6 vragen voor Martin: webdesigner, programmeur, serverbeheerder

6 vragen voor Martin: webdesigner, programmeur, serverbeheerder

Martin Kulawik draait al zes jaar zijn eigen servers. In dit interview vertelt hij waarom hij op STRATO vertrouwt.

Hi Martin, waar gebruik je jouw VPS voor?

Voor mij zijn servers ideaal als staging-omgeving – daar presenteer ik websites die ik net heb ontwikkeld op een makkelijke manier aan mijn klanten. Mijn eigen website draait ook op een van de servers. Ik run daar bovendien mijn eigen cloudopslag, die ik gebruik voor back-ups en om bestanden naar klanten te sturen.

Waarom heb je voor STRATO gekozen als provider?

Rechtszekerheid is een belangrijk punt voor mijn klanten en voor mij. Als serieuze aanbieder met ISO-gecertificeerde datacenters is STRATO in dit opzicht bijzonder betrouwbaar. Bovendien biedt STRATO een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. En dankzij de 30 dagen geld-terug-garantie nam ik geen enkel risico toen ik het VPS-pakket aanschafte.

Welke rol speelt duurzaamheid voor jou bij het kiezen van een IT-aanbieder?

Inderdaad is duurzaamheid een belangrijke factor als het om hosting gaat, en de inzet van STRATO juich ik toe. Ook is het belangrijk om alleen middelen in te zetten die echt nodig zijn. In plaats van je eigen serverhardware is een VPS een goed alternatief, tenminste als de veiligheid en beschikbaarheid goed zit.

Welke functies van het product zelf zijn belangrijk voor je werk?

De rootrechten die ik heb op een VPS zijn onmisbaar. Ik heb controle nodig over welke programmaversies en databases op de servers draaien. Ik gebruik ook graag Plesk, dat bij mijn VPS wordt geleverd. Hierdoor gaat het opzetten en migreren van websites sneller dan met de hand. Een ander pluspunt zijn de automatische back-ups: er wordt elke dag een back-up gemaakt van de status van mijn servers, zodat ik in geval van nood tot tien dagen terug kan.

Hoe lang run je al een website en je eigen servers?

Eind jaren 90 bouwde ik mijn eerste websites. Ik gebruik mijn eigen servers al zo’n zes jaar.

Hoe is de hostingmarkt sindsdien veranderd?

Er heeft een grote verschuiving plaatsgevonden naar cloudservices, waarbij vaak de complexiteit wordt genegeerd en de eenvoud van cloudgebaseerde SaaS-providers wordt omarmd – met alle voor- en nadelen.

Bedankt voor het gesprek!


Ben je ook op zoek naar je eigen VPS?

Naar onze VPS Windows aanbiedingen Naar onze VPS Linux aanbiedingen
Zoekwoorden: ,

Delen

Je kunt pas een reactie plaatsen nadat je ons privacybeleid en cookies hebt geaccepteerd. Om privacyredenen mogen wij jouw persoonsgegevens anders niet verwerken.

Klik onderaan de pagina op de blauwe button OK. Nadat je de pagina opnieuw hebt geladen, kun je een reactie achterlaten.

 

Deze website maakt gebruik van cookies voor onder andere Google Analytics. Deze melding verdwijnt zodra je de cookies hebt geaccepteerd. Meer informatie