Je e-mail is verstuurd.

Alles over de authinfo-code

Wil je een providerwissel (domeinverhuizing van de ene naar de andere provider) van je domein uitvoeren? Dan heb je een authinfo-code nodig, soms ook authcode of autorisatiecode genoemd.

De authinfo-code is een alfanumerieke beveiligingscode die aan precies één domein kan worden toegekend. Alleen met deze code kan de provider een domeinverhuizing starten. De authinfo-code is namelijk uitsluitend bekend bij de domeinhouder of zijn administratieve contactpersoon. Dit garandeert dat alleen bevoegde personen de aanbieder kunnen veranderen.

Als voor de verhuizing een ongeldige authinfo-code wordt opgegeven, wordt de providerwissel geweigerd.

Belangrijk: zonder de authinfo-code is een providerwissel dus niet mogelijk! 
Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Hoe verkrijg ik de authinfo-code?

Je vraagt de authinfo-code aan bij je huidige registrar of provider. Hoe die procedure precies verloopt, moet je bij die partijen navragen. Vaak is het mogelijk om de authinfo-code op te vragen in de klantenlogin. Het kan ook zijn dat je de code handmatig moet aanvragen. Soms ontvang je hem automatisch per e-mail nadat je jouw domein bij je provider hebt opgezegd of een providerwissel hebt ingediend. Neem dus contact op met je huidige provider om uit te vinden hoe je precies de authinfo-code kunt verkrijgen.


Om je providerwissel te versnellen, raden we je aan de authinfo-code van je domein bij je huidige registrar of provider op te vragen vóór je een domeinverhuizing in gang zet.
Meer informatie over de authinfo-code vind je in dit artikel:
Zo zeg je STRATO diensten op via de klantenlogin

Automatisch een authinfo-code aanvragen

Heb je bij het opzeggen van je domein ervoor gekozen om van provider te veranderen? Dan ontvang je de authinfo-code automatisch, op zijn vroegst 30 dagen voor de opzegdatum. De code wordt gestuurd naar het e-mailadres van de domeineigenaar dat is opgeslagen bij de registrar en bij STRATO. Zorg er daarom altijd voor dat de gegevens van de domeinhouder up-to-date zijn.

Handmatig een authinfo-code aanvragen

Je kunt je authInfo-code ook eerder ontvangen door hem handmatig op te vragen. Om dit te doen log je in bij de STRATO klantenlogin. Als je verschillende pakketten hebt, kies dan eerst het pakket waarin het domein zich bevindt.

In je pakket ga je naar links in het menu naar Domeinen → Domeinbeheer.

In het domeinoverzicht onder het betreffende domein de optie Authinfo-code verzenden.

domeinbeheer-authcode

De gevraagde authInfo-code wordt binnen 24 uur naar het e-mail adres van de domeineigenaar gestuurd.
 

Belangrijk: je kunt geen authinfo-code aanvragen voor actieve domeinen die niet zijn opgezegd.

Waar voer ik de authinfo-code in?

Als je een bestaand domein naar STRATO wilt verhuizen, is het nodig de authinfo-code ter legitimatie op te geven.

Plaats een bestelling voor het domein dat je naar STRATO wilt verhuizen. Als het domein bij een andere provider geregistreerd is, krijg je in het bestelproces de vraag om een geldige authinfo-code op te geven. Je kunt die authinfo-code voor de providerwissel direct invoeren in dat bestelproces.


Als alternatief kun je ons ook ná je bestelling de authinfo-code geven. Zodra je STRATO klantenlogin is ingesteld, zie je na het inloggen een opmerking om de authinfo-code alsnog direct in te voeren. Maar je kunt ons natuurlijk ook bellen en de authinfo-code telefonisch doorgeven.

Een onjuiste authinfo-code corrigeren

Het kan voorkomen dat de registry een providerwissel van je domein(en) weigert vanwege een onjuiste authinfo-code. Bijvoorbeeld als die code fout is ingevoerd. In dat geval ontvang je een e-mail met de mededeling dat de authinfo-code opnieuw moet worden ingediend. Je kunt dat doen in je STRATO klantenlogin.

authcode_opgeven

authcode_opgeven
Heeft dit artikel je geholpen?