Je e-mail is verstuurd.

Hoe kan ik één of meer domeinen verhuizen binnen mijn STRATO contract of klantnummers?

Je hebt een pakket voor je domein besteld en realiseert je nu dat dit pakket niet meer bij je domein past of je wilt je domein naar een ander pakket verhuizen om in het oude pakket ruimte te maken voor een nieuw domein? In dat geval kan een interne of externe domeinverhuizing de ideale oplossing voor je zijn.

In dit artikel lees je wat een interne / externe domeinverhuizing precies is, wat het kost en hoe je deze kunt uitvoeren.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Interne domeinverhuizing of externe domeinverhuizing - wat is het verschil?


Interne domeinverhuizingExterne domeinverhuizing
BeschrijvingAls je je domein(en) wilt verhuizen naar een ander of nieuw pakket onder hetzelfde klantnummer.Als je je domein(en) wilt verhuizen naar een pakket onder een ander of nieuw klantnummer.
VoorbeeldDomein van pakket A onder klantnummer 12345678 naar pakket B onder klantnummer 12345678.Domein van pakket A onder klantnummer 12345678 naar pakket A onder klantnummer 87654321.
Je kunt voor de externe domeinverhuizing dit formulier gebruiken.


Wat gebeurt er met e-mails, e-mailadressen en de website tijdens een domeinverhuizing?


Bij een domeinverhuizing kan alleen het domein worden verhuisd, niet de inhoud. E-mails gaan verloren tijdens een verhuizing, e-mailadressen kunnen achteraf opnieuw worden aangemaakt en geconfigureerd.

Let op:

Wij raden je aan om vóór de domeinverhuizing de e-mailberichten van al je e-mailadressen te archiveren.
Stuur je je domein intern door naar de webruimte van je pakket om je website weer te geven?

Dan moet je de inhoud van de webruimte overzetten naar de webruimte van je nieuwe pakket en de forwarding opnieuw instellen om je website weer te geven.

Heb je DNS-instellingen opgeslagen voor de weergave van je website?

De DNS-instellingen worden bij een interne domeinverhuizing ook overgenomen. Dit betekent dat je deze niet opnieuw hoeft in te stellen.


Wat kost een interne domeinverhuizing?


Voor domeinverhuizingen naar andere STRATO pakketten rekenen we € 5 incl. btw per te verhuizen domein (maximaal wordt per contractnummer € 15 incl. btw in rekening gebracht). Als je een domein verhuist van een bestaand STRATO pakket naar een nieuw STRATO pakket, kunnen er setupkosten voor het nieuwe pakket en de pakketkosten van toepassing zijn.


Hoe kan ik een interne domeinverhuizing uitvoeren?


Domeinen kunnen binnen bestaande contracten met een paar klikken worden verhuisd. Je kunt de verhuizing direct in je STRATO klantenlogin starten. Voor de login heb je alleen je klantnummer en je klantenwachtwoord nodig.

Let op de volgende informatie voordat je de verhuizing van een of meer domeinen bestelt:

  • De verhuizing van een domein is alleen mogelijk binnen bestellingen die onder hetzelfde klantnummer zijn geactiveerd. Als je meerdere klantnummers bij STRATO hebt, kun je deze online samenvoegen.
  • Maak een back-up van je gegevens. Inhoud van websites en e-mailinstellingen worden niet overgedragen. Deze kunnen na de verhuizing opnieuw worden ingesteld in het doelcontract.
  • De contractperiode van het pakket waarnaar je domein(en) is/zijn verhuisd is van toepassing.
  • We rekenen een vergoeding van 5 euro incl. btw per domein.
  • De vergoeding komt bovenop de pakketprijs.
  • De interne domeinverhuizing vindt meestal binnen 24 uur plaats!

Nadat je bent ingelogd in je STRATO klantenlogin, selecteer je het menu-item »Je contract«  »Contract beheren«  »Domeinverhuizing«  »Interne domeinverhuizing«.

domain-move-within-a-customer-number-nl.png

Selecteer in de volgende weergave eerst het pakket met het domein dat je wilt verhuizen. Klik hiervoor op de knop »Selecteren« achter het pakket.

source-package-select-nl.png

Selecteer op de volgende pagina de domein(en) die je wilt verhuizen. Je kunt zoveel domeinen selecteren als je wilt, zolang ze nog actief zijn. Je kunt bijvoorbeeld geen domeinen verhuizen die al zijn opgezegd of verhuisd.

Als je domein met Domain Guard is beschermd, kan het dankzij twee-factor-authenticatie niet door onbevoegden in de klantenlogin intern worden verhuisd.


Lees hier meer over Domain Guard en hoe je deze bescherming voor jouw domein kunt activeren:

Domain Guard bij STRATO: alle voordelen op een rij.

Nadat je je keuze hebt gemaakt, klik je op »Verder«.

domain-select-nl.png

Je krijgt nu een overzicht van de mogelijke doelpakketten binnen jouw klantnummer. Selecteer het doelpakket waarin je de domein(en) in de toekomst wilt beheren. Klik weer op »Verder« om door te gaan met de domeinverhuizing.

select-destination-package-nl.png

In de laatste stap krijg je een overzicht van de geselecteerde domein(en) en het geselecteerde doelpakket. Accepteer tot slot de algemene voorwaarden en klik op de knop »Verhuizen met betalingsverplichting«. De verhuizing wordt dan direct voor je in opdracht gegeven. Deze wordt binnen 24 uur uitgevoerd. Je ontvangt een e-mail zodra de domein(en) in het doelpakket voor je zijn geactiveerd.

move-with-cost-nl.png

Heeft dit artikel je geholpen?