Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #329

Zo deblokkeer je jouw pakket

In dit artikel lees je welke stappen je moet nemen als je pakket is gebruikt voor het verzenden van spam en daarom is geblokkeerd door onze afdeling Abuse.

 

Houd er rekening mee dat we alleen algemene informatie kunnen geven, bijvoorbeeld over hoe je jouw webspace weer kunt schoonmaken. We kunnen helaas niet ingaan op individuele gevallen.

 

Heeft onze afdeling Abuse je een e-mail gestuurd met daarin een bevestiging van de blokkade? Volg dan eerst de hierna genoemde stappen. Daarna beantwoord je het bericht van Abuse om je website weer te laten deblokkeren.

 

1. Pc schoonmaken

2. Wijzig alle wachtwoorden

3. Je webspace schoonmaken

4. E-mail naar de afdeling Abuse

5. CMS updaten (na deblokkering)

 

1. Pc schoonmaken

Controleer alle pc’s die je in combinatie met je webspace gebruikt, met een antivirusprogramma. Op deze manier voorkom je verder misbruik.

De virusscanner ontdekt misschien virussen, Trojaanse paarden of keyloggers op je pc. Gebruik altijd een scanner die up-to-date is.

  

2. Wijzig alle wachtwoorden

Omdat niet bekend is of iemand je wachtwoorden heeft gestolen, raden we je dringend aan om al je wachtwoorden wijzigen. Gebruik bovendien altijd verschillende wachtwoorden voor de afzonderlijke diensten.

 

Het gaat in elk geval om deze wachtwoorden:

 

  • Wachtwoord voor de STRATO klantenlogin, inclusief admin-gebruikersnaam en masterwachtwoord
  • Wachtwoord voor de FTP-toegang tot je pakket
  • Alle database-wachtwoorden
  • Alle wachtwoorden voor je e-mailadressen

 

Lees ter toelichting dit artikel: Wat is het STRATO wachtwoordsysteem?

 

3. Je webspace schoonmaken

Gebruik een versleutelde FTP-verbinding om toegang te krijgen tot de bestanden in je webspace. In dit artikel lees je hoe je met een FTP-programma kunt inloggen op je webspace: Zo maak je verbinding met de FTP-server. 

 

Nadat je de verbinding tot stand hebt gebracht, krijg je een overzicht van de mappen en bestanden in je webspace.

 

Controleer of je webspace mappen en bestanden bevat die niet tot je website behoren. Check ook of correcte bestanden tóch zijn gewijzigd. Let hiertoe bijvoorbeeld op de wijzigingsdatum van de bestanden aangeven, je kunt daaraan soms herkennen of kwaadaardige software of scripts in je webspace zijn gezet. Houd er ook rekening mee dat de wijzigingsdata van bestanden soms gemanipuleerd worden.

 

Vind je verdachte bestanden? Verwijder die dan.

 

Heb je al een back-up van je website die geen schadelijke bestanden bevat? Dan raden wij je aan om je hele webspace te wissen en deze goede back-up terug te zetten. Controleer deze back-up vóór het uploaden met een antivirusprogramma. Kies indien nodig een oudere, onschadelijke back-up dan de meest recente.

 

Tip: met STRATO BackupControl heb je toegang tot een groot aantal back-ups van je website uit de afgelopen 4 weken. Je kunt elke back-up afzonderlijk controleren. Met een paar klikken van de muis zet je vervolgens een volledige back-up terug naar je webspace.

 

4. E-mail naar de afdeling Abuse

Heb je de genoemde maatregelen uitgevoerd? Beantwoord dan de e-mail van onze afdeling Abuse. Je kunt je antwoord naar abuse@strato.de mailen.

 

Wij controleren je webspace dan nog eens en deblokkeren je pakket als alles ok is. Vinden we tóch nog malware? Dan nemen wij opnieuw contact met je op voor verdere verzoeken of maatregelen.

 

5. CMS updaten (na deblokkering)

Wijzig na de deblokkering onmiddellijk alle wachtwoorden van de accounts die toegang hebben tot je CMS. Vervolgens installeer je de meest recente update van je CMS.

 

Hebben we de toegang tot je pakket om veiligheidsredenen nog beperkt? Voer de wijzigingen en update dan door zodra je weer volledige toegang hebt.

 

Preventieve maatregelen

  • Gebruik je een CMS zoals WordPress, Joomla! of Typo3? Zorg er dan altijd voor dat je de nieuwste versie hebt. Oudere versies bevatten vaak bekende kwetsbaarheden.
  • Wijzig je wachtwoorden regelmatig. Gebruik voldoende complexe wachtwoorden. Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende diensten.
  • Bescherm je webspace. Met de gratis STRATO Siteguard kun je bijvoorbeeld FTP-toegang tot je pakket uitschakelen, zodat op deze manier geen kwaadaardige software kan worden geüpload.
  • Gebruik versleutelde transmissiemethoden zoals SFTP of SSH om verbinding te maken met je webspace.
  • Voor sommige CMS, zoals WordPress, zijn er speciale plug-ins die het voor aanvallers moeilijk maken om kwaadaardige code te injecteren of de controle over je installatie te krijgen. Het is de moeite waard om na te gaan welke nuttige plug-ins er zijn voor het CMS dat je gebruikt.

 

Nadat je de verbinding tot stand
×