Je e-mail is verstuurd.

Hoe kan ik mijn domein verkopen?

Als je jouw domein aan een ander wilt overdragen of verkopen, kun je dit op diverse manieren doen. Hier lees je welke mogelijkheden je hebt.

De koper wil het domein:

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Formulieren

De benodigde formulieren vind je in de klantenlogin onder Contractgegevens > Klantgegevens wijzigen en onder Contract wijzigen .


Een domein verkopen-1.jpg

Bij STRATO laten en overzetten naar een nieuw of bestaand pakket

Als het domein naar een nieuw of bestaand STRATO pakket moet worden overgeplaatst, gebruik je het formulier domeinhouder of admin wijzigen. Zowel de koper als de verkoper moet dit ondertekenen. Daarna stuur je het ons toe.

Het hele bestaande pakket overnemen

In dit geval gaat het om een volledige contractoverdracht. De koper neemt alle domeinen, FTP-content (als die niet is verwijderd), e-mailaccounts en alle overige rechten en plichten over. Hiertoe gebruik je het formulier voor contract wijzigen. De koper en verkoper vullen dit samen in en zetten beiden hun handtekening op dit formulier. Daarna stuur je het ons toe.

Met het domein naar een andere provider verhuizen

Als het domein zowel een nieuwe eigenaar als een nieuwe provider moet krijgen, gebruik je het formulier domeinhouder of admin wijzigen en kruis je bij het beëindigen van het contract Providerwissel aan. Daarmee zorg je ervoor dat de koper het domein kan verhuizen en niet het risico loopt dat een domaingrabber ermee aan de haal gaat.

Zowel de koper als de verkoper moeten het formulier domeinhouder of admin wijzigen ondertekenen. Daarna stuur je het ons toe.

Meer informatie vind je in de volgende artikelen:

Informatie over een Providerwissel
Informatie over het Beëindigen van een domein of contract

Een eventueel benodigde AuthInfo-code wordt verstuurd aan het e-mailadres van de domeineigenaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Info: 18f15b8b903d39b64b23f61c8ce38172d815defa