Je e-mail is verstuurd.

Eerste stappen in de klantenlogin

In de STRATO klantenlogin kun je je contractgegevens en je producten beheren. In dit artikel leggen we de belangrijkste functies uit.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Login

Inloggen gaat via https://www.strato.nl/login of via de link naar de loginpagina bovenaan op www.strato.nl.

Klantenlogin eerste stappen-1.png

Op de loginpagina kun je met je klantnummer en wachtwoord inloggen. Je klantnummer krijg je na het afronden van je bestelling automatisch per e-mail toegestuurd. Het wachtwoord dien je zelf in te stellen. Dit kan via de link die je hiervoor per e-mail toegestuurd krijgt.

login.png

Let op: als je voor de eerste keer inlogt, gebruik dan je klantnummer om in te loggen. Inloggen met de domeinnaam als gebruikersnaam is niet als standaard mogelijkheid ingesteld. Meer informatie over login-opties.

Wachtwoord vergeten?

Wanneer je het bij je klantennummer horende wachtwoord bent vergeten, kan je altijd je wachtwoord opnieuw instellen. Hiervoor ga je naar de loginpagina en klik je op Wachtwoord vergeten?.

Er opent nu een venster waarin je je klantnummer en het bijbehorende e-mailadres in kunt vullen. Je ontvangt vervolgens een link waarmee je een nieuw wachtwoord in kunt stellen.

password-reset.png

Na je bestelling krijg je automatisch een link toegestuurd via welk je je wachtwoord in dient te stellen. Als je deze mail pas laat opent, dan kan de link verlopen zijn. Gebruik dan gewoon de wachtwoord vergeten functie om je wachtwoord voor het eerst in te stellen.

Contractgegevens

Klantenlogin eerste stappen-4.jpg

De klantenlogin is opgebouwd uit twee onderdelen: het contractbeheer en het pakketbeheer. In het contractbeheer kan je bijvoorbeeld je adres- en betaalgegevens up-to-date houden. Ook kan je hier een overzicht van alle pakketten onder één klantnummer vinden.

De meeste wijzigingen kun je online via de klantenlogin doorvoeren. Slechts in enkele gevallen is het noodzakelijk om een verandering schriftelijk in te dienen. Je vindt de benodigde formulieren als PDF-bestand in de klantenlogin.

We verzoeken je deze formulieren met de hand te ondertekenen. Niet-ondertekende formulieren nemen we niet in behandeling. Deze maatregelen zijn nodig ter authenticatie.

Let op: de gegevens die je online in Contractbeheer wijzigt, worden uitsluitend in onze klantendatabase aangepast. Als je ook wilt dat deze gegevens voor je domeinregistratie bij de SIDN of een andere registrar worden aangepast, hebben we een ondertekende, schriftelijke aanvraag nodig. Je vindt de hiervoor dienende PDF-formulieren via het menupunt Contractgegevens > Contract wijzigen.

Je pakket

Na het inloggen in de klantenlogin zie je rechts een overzicht van alle pakketten onder je klantnummer. Klik op de naam van het pakket om naar het technisch beheer van het pakket te gaan. Klik de knop aan de rechterkant van het pakket. Hier vind je een aantal snelkoppelingen naar veelgebruikte functies, zoals het e-mailbeheer en domeinbeheer.

Klantenlogin eerste stappen-1.jpg

Pakketopties en technisch beheer

Op deze pagina kun je de technische functies van je pakket beheren. Ook kun je hier upgrades uitvoeren en domeinbestellingen uitvoeren; deze domeinen worden dan aan je pakket gekoppeld.

Klantenlogin eerste stappen-1.png

In dit voorbeeld wordt de login van een hostingpakket gebruikt. Bij andere producten zijn soms andere functies zichtbaar.

In je hostingpakket vind je de volgende menu-items terug:

E-mail

Onder e-mail vind je alle functies om je e-mail te beheren. Je kunt postvakken aanmaken, aanpassen en filterregels beheren.

Domeinen

Hier vind je alle belangrijke instellingen voor je domeinen, zoals opties voor omleidingen, DNS-instellingen en het aanleggen van subdomeinen.

Beveiliging

Alle veiligheids-instellingen vind je hier. Je kunt bijvoorbeeld de wachtwoorden voor je pakket instellen, SSL-certificaten beheren, of de instellingen van SiteGuard beheren.

Databases en webspace

Hier kun je onder andere databases aanmaken en beheren, extra ftp-accounts aanleggen en je PHP-versie instellen.

Website-apps

Via deze optie kun je gemakkelijk applicaties op je webruimte installeren.

Login-opties & belangrijke wachtwoorden

Je kunt onder je klantnummer verschillende pakketten beheren. Zo heb je alles bij elkaar in één account. Als er met het klantnummer wordt ingelogd dan zijn voor alle bijbehorende pakketten alle technische én administratieve functies te gebruiken.

Als je wilt dat bijvoorbeeld je webdesigner alleen technische instellingen kan beheren in één van je pakketten, dan kan dat door met de domeinnaam en het ingestelde pakketwachtwoord in te loggen. 

Loginmogelijkheid ▶
Functie ⤵
Domeinnaam &
Pakketwachtwoord
Klantnummer &
Klantwachtwoord
Technisch beheer:vorhandenvorhanden
Contractbeheer (facturen, upgrades, adresgegevens wijzigen, etc:)nicht vorhandenvorhanden
Meer pakketten beheren:nicht vorhandenvorhanden


Standaard is er nog geen wachtwoord ingesteld voor toegangsopties tot je webspace, zoals FTP of SSH. Stel hiervoor zelf het masterwachtwoord in.

Het pakketwachtwoord en masterwachtwoord kun je instellen in je klantenlogin. Ga hiervoor naar beveiliging > wachtwoorden wijzigen
Klantenlogin eerste stappen-1.png
Heeft dit artikel je geholpen?
Info: 8012c06b1594761b48d9cc0f0730e24f40a0a8e4