Artikel weiterleiten
Afdrukweergave

Online opzeggen vanuit de klantenlogin

Wil je je STRATO pakket opzeggen? Jammer! Maar ook dat is bij STRATO snel en eenvoudig geregeld. In dit artikel lees je hoe je online opzegt vanuit de klantenlogin. Houd je klantnummer en je wachtwoord bij de hand.

 

Let op: je ziet de formulieren voor opzegging alleen als je met je klantnummer en wachtwoord inlogt via de klantenlogin. Log je in met een domeinnaam en het bijbehorende wachtwoord? Dan kun je de menu’s voor het wijzigen en stopzetten van je contract niet gebruiken. Lees dit artikel voor meer informatie: Wat houdt het STRATO wachtwoordsysteem in?


Ga in de klantenlogin in het linkermenu naar Contract wijzigen en kies de optie Opzeggen:

 

Online opzeggen vanuit de klantenlogin-1.png

 

Wanneer je slechts een enkele domeinnaam of extra artikel binnen je (hosting)pakket wilt opzeggen, klik je eerst voor het pakket op het pijltje. Hierna verschijnen alle domeinen en eventuele extra diensten binnen het pakket. Door achter het domein of de dienst voor beëindigen te kiezen, zeg je enkel het gewenste domein of artikel op en niet het gehele pakket.

 

Online opzeggen vanuit de klantenlogin-2.png

 

Wil je hulp van onze klantenservice? Ga dan naar de Contactpagina. We helpen je graag verder bij het opzeggen van je pakket.

 

Online opzeggen, stap voor stap

Je volledige pakket opzeggen

 

Je ziet een overzicht van alle actieve pakketten die bij je klantnummer horen. Ook zie je hier de data waarop de pakketten zijn geactiveerd. Kies Pakket opzeggen bij het pakket dat je wilt beëindigen.

 

Online opzeggen vanuit de klantenlogin-3.png

 

Selecteer een reden voor het opzeggen in de keuzelijst. Vervolgens kies je Verder.

 

Online opzeggen vanuit de klantenlogin-4.png

 

Nu zie je een overzicht van alle domeinnamen in dit pakket. In de keuzelijst selecteer je wat met deze domeinnamen moet gebeuren.

 

Online opzeggen vanuit de klantenlogin-5.png

 

Daarna krijg je een overzicht van je opzegging. Ter bevestiging voer je je wachtwoord in en kies je Beëindiging bevestigen.

 

Online opzeggen vanuit de klantenlogin-1.png

 

Hoe werkt een providerwissel en hoe beëindig ik het contract van mijn domein?

Als de opzegging is doorgevoerd, krijg je een bevestiging met een overzicht van de opgezegde pakketten en extra diensten. Bewaar de bevestiging voor je eigen administratie.

 

Let op: bij het opzeggen van je pakket worden ook alle domeinnamen en extra diensten van dat pakket beëindigd.

 

Opzegtermijn en contractduur

 

Voor de opzegging zijn de opzegtermijn en de contractduur van belang. De opzegtermijn vind je in de algemene voorwaarden. De contractduur van je pakket zie je in het pakketoverzicht onder Je contract:

 

Online opzeggen vanuit de klantenlogin-6.jpg

 

Heeft dit artikel je geholpen?    ja / nee