Je e-mail is verstuurd.

Zo kun je een domeinnaam toewijzen aan je Sitebuilder

Heb je een andere domeinnaam gekozen? Of was je Sitebuilder eerst zonder domein actief? Dan moet je de domeinnaam toewijzen aan de Sitebuilder. Dit doe je eenvoudig in de klantenlogin, waar je op de bekende manier inlogt met je klantnummer en wachtwoord. Wanneer er geen domein is toegewezen, of er is een inactieve domeinnaam gekoppeld, kan dit tot problemen bij het oproepen van de website of in het bestandsbeheer van Sitebuilder leiden.

Ga in de klantenlogin naar je Sitebuilder pakket en kies Pakket in het menu.

Zo kun je een domeinnaam toewijzen aan je Sitebuilder-1.png

Vervolgens kies je de menuoptie Domeinen > Domeinnaam koppelen.

Zo kun je een domeinnaam toewijzen aan je Sitebuilder-2.png
 

In het volgende scherm stel je het domein in dat primair voor je Sitebuilder wordt gebruikt. Selecteer het gewenste domein en bevestig je keuze met Domeinnaam kiezen.

Zo kun je een domeinnaam toewijzen aan je Sitebuilder-3.png

Opmerking over domeinen met een geactiveerd SSL-certificaat

Als bepaalde mediabestanden niet worden geladen in je Sitebuilder en je hebt het bijbehorende domein beschermd met een SSL-certificaat, controleer dan of de optie "SSL inschakelen voor Sitebuilder" is ingesteld in je pakket. Je vindt deze optie bij het menupunt "Domeinen" -> "Domeinnaam koppelen". Daar kun je de functie activeren door op het bijbehorende vakje te klikken.

Zo kun je een domeinnaam toewijzen aan je Sitebuilder-4.png

Let op: je kunt alleen domeinen selecteren die in het gekozen pakket actief zijn. Domeinen die bij andere opdrachten horen, kun je omleiden naar een domeinnaam in je Sitebuilder. Ook kun je ervoor kiezen een domeinnaam te verhuizen naar je Sitebuilder pakket.
6ZGjJ9eNDbQ
Heeft dit artikel je geholpen?