4.1 modellen)
Start het apparaat en tik op het - symbool, om met de inrichting van een e-mailaccount te beginnen. Wanneer je al een e-mailaccount heeft ingericht, volg dan de aanwijzingen in het tweede deel verderop in deze handleiding.Selecteer de aanbieder "Anders".Vul nu in het veld Naam een voor de afzender in, waaraan de ontvanger kan zien van wie de e-mail afkomstig is.
In het veld Adres vult je je e-mailadres in, en in het veld Wachtwoord het bijbehorende wachtwoord dat je in de klantenlogin hebt ingesteld.

De Beschrijving kan optioneel worden gebruikt om meerdere e-mailaccounts te onderscheiden.
Om verder te gaan, tik je op Volgende.Er wordt nu gevraagd om de gebruikers- en servergegevens op te geven. Bedenk je hierbij eerst of je je e-mails centraal via IMAP bij STRATO wilt opslaan, zodat deze vanaf meerdere apparaten kunnen worden beheerd, of dat je deze wilt downloaden en dus via POP (POP3) op je eigen apparaat wilt opslaan.

Tik daartoe op IMAP of POP3 en vul de velden als volgt in:

Naam: de naam van de afzender van verzonden e-mails
Adres: het e-mailadres
Beschrijving: optionele benaming voor het e-mailaccount.

 

Vul bij Server voor inkomende post de volgende gegevens in:

Hostnaam: vul hier het adres van de POP3 of IMAP server in (afhankelijk van gekozen type):
POP3: pop3.strato.com
IMAP: imap.strato.com
Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres
Wachtwoord: het wachtwoord van de mailboxHierna volgen de instellingen voor de SMTP-Server (uitgaande post):
Hostnaam: smtp.strato.com
Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres
Wachtwoord: het wachtwoord van de mailbox

Kies nu voor Volgende.Nu worden alle ingevulde gegevens door onze mailserver gecontroleerd. Zorgt u er daarom voor dat je iPhone / iPod verbinding met internet heeft. Mocht blijken dat de gegevens onjuist zijn, dan zal je apparaat je erop wijzen en kan je de gegevens nog eens controleren.Wanneer geen fouten optreden zijn, is de installatie afgesloten.


Bestaand e-mailaccount bewerken
Wanneer je reeds een e-mailaccount op uw Apple iPhone / iPad hebt ingericht en deze wilt bewerken, tik dan op het tandwielsymbool en kies in het menu onder Instellingen voor Mail, Contacten, Agenda.In het volgende venster kies je het STRATO e-mailaccount uit, dat je wilt bewerken.Update nu de gegevens van de server voor de inkomende post:

Server voor inkomende mail POP3:  pop3.strato.com
Server voor Inkomende mail IMAP:  imap.strato.comVoor de instellingen van de uitgaande postserver tik je op SMTP.Tikt in het volgende venster op de daar aangegeven primaire server.Vul nu in het veld Hostnaam de nieuwe servernaam voor uitgaande e-mails in. Daarna ben je klaar.
Dit is: smtp.strato.com
 

E-mails verzenden en ontvangen met SSL-versleuteling
In de standaardinstelling worden e-mailpostvakken op de iPhone reeds met SSL-versleuteling aangemaakt. Wanneer dat bij jou niet het geval is, of wanneer je deze instelling later wilt wijzigen, ga je als volgt te werk.

Tik op Instellingen -> Mail, Contacten, Agenda en dan op het e-mailaccount dat je wilt bewerken.
Tik nu eerst op de instelling voor de uitgaande post (SMTP-server smtp.strato.com) en aansluitend nog eenmaal boven bij primaire server op het veld smtp.strato.com.Wijzig deze instelling nu zoals in de afbeelding wordt getoond en ga dan terug naar de overzichtsinstellingen van het account.Pas nu de instelling voor de inkomende post aan, door op Geavanceerd te tikken en de instelling te wijzigen zoals getoond.
SMTP(SSL) poort: 465

Let op de verschillen tussen IMAP en POP3.
IMAP (SSL) poort: 993
POP3 (SSL) poort: 995

×