Je e-mail is verstuurd.

Zo kun je een domeinnaam toewijzen aan je Sitebuilder

Heb je een andere domeinnaam gekozen? Of was je Sitebuilder eerst zonder domein actief? Dan moet je de domeinnaam toewijzen aan de Sitebuilder. Dit doe je eenvoudig in de klantenlogin, waar je op de bekende manier inlogt met je klantnummer en wachtwoord. Wanneer er geen domein is toegewezen, of er is een inactieve domeinnaam gekoppeld, kan dit tot problemen bij het oproepen van de website of in het bestandsbeheer van Sitebuilder leiden.

Ga in de klantenlogin naar je Sitebuilder pakket en kies Pakket in het menu.

Zo kun je een domeinnaam toewijzen aan je Sitebuilder-1.png

Vervolgens kies je de menuoptie Domeinen > Domeinnaam koppelen.

Zo kun je een domeinnaam toewijzen aan je Sitebuilder-2.png
 

In het volgende scherm stel je het domein in dat primair voor je Sitebuilder wordt gebruikt. Selecteer het gewenste domein en bevestig je keuze met Domeinnaam kiezen.

Zo kun je een domeinnaam toewijzen aan je Sitebuilder-3.png

Informatie betreffende domeinen met SSL-certificaat

Indien je voor je domein voor Sitebuilder een SSL-certificaat hebt toegekend, kan het gebeuren dat de media bestanden niet bereikbaar zijn.

Controleer in dit geval of de optie SSL inschakelen voor Sitebuilder in het pakket is geactiveert. Je vindt deze optie terug onder ‘Domeinen’ > ‘Domeinnaam koppelen’ terug. 

Zo kun je een domeinnaam toewijzen aan je Sitebuilder-4.png

Let op: je kunt alleen domeinen selecteren die in het gekozen pakket actief zijn. Domeinen die bij andere opdrachten horen, kun je omleiden naar een domeinnaam in je Sitebuilder. Ook kun je ervoor kiezen een domeinnaam te verhuizen naar je Sitebuilder pakket.
6ZGjJ9eNDbQ
Heeft dit artikel je geholpen?