Je e-mail is verstuurd.

Hoe krijg ik de verhuiscode van mijn domeinnaam?

 Let op: om een verhuiscode te kunnen opvragen dient het domein eerst in opzegging te staan! Hoe je een domein en/of pakket opzegt vind je hier!

Als je een domeinnaam wilt verhuizen naar een andere provider, dan heb je hiervoor een verhuiscode nodig. Deze code wordt ook wel token, EPP-code, authcode of authinfocode genoemd.

De authinfo-code is een beveiligingscode die nodig is om te verifiëren dat je de bevoegdheid hebt om een domein te verhuizen.

Verhuiscodes worden alleen verstuurd aan het e-mailadres van de domeinhouder. Let erop dat dit adres kan afwijken van het e-mailadres dat je voor je STRATO account gebruikt.

Als je een domeinnaam bij ons hebt opgezegd, dan krijg je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch de verhuiscode toegestuurd.

Je kunt de authinfo-code in de klantenlogin opvragen, zodra we de opzegging van het domein hebben ontvangen. We sturen de code dan aan het e-mailadres van de domeineigenaar.

Hiervoor ga je in de klantenlogin naar je pakket. Op deze pagina vind je een overzicht van je domeinen. Hiervoor scroll je iets naar beneden.

AuthCode-1.png

Bij elk domein met de status opzegging ontvangen, zie je een link Authinfo-code verzenden.

Via die link vind je een overzicht met de volgende informatie:

  • Het domein waarvoor je de authinfo-code aanvraagt
  • De domeineigenaar
  • Het e-mailadres van de domeineigenaar

Zijn alle gegevens juist? Selecteer dan de knop Authinfo-code versturen. We sturen de verhuiscode dan binnen 24 uur per e-mail naar de domeineigenaar.

AuthCode-2.png

 Let op: om een verhuiscode te kunnen opvragen dient het domein eerst in opzegging te staan! Hoe je een domein en/of pakket opzegt vind je hier!
Heeft dit artikel je geholpen?