Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #2347

Hoe verhuis ik een domein?

Bij een domeinverhuizing wordt een domein van de huidige naar een nieuwe provider verhuisd, waarbij de domeinhouder (eigenaar) ongewijzigd blijft.


De verhuizing van een domein gaat als volgt:

    • Je zegt je domein bij de huidige provider op en geeft daarbij aan, dat je het domein wilt verhuizen en de verhuiscode wilt ontvangen.
    • De huidige provider stuurt je een opzeggingsbevestiging met daarbij de datum waarop de dienstverlening wordt stopgezet en de verhuiscode.
    • Je geeft de verhuiscode aan  je nieuwe provider en vraagt deze, het verhuizingsproces bij de betreffende registry (de SIDN voor .nl-domeinen) te starten.
    • De registry stuurt de verhuizingsaanvraag naar je huidige provider

 

Indien de domeinverhuizing door de huidige provider wordt bevestigd, dan staat de verhuizing niets meer in de weg. Indien de huidige provider nog geen opzegging heeft ontvangen, dan zal deze de verhuizing weigeren.

Let op: wanneer je bij STRATO een domein opzegt en daarbij aangeeft het domein te willen verhuizen, dan dient de verhuizing binnen 25 dagen door de nieuwe provider te worden gestart. Indien wij binnen deze termijn geen verhuizingsaanvraag ontvangen, dan blijft je domein actief bij STRATO tot het einde van je contractlooptijd. Daarna wordt het domein automatisch teruggeven aan de registry.

 
×