Je e-mail is verstuurd.

Wat is een DDoS-aanval?

Met “Distributed Denial of Service-Attack” (DDoS) proberen aanvallers servers of IT-systemen te bombarderen met een groot aantal aanvragen tot ze overbelast zijn en websites of andere internetservices niet meer kunnen worden opgevraagd.

De achtergrond van deze DDoS zijn vaak persoonlijke, politieke of economische belangen van de aanvaller. Daarom richten DDoS-aanvallen zich doorgaans niet tegen de provider maar wel tegen websites die afnemer zijn bij een hostingprovider en door de aanval hun diensten niet meer kunnen aanbieden.

Hoe gaan aanvallers te werk bij DDoS-aanvallen?

Voor een DDoS-aanval gebruiken internetcriminelen speciale schadelijke software, waarmee ze honderden onbeveiligde computers besmetten om er zo de controle over te krijgen. Meerdere geïnfecteerde computers vormen dan een botnet, dat internetcriminelen gebruiken om massaal servers aan te vallen. Om een website te boycotten, sturen de gekaapte computers gegevenspakketten naar de desbetreffende webserver tot deze geen capaciteiten meer heeft om de gegevens te verwerken en het gewoon opgeeft.

Hoe beschermt STRATO zich tegen DDoS-aanvallen?

Met een speciaal tegen DDoS uitgerust platform en doeltreffende afweermechanismen, die regelmatig in het kader van een onderzoekssamenwerking met het Max-Planck-Instituut verder worden ontwikkeld, slaagt STRATO erin om 99,99 procent van de aanvallen onzichtbaar te houden voor de klant.

Wanneer worden DDoS-aanvallen zichtbaar?

Ondanks de veiligheidsmaatregelen kan het in zeldzame gevallen gebeuren dat een DDoS toch zichtbaar wordt. Dat kan gebeuren wanneer een DDoS-aanval bijzonder hevig is. In dit geval bestormen dan niet "zoals gebruikelijk" honderden of tienduizenden botnet-deelnemers het platform maar worden enkele honderdduizenden tot miljoenen geïnfecteerde systemen gebruikt.

Wat gebeurt er wanneer een DDoS-aanval deze zichtbaarheidsgrens overschrijdt?

Wanneer het om een bijzonder ernstige DDoS-aanval gaat, kan het zijn dat deze zichtbaar wordt. Aangezien een website bij shared webhosting samen met andere internetsites op dezelfde server is geplaatst, kan dit ertoe leiden dat niet enkel één maar meteen meerdere websites niet bereikbaar zijn. Hoeveel websites er dan precies betroffen zijn, hangt af van de hevigheid van de DDoS-aanval.

Heeft dit artikel je geholpen?
Info: 9d32e8e958ef66fc03acb5ab3ae2ff86f9c532d9