Je e-mail is verstuurd.

Zo gebruik je STRATO SSL

 

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Waarom heb je een SSL certificaat nodig?

SSL is een beveiligingsprotocol dat je kunt gebruiken om de dataverbinding met je website te beveiligen. Zo voorkom je dat onbevoegden via deze verbinding kunnen meekijken. Je gebruikt SSL bijvoorbeeld om de gevoelige gegevens van je klanten en gebruikers te beschermen. Denk hier bij aan creditcarddata en inloggegevens.

SSL-certificaten behoren inmiddels tot de standaard. Browsers weigeren anders de inhoud van je website weer te geven of geven je bezoekers een waarschuwing.

Gedetailleerde achtergrondinformatie over SSL vind je in dit artikel.


STRATO SSL-certificaten zijn beschikbaar in meerdere versies, afhankelijk van het doel dat je ermee wilt bereiken:
 

STRATO SSL Single DomainSTRATO SSL WildcardSTRATO SSL Flat
Het single domain-certificaat wordt uitgegeven op een zogeheten Fully-Qualified Domain Name (FQDN).

Je kunt daarmee één domeinnaam (www.jouwstratodomein.nl) beschermen, waarbij je op de plek van jouwstratodomein.nl natuurlijk de domeinnaam van je keuze moet lezen.

Subdomeinen worden niet ondersteund.
Dit certificaat geldt voor één domein, maar omvat ook een onbeperkt aantal subdomeinen van dat domein. Het certificaat geldt dus voor *.jouwstratodomein.nl. Je kunt het certificaat bijvoorbeeld gebruiken voor shop.jouwstratodomein.nl, blog.jouwstratodomein.nl en watmaakthetuit.jouwstratodomein.nl – waarbij je op de plek van jouwstratodomein.nl natuurlijk de domeinnaam van je keuze moet plaatsen.

Als je meerdere domeinen bezit, kun je met het vaste tarief meerdere certificaten uitgeven voor een vaste prijs.

Je kunt daarmee meerdere domeinnamen (www.jouwstratodomein.nl) beschermen, waarbij je op de plek van jouwstratodomein.nl natuurlijk de domeinnaam van je keuze moet lezen.

Subdomeinen worden niet ondersteund.

Meer informatie over de verschillende SSL-certificaten (DV, OV, EV) vind je in dit blogartikel.
 

Meer details over de STRATO SSL-certificaten:

  • Versleutelingsalgoritme: Sha2 (256 bit)
  • Ondersteunde protocollen: TLS 1.0, TLS 1.1, TLS 1.2

Zo bestel je een STRATO SSL-certificaat

STRATO SSL kun je eenvoudig bestellen voor het gewenste domein via de klantenlogin.

1

Zodra het certificaat is afgegeven, zie je het in het overzicht. Ook de actuele prijzen vind je in de klantenlogin.

2-alt

Je kunt vervolgens SSL koppelen aan het gekozen domein (en wildcard-certificaten dus ook voor subdomeinen). Daarna verloopt al het netwerkverkeer naar je domein via https:// - dit zorgt ervoor dat elke bezoeker van je pagina een versleutelde verbinding gebruikt en dat de data dus beveiligd is.
 

Let op: voor het gebruik van het STRATO SSL-certificaat mogen geen DNS-instellingen worden ingesteld, zoals een A-record of DynDNS. Bij een externe omleiding van je domein functioneert het STRATO SSL-certificaat als je een omleiding naar "http://" instelt.

Je domein toewijzen aan het bestelde STRATO SSL-certificaat

Een besteld/gratis certificaat dient eerst aan een domein te worden toegewezen. Ga hiervoor in de STRATO klantenlogin naar het menupunt: STRATO SSL.


Als volgende stap kies je onder Acties via Toewijzen het domein uit dat je met STRATO SSL wilt versleutelen. Je bevestigt dit nog eens door op Domein toewijzen te klikken.

3

4

De koppeling van het certificaat met je domein is nu voltooid.

Als je een single domain-certificaat gebruikt, wordt deze in de regel gecertificeerd voor het domein zélf en voor het www-subdomein. Een uitzondering hierop vormen dubbele extensies, zoals .nl.com en .com.nl. Bij deze dubbele extensies wordt alleen het www-subdomein gecertificeerd.

Gedetailleerde informatie vindt je ook in deze FAQ.

Zo gebruik je het SSL-certificaat met een STRATO Webshop

Je kunt het gebruik van een SSL-certificaat met je webshop afzonderlijk configureren. Zodra je het certificaat hebt toegewezen aan je domein, ga je naar de menuoptie Domeinen -> Omleiding naar webshop.

5

Daar activeer je de optie SSL inschakelen voor shop bij het domein dat je voor de webshop gebruikt. Kies vervolgens Domeinomleiding opslaan om de wijziging definitief te maken.

Voor nieuwere webshops (Webshop Now) is het proces anders: hier dient allereerst een certificaat op het domein gezet te worden zoals boven beschreven. Vervolgens kan dan via Domeinen -> Omleiding naar webshop het betreffende domein aan de shop worden toegewezen.


Zo gebruik je het SSL-certificaat met de STRATO Sitebuilder

Je kunt het gebruik van een SSL-certificaat met de Sitebuilder afzonderlijk configureren. Zodra je het certificaat hebt toegewezen aan je domein, ga je naar de menuoptie Domeinen -> Domeinnaam koppelen.

Daar activeer je de optie SSL inschakelen voor Sitebuilder (haakje zetten) bij het domein dat je voor je website gebruikt. Kies vervolgens Domeinnaam kiezen om de wijziging op te slaan.

6


Zo gebruik je het SSL-certificaat met een STRATO Server

7

Bij alle servers is het noodzakelijk om een zogenaamde CSR aan te maken voordat je het certificaat bestelt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de website van onze partner DigiCert gebruiken: Generate CSR. De gegenereerde CSR kun je dan aan de bestelling toevoegen.

Let er bij het aanmaken van het CSR op dat je de domeinnaam zonder »www« invoert:

digicert-csr-creation-nl.png


Tip: Met Plesk op je server is het nóg eenvoudiger STRATO SSL te installeren! Hier vind je de handleiding.

8

Let op: samen met de CSR wordt ook de zogenaamde private key gegenereerd. Deze heb je later nodig bij de installatie van het certificaat op je server. Het is daarom belangrijk dat je de privé-sleutel goed bewaart.

Na het invullen van de certificering kan je het certificaat downloaden in de klantenlogin om het te installeren op je server.

9

10


Domeintoewijzing verwijderen of veranderen

Wil je de domeintoekenning opheffen of is je domein gewijzigd? Dan ga je als volgt te werk:

Selecteer het desbetreffende pakket en ga vervolgens naar Beveiliging ->  STRATO SSL.

11

Nu kun je onder Acties door op Opnieuw toewijzen te klikken een nieuw domein uit je pakket toewijzen of de Toewijzing opheffen.

Deze optie is alleen voor gratis SSL-certificaten en STRATO SSL Flat certificaten beschikbaar.

12

De toewijzing van het certificaat wordt onmiddellijk opgeheven en het certificaat kan vervolgens aan een ander domein worden toegewezen.


WordPress met SSL gebruiken

Gebruik je WordPress voor je website en wil je hiervoor ook een SSL-versleuteling inschakelen?

Dan zijn er een paar zaken waar je op moet letten. Meer informatie hierover lees je in ons blog-artikel Zo gaat dat: WordPress met SSL versleutelen.


Waarom is mijn SSL-certificaat afgewezen?

Onze partner DigiCert controleert SSL-certificaten vóór dat deze worden toegekend. Afhankelijk van het type certificaat zijn verschillende tests noodzakelijk of mogelijk. Zo worden gratis SSL-certificaten van STRATO automatisch getest, de SSL Single Domain en Wildcard-certificaten worden handmatig gecontroleerd.

  • Is het SSL-certificaat nog niet toegewezen? Dan was je website op het moment van de controle mogelijk nog niet gepubliceerd.
  • Is het SSL-certificaat afgewezen? Dan kunnen dit de oorzaken zijn:

    - Je domeinnaam bevat een begrip dat een merkenrecht schendt
    - Je domeinnaam bevat een begrip dat erop duidt dat je bij een organisatie hoort (dan is namelijk een organisatie-validatie noodzakelijk)
    - Er bestaat een verdenking op misbruik van het certificaat of de domeinnaam

Gratis STRATO SSL-certificaten

DigiCert biedt geen support voor het gratis STRATO SSL-certificaat. Deze SSL-certificaten worden automatisch gecontroleerd. STRATO heeft geen invloed op de status van een SSL-certificaat dat door DigiCert is afgewezen. We kunnen deze afwijzing dus niet ongedaan maken.

Wel kun je na een afwijzing een STRATO SSL Single Domain-certificaat bestellen en zo een handmatige controle van DigiCert afdwingen.

te beschermen
Heeft dit artikel je geholpen?
Info: a147731124a1ef11ec4e24235372dd107c206479