Je e-mail is verstuurd.

Hoe kan ik de gemeenschappelijke STRATO HiDrive mappen gebruiken

Let op:
De protocollen en gebruikers die we in dit artikel noemen, zijn niet in elk HiDrive pakket inbegrepen. Je kunt de protocollen en extra gebruikers voor je HiDrive pakket op elk moment bestellen. Heeft je HiDrive pakket slechts één account? Dan kan alleen de contractant dit account verwijderen. Dit doe je in de STRATO klantenlogin.

 
 

Gedeelde mappen

Gedeelde mappen maken het makkelijk om samen met collega’s of gezinsleden te werken. Naast je persoonlijke opslag onder ‘Persoonlijk’, is er de ruimte ‘Gezamenlijk’. Hier kunnen jullie samenwerken. Je kunt meerdere gedeelde mappen aanmaken en voor elke gedeelde map individuele toegangsrechten toekennen. Zo bepaal je eenvoudig welke gebruiker bestanden kan openen, opslaan of verwijderen.

Je kunt bijvoorbeeld een gedeelde map voor vakantiefoto's maken, waar alle gezinsleden schrijfrechten hebben om nieuwe foto's te uploaden. En je kunt ook een gedeelde documentenmap aanmaken die alleen jij en je partner kunnen benaderen.

Waar zijn de vorige gedeelde bestanden (public)?
Hoe kan ik een gemeenschappelijke map aanmaken?
Hoe kan ik een gemeenschappelijke map bewerken?
Hoe kan ik een gemeenschappelijke map verwijderen?

Verwijderde bestanden in gemeenschappelijke mappen terugzetten

Hoe kan ik nieuwe gebruikers in mijn HiDrive pakket aanmaken, wijzigen of verwijderen?
Nieuwe gebruiker aanmaken
Gebruikersaccount wijzigen
Gebruikersaccount verwijderen

 

Waar zijn de vorige gedeelde bestanden (public)?

We hebben nieuwe functies ingevoerd om te werken met gedeelde bestanden. Je kunt meerdere gedeelde mappen aanmaken en voor elke gedeelde map individuele toegangsrechten instellen.

Opmerking: de inhoud van de eerder gedeelde bestanden is te vinden in de map ‘public’ onder het menupunt “Gezamenlijk”.

 

 

 De hieronder beschreven opties kunnen alleen worden uitgevoerd als je bent ingelogd met een adminaccount.

 

Hoe kan ik een gemeenschappelijke map aanmaken?

Ga naar Gemeenschappelijke mappen in de HiDrive interface. Klik daar op +Gemeenschappelijke map. Geef de map een naam en bevestig met Opslaan.

 

gemeenschappelijke-map-aanmaken.png

 

Nu kun je bepalen wie toegang heeft tot de map door op het tandwielsymbool te klikken. Wijs bijvoorbeeld leesrechten toe als je wilt dat een gebruiker de inhoud alleen kan bekijken, maar niet wijzigen. Je kunt schrijfrechten toekennen als een gebruiker nieuwe inhoud mag toevoegen en bestaande inhoud mag bewerken of verwijderen. Bevestig je wijzigingen.

 

Hoe kan ik een gemeenschappelijke map bewerken?

Open in de HiDrive interface het item Gemeenschappelijke mappen. Je krijgt een overzicht van de mappen te zien. Klik op het tandwielsymbool naast de map die je wilt bewerken. Je hebt nu de mogelijkheid om de map te hernoemen en de rechten in te stellen. Bevestig je wijzigingen in het submenu met Opslaan.

 

gemeenschappelijke-map-bewerken.png

 

 

Hoe kan ik een gemeenschappelijke map verwijderen?

Open het item Gemeenschappelijke mappen in de HiDrive interface. Klik daar op het tandwieltje naast de map die je wilt verwijderen. Klik op gemeenschappelijke map nu verwijderen (onderaan) en bevestig de waarschuwing.

 

gemeenschappelijke-map-verwijderen.png

 

Wanneer je een gezamenlijke map verwijdert, verwijder je ook En dat voor alle gebruikers.

 

 

Let op:

Je kunt het verwijderen van een gemeenschappelijke map niet ongedaan maken! Alle bestanden in de map worden dus onherroepelijk verwijderd.

Verwijderde bestanden in gemeenschappelijke mappen terugzetten

Heb je per ongeluk bestanden in een gedeelde map verwijderd of overschreven? Dan kun je deze herstellen. Gebruik hiervoor de functie Backup-Control.

 

Hoe kan ik nieuwe gebruikers in mijn HiDrive pakket aanmaken, wijzigen of verwijderen?

Nieuwe gebruiker aanmaken

Log eerst in op je HiDrive met je toegangsgegevens.
Zodra je met succes bent ingelogd, vind je het item Gebruikers in het admingedeelte. Selecteer dit om een overzicht van je gebruikers te zien.

 

 HiDrive gemeenschappelijke mappen-1.png

Wil je een nieuwe gebruiker aanmaken? Klik dan op + Nieuw gebruikersaccount en voer de voornaam, achternaam en het e-mailadres in de daarvoor bestemde velden in.
Heb je een HiDrive pakket waarin je meerdere admins kunt aanmaken? Dan kun je deze rechten via het adminbeheer toewijzen. Of je HiDrive pakket meerdere admins bevat, zie je in de klantenlogin onder Technische kenmerken.

HiDrive gemeenschappelijke mappen-2.png

 

 

Als je een protocolpakket voor je HiDrive hebt, kun je in het volgende dialoogvenster aangeven hoe je het account wilt gebruiken. Standaard is je account ingesteld op de protocollen WebDAV en Windows SMB.

 HiDrive gemeenschappelijke mappen-3.png

Wil je andere protocollen gebruiken? Schakel die dan in door het betreffende selectievakje aan te vinken.
Je kunt hier ook aangeven of de nieuwe gebruiker alleen versleutelde verbindingen kan gebruiken voor gegevensuitwisseling.
Bevestig daarna de invoer met Opslaan.

De nieuwe gebruiker ontvangt nu een uitnodiging op zijn e-mailadres en kan zijn gebruikersnaam en wachtwoord individueel instellen. Let op: deze uitnodiging is slechts 14 dagen geldig.

Lees- en schrijftoegang voor gemeenschappelijke mappen configureren

Wil je de toegangsrechten van een gebruiker wijzigen? Ga dan eerst naar Gebruikers in het admingedeelte. Vervolgens kun je de gewenste gebruiker bewerken door op het tandwieltje te klikken.
HiDrive gemeenschappelijke mappen-4.png

Als je op het potloodicoon naast Rechten klikt, kun je de toegangsrechten voor elke map instellen (geen toegang / leestoegang / lees- en schrijftoegang).

HiDrive gemeenschappelijke mappen-5.png

 

 

Gebruikersaccount wijzigen

Wil je de configuratie van een gebruiker wijzigen? Open dan eerst de menuoptie Gebruikers in het administratiegedeelte. Om de gebruiker te bewerken, klik je weer op het tandwieltje naast de gewenste gebruiker.


HiDrive gemeenschappelijke mappen-6.png

Op de overzichtspagina kun je de gebruikersnaam, het wachtwoord, en andere opties wijzigen, zoals bijvoorbeeld de bijbehorende protocollen en toegang tot gedeelde mappen.

Gebruikersaccount verwijderen

Wil je een gebruiker verwijderen? Ook dan open je eerst de menuoptie Gebruikers in het administratiegedeelte. Vervolgens klik je weer op het tandwieltje naast de gewenste gebruiker.

HiDrive gemeenschappelijke mappen-7.png

 

Op de overzichtspagina kun je de gebruiker verwijderen. Om dit te doen, klik je op Gebruiker verwijderen. Je moet deze actie nog extra bevestigen..


 

HiDrive gemeenschappelijke mappen-1.png

 

Let op: Als je een gebruiker verwijdert, worden de gegevens in de bijbehorende gebruikersmappen ook verwijderd. Wil je dit voorkomen? Maak dan eerst een back-up van die data. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van een gemeenschappelijke map

 

Het laatste account van je HiDrive pakket kan alleen door de eigenaar van het pakket worden verwijderd. Hiertoe ga je naar de STRATO klantenlogin  met je klantnummer en wachtwoord, zodat je als eigenaar kunt inloggen om de volledige verwijdering uit te voeren.
Het aantal beschikbare gebruikersaccounts neemt direct toe met het aantal verwijderde accounts.

 

HiDrive gemeenschappelijke mappen-1.png
Heeft dit artikel je geholpen?