Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #2039

Hoe kan ik STRATO HiDrive als netwerkschijf koppelen?

Je kunt HiDrive als netwerkstation gebruiken. HiDrive is dan gewoon onder een schijfletter bereikbaar op je Windows computer. We raden aan hiervoor het SMB-protocol te gebruiken. In dit artikel lees je hoe je dit kunt instellen.

 

Let op: niet alle HiDrive-pakketten hebben standaard ondersteuning voor het SMB-protocol, dit maakt deel uit van het optionele pakket met extra verbindingsprotocollen.

 

Via de volgende diagnosepagina kan je controleren of je computer een verbinding via SMB toestaat. Als de test niet succesvol is, dan kan dit aan je router of firewall liggen: https://diag.hidrive.strato.com:445/


In Windows-explorer vindt je op het menuonderdeel Extra het punt Met het netstation verbinden (Windows XP) c.q. Netstation toewijzen (Vista). Als alternatief  kan je op de taakbalk ook klikken op Start / netwerkomgeving en dan op Extra.Kies nu een vrije stationletter uit en voer in het veld directory het volgende serverpad in:


\\smb.hidrive.strato.com\root


 

Als je wilt dat het schijfstation ook na een reboot van je systeem nog beschikbaar is, zet dan een vinkje bij Opnieuw verbinding maken bij aanmelden. Klik nu op Voltooien.

In het venster dat nu opengaat, voer je je HiDrive gebruikersnaam en wachtwoord in. Hierna is HiDrive onder het geselecteerde station beschikbaar.Let op: voer je HiDrive gebruikersnaam geheel in kleine letters in.


Lees ook:
Welke verbindingsprotocollen worden aangeboden?

 

 

×