Je e-mail is verstuurd.

LivePages is stopgezet

Omdat LivePages verouderd is en niet meer de mogelijkheid biedt een veilige en moderne website te maken, is deze tool op 30 april 2023 gedeactiveerd.

Wat dit voor jou als gebruiker van LivePages betekent en welke mogelijkheden je hebt, lees je in dit FAQ-artikel.


Inhoudsopgave Inhoudsopgave


Jouw huidige LivePages website blijft bestaan

Het belangrijkste eerst. Jouw huidige LivePages website blijft bestaan. Het stopzetten van het LivePages platform betekent niet dat jouw website daarna niet meer bestaat of niet meer bereikbaar is. Het betekent alleen dat je je bestaande website niet meer via de LivePages editor kunt wijzigen.

Onze nieuwe, moderne sitebuilder is voor jou gratis

Als tegemoetkoming voor het stopzetten van LivePages stellen we jou gratis onze actuele, moderne sitebuilder ter beschikking. Als je deze tool wilt gebruiken, kun je inloggen in de STRATO klantenlogin. Daarna kies je het pakket dat LivePages bevat. Gebruik de knop "Sitebuilder activeren" om de sitebuilder in het pakket te activeren. Hierna kun je de knop "Sitebuilder starten" gebruiken om te beginnen met het maken van je website.

Wat zijn je alternatieven?

  1. Wil je jouw bestaande LivePages website blijven gebruiken?
    Omdat jouw bestaande website nog steeds bereikbaar blijft, kan dat zonder problemen. Echter kun je na het stopzetten van LivePages je website niet meer via de editor wijzigen. Inhoudelijke wijzigingen aan je website kun je aanbrengen door het betreffende HTML-bestand te bewerken.

  2. Wil je een geheel nieuwe website bouwen?
    Met jouw nieuwe sitebuilder kun je gratis een volledig nieuwe website maken. Moderne tools en functies helpen je om het optimale uit jouw nieuwe website te halen. Ondersteuning bij de eerste stappen met STRATO Sitebuilder vind je hier:  3. Wil je jouw bestaande website importeren in de nieuwe sitebuilder?
    Met de Importer-functie in Sitebuilder kun je proberen de inhoud van je LivePages website te importeren - een optie voornamelijk bedoeld voor eenvoudige websites met maximaal 100 pagina's. Let op: de importmogelijkheid is sterk afhankelijk van de basisstructuur van de te importeren website. Hoe je deze migratie moet aanpakken, kun je nalezen in dit blog-artikel: https://www.strato.nl/blog/zo-verhuis-je-een-website-naar-de-strato-sitebuilder/

Belangrijke informatie

Een website die met de nieuwe sitebuilder is gepubliceerd, is niet automatisch via jouw domeinnaam bereikbaar. Als je de nieuwe website via je domeinnaam bereikbaar wilt maken, moet je via het domeinbeheer voor je domein een interne domeinomleiding naar de map 'STRATO-sites' activeren. Hoe je een omleiding kunt instellen, lees je in dit FAQ-artikel:

https://www.strato.nl/faq/domeinnaam/belangrijke-informatie-over-domeinomleiding/

Als je je oude website-inhoud weer wilt laten weergeven, moet je het domeinweer naar de oorspronkelijke map omleiden.

Heeft dit artikel je geholpen?