Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #2039

Hoe kan ik STRATO HiDrive als netwerkschijf koppelen?

Je kunt HiDrive als netwerkstation gebruiken. HiDrive is dan gewoon onder een schijfletter bereikbaar op je Windows computer. We raden aan hiervoor het SMB-protocol te gebruiken. In dit artikel lees je hoe je dit kunt instellen.

 

Let op: niet alle HiDrive-pakketten hebben standaard ondersteuning voor het SMB-protocol, dit maakt deel uit van het optionele pakket met extra verbindingsprotocollen.

 

Via de volgende diagnosepagina kan je controleren of je computer een verbinding via SMB toestaat. Als de test niet succesvol is, dan kan dit aan je router of firewall liggen: https://diag.hidrive.strato.com:445/


In Windows Explorer vindt je bij het menuonderdeel Bestand het punt Netwerkverbinding maken. Als alternatief  kan je op de taakbalk ook klikken op Start -> Instellingen -> Netwerk

netwerkverbinding-maken

Kies nu een vrije stationletter uit en voer in het veld directory het volgende serverpad in:


\\smb3.hidrive.strato.com\root


smb3

 

Als je wilt dat het schijfstation ook na een reboot van je systeem nog beschikbaar is, zet dan een vinkje bij Opnieuw verbinding maken bij aanmelden. Klik nu op Voltooien.

In het venster dat nu opengaat, voer je je HiDrive gebruikersnaam en wachtwoord in. Hierna is HiDrive onder het geselecteerde station beschikbaar.Let op: voer je HiDrive gebruikersnaam geheel in kleine letters in.


Lees ook:
Welke verbindingsprotocollen worden aangeboden?

 

 

×