Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #2328

Wat is een TXT-record en waarvoor kan ik deze gebruiken?

Met een TXT-record kun je zelf een tekst toevoegen aan een DNS-record, via TXT-records kunnen bijvoorbeeld SPF-instellingen verricht worden. In dit artikel lees je welke opties je hebt bij het instellen van TXT-records.

 

Eerst ga je naar je pakket in je klantenlogin, daar ga je naar het domeinbeheer en klik je op configuratie bij het domein waarvoor je het TXT-record wilt wijzigen.

 

Kies vervolgens op DNS-beheer en aansluitend op configuratie bij het TXT-records inclusief SPF en DKIM-instellingen.

 

TXT-record gebruiken-1.jpg

 

In het volgende scherm kun je het TXT-record voor het gekozen domein wijzigen.

 

TXT-record gebruiken-2.jpg

 

Je kunt nu uitkiezen of je een vooringestelde SPF-regel wilt gebruiken of een eigen regel wilt opnemen.

 

Voor de vooringestelde records heb je de volgende opties:

 

Standaard STRATO mailserver Dit is de aanbevolen instelling als je gebruik maakt van de STRATO e-mailserver. Deze instelling verhindert onder andere het vervalsen van afzenderadressen (spoofing).
FAIL Hiermee worden niet geauthoriseerde afzenders geïdentificeerd. Dit is de aanbevolen instelling als je gebruikt maakt van een eigen e-mailserver.
SOFTFAIL Hiermee worden ook niet geauthoriseerde afzenders geïdentificeerd, maar minder restrictief als bij de FAIL-instelling. Wordt vaak voor testsituaties gebruikt.

 

Wanneer je meerdere TXT-regels wilt aanmaken, kan dit ook. Klik hiervoor op het blauwe plusje achter het eerste record, om een tweede regel toe te voegen.

 

Door de decentrale structuur van DNS kan het tot 24 uur duren voor je wijzigingen helemaal doorgevoerd zijn.

 

 

×