Je e-mail is verstuurd.

Je webspace beveiligen met SiteGuard

STRATO SiteGuard biedt een omvangrijke en flexibele bescherming tegen ongeoorloofde schrijftoegang op je webspace. In dit artikel lees je wat je er precies mee kunt doen.

Logging + notificaties

De gehele webspace, of alleen geselecteerde mappen, worden bewaakt door een logging-systeem. Wanneer er een ongeoorloofde schrijftoegang plaatsvindt, wordt een logbestand weggeschreven dat je per e-mail krijgt toegestuurd. Zo kan je tijdig tegenmaatregelen nemen.

Schrijfbeveiliging voor scripts
Je hebt de mogelijkheid om je webspace of afzonderlijke mappen te voorzien van een schrijfbeveiliging. Wanneer deze is geactiveerd, kan in desbetreffende mappen niet meer worden geschreven door scripts. Het gebruik van FTP of SSH is dan nog wel mogelijk.

FTP en SSH deactiveren

Met SiteGuard kan je instellen dat FTP of SSH toegang tot je webspace geheel wordt uitgeschakeld. Natuurlijk kan je dit op ieder moment weer inschakelen.

Stap voor stap

Ga in de klantenlogin naar de menupunten Beveiliging > SiteGuard.

Loggen van schrijftoegangen
In de standaardinstelling worden alle mappen bewaakt. Je kunt echter naar wens afzonderlijke mappen uitsluiten van het loggen. Kies daartoe uit de lijst de desbetreffende map waarvoor de uitzondering moet gelden en kies voor Map toevoegen.

Wat is STRATO SiteGuard-1.png


Geef aan met welke intervallen de logfile moet worden verstuurd en vermeld een geldig e-mailadres. De logfile wordt hierheen verzonden. Na het opslaan van de wijzigingen zijn de nieuwe instellingen per direct actief.

Als je de instellingen ongedaan wilt maken, kies dan voor Deactiveren.

Schrijfbeveiliging voor totale webspace of afzonderlijke mappen
Ook bij de schrijfbeveiliging geldt dat na activering in de standaardinstelling alle mappen zijn beveiligd tegen schrijven. Als je voor afzonderlijke mappen schrijftoegang wilt toestaan, kan je deze in de lijst met uitgesloten directory’s zetten.

Let erop, dat de map cgi-data moet zijn uitgezonderd (niet beveiligd) als je CGI-scripts gebruikt, omdat de scripts anders niet kunnen worden uitgevoerd.

Dat geldt ook voor enkele functies van de klantenlogin. Wanneer je de website configurator gebruikt, om bijvoorbeeld eigen foutenpagina’s of de directorybeveiliging te genereren, mag de map cgi-data en de map waarvoor je de instellingen wilt uitvoeren, niet zijn beveiligd tegen schrijven.

Om voor één of meerdere directory’s schrijftoegang toe te staan, kies je deze uit de lijst en klik je telkens op Map toevoegen. In de lijst met uitgesloten directory’s zie je de lijst met reeds uitgesloten mappen. Na het opslaan van de wijzigingen zijn de nieuwe instellingen per direct actief.


Als je de instellingen ongedaan wilt maken, kies dan voor Deactiveren.

Let erop, dat de map cgi-data moet zijn uitgezonderd (niet beveiligd) als je CGI-scripts gebruikt, omdat de scripts anders niet kunnen worden uitgevoerd.

Dat geldt ook voor enkele functies van de klantenlogin. Wanneer je de website configurator gebruikt, om bijv. eigen foutenpagina’s of de directorybeveiliging te genereren, mag de map cgi-data en de map waarvoor u de instellingen wilt uitvoeren, niet zijn beveiligd tegen schrijven.
Heeft dit artikel je geholpen?