Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #1309

Wat is de AppWizard en welke applicaties kan ik daarmee installeren?

De AppWizard is een installatie- en administratiehulp voor applicaties/apps. Deze apps kun je gratis installeren. Je hebt de keuze uit onder meer content management systemen (CMS), winkelsystemen, blogs, forums en foto-galerijen. Met slechts een paar klikken installeer je een app in je hostingpakket.

Inhoud
AppWizard starten
Bijwerken van applicaties

Handmatige back-up van je applicatie
Wissen van applicaties


AppWizard starten
Om de AppWizard te starten, selecteer je in de klantenlogin je pakket en vervolgens ga je naar het menupunt AppWizard.

Wat is de AppWizard-1.jpg

Je kunt de volgende apps installeren, het aantal mogelijke installaties is afhankelijk van het aantal beschikbare databases in je pakket.

 

CMS

WordPress

Joomla
TYPO3
Drupal

Weblog

Serendipity

 

Fotogalerijen

Gallery
Coppermine

 

Fora

phpBB
MGB OpenSource Guestbook

Advanced Guestbook

Wikis

MediaWiki

Samenwerking

WebCalendar


De AppWizard voert je in een paar stappen door het installatieproces. Tijdens dit proces worden een installatiemap en een database aangelegd. Het aantal apps dat je kunt installeren staat gelijk aan het aantal vrije databases in je pakket. Je kunt natuurlijk ook dezelfde app meer dan één keer installeren.

We leggen het installatieproces uit aan de hand van TYPO3. Klik in de klantenlogin onder het menupunten AppWizard op de knop Nu installeren voor TYPO3.

Wat is de AppWizard-2.jpg

Voer een benaming, gebruikersnaam, wachtwoord en een e-mailadres in.

Wat is de AppWizard-3.jpg

Klik op de knop Verder om door te gaan naar stap 2. Kies hier het domein dat je met de installatie wilt verbinden. Je kunt een keuze maken uit de lijst van bestaande domeinen en subdomeinen of een nieuw subdomein aanleggen.

Wat is de AppWizard-4.jpg

Klik op de knop Verder om door te gaan naar stap 3. Vul hier een commentaar om je databases eenvoudiger te herkennen.

Wat is de AppWizard-5.jpg

Klik op de knop Verder om door te gaan naar stap 4. Lees de licentiebepalingen door een en geef aan dat je deze hebt gelezen en geaccepteerd.

Wat is de AppWizard-6.jpg

Klik vervolgens op de knop Voltooien om de installatie af te sluiten. Er verschijnt een overzicht waarin je ingevoerde gegevens nogmaals worden weergegeven. Klik op de link om de gegevens per e-mail te ontvangen.


Wat is de AppWizard-7.jpg

 

Je kunt nu bovendien direct in je geïnstalleerde applicatie inloggen. Let op: we leveren geen support op het beheer van de applicaties zelf. Voor vragen kun je contact opnemen met de support van de betreffende app. Klik op de knop Terug naar het overzicht voor een overzicht van je geïnstalleerde toepassingen.

Bijwerken van applicaties
Als een nieuwere versie van je applicatie beschikbaar is, verschijnt in je overzicht een melding met een link. Via deze link kun je de update direct installeren. Je krijgt bovendien een overzicht van de belangrijkste wijzigingen te zien. Klik op de knop Voltooien om de update af te sluiten.

Update je applicaties indien mogelijk via de STRATO klantenlogin en maak altijd eerst een back-up.

 

Handmatige back-up van je applicatie
Je kunt voor elke app één handmatige back-up uitvoeren. Als je op een later tijdstip een nieuwe back-up wilt aanmaken, wordt de bestaande back-up overschreven.
Via de Details-knop in je overzicht met geïnstalleerde applicaties, vind je de back-up functie. Selecteer de knop Handmatige backup maken en voer een naam in voor de back-up.

Via de knop terugzetten kun je een bestaande back-up terugplaatsen.

 

Wissen van applicaties
Om een applicatie te verwijderen, selecteer je deze in het overzicht en klik je op de knop Selectie verwijderen. Na een veiligheidsvraag worden de aangelegde installatiemappen en database op je webspace gewist. Je persoonlijke mappen en gegevens worden niet gewist, je kunt deze eventueel via FTP van je webspace verwijderen.

 

Let op: maak altijd eerst een back-up, voordat je een applicatie verwijdert.

 

 

×
Heeft dit artikel je geholpen?    ja / nee