Je e-mail is verstuurd.

Hoe kan ik één of meer domeinen verhuizen binnen mijn contract of klantnummer?

Wil je je domeinnaam verhuizen naar een ander pakket bij STRATO? Dat kan middels een interne domeinverhuizing. In deze FAQ lees je wat een interne domeinverhuizing is, wat de kosten zijn en hoe het in z'n werk gaat.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Wat is een interne domeinverhuizing?

Een interne domeinverhuizing betekent dat je je domeinnaam verhuist naar een ander pakket bij STRATO. Dit kan zowel een nieuw of bestaand pakket zijn, onder een nieuw of bestaand klantnummer.


Wat gebeurt er met e-mails, e-mailadressen en de website tijdens een domeinverhuizing?

Bij een interne domeinverhuizing kan alleen het domein worden verplaatst, niet de inhoud ervan. E-mails gaan tijdens de verhuizing verloren, e-mailadressen kunnen na de verhuizing wel opnieuw worden aangemaakt en geconfigureerd.

Wij raden je aan om vóór de domeinverhuizing de e-mailberichten van al je e-mailadressen te archiveren. 


Verwijst je domein intern naar de webspace van je pakket, zodat je website wordt getoond? Dan moet je de inhoud van deze webspace overzetten naar de webspace van je nieuwe pakket. Daarna stel je de forwarding eveneens opnieuw in, zodat je website weer zichtbaar wordt.

Heb je DNS-instellingen geconfigureerd? Deze DNS-instellingen worden bij een interne domeinverhuizing overgenomen. Je hoeft de instellingen dus niet opnieuw te configureren.


Wat kost een interne domeinverhuizing?

Voor een interne domeinverhuizing brengen wij € 5,- per domeinnaam in rekening. Verhuis je het domein naar een nieuw pakket? Dan worden voor dit pakket natuurlijk ook kosten in rekening gebracht.


Hoe voer je een interne domeinverhuizing uit?

Je kunt een domein binnen een bestaand pakket heel eenvoudig verhuizen. Dit doe je direct in de STRATO klantenlogin. Je hebt alleen je klantnummer en wachtwoord nodig om in te loggen.

Let op: lees eerst de onderstaande informatie vóór je een of meer domeinen verhuist:
• Het verhuizen van een domein is alleen mogelijk binnen pakketten die onder hetzelfde klantnummer zijn geactiveerd. Heb je meerdere klantnummers bij STRATO? Dan kun je deze online combineren.
• Maak een back-up van je gegevens. De inhoud van webpagina's en e-mailinstellingen worden niet overgedragen. Deze kun je na afloop van de verhuizing weer in het doelpakket instellen.
• De contractperiode van het pakket waarnaar je domein(en) verhuist, is van toepassing.
• Per domein brengen we € 5,- incl. btw in rekening.
• Behalve deze kosten betaal je ook de normale pakketprijs.
• Een interne domeinverhuizing vindt meestal binnen 24 uur plaats.

Ga eerst naar de klantenlogin en kies daar Mijn contract (rechtsboven in het scherm) en vervolgens Contract wijzigen / Interne domeinverhuizing.

interne domeinverhuizing


In het volgende scherm kies je eerst het pakket waarin het domein zich nu bevindt. Dit doe je door te klikken op selecteren naast het desbetreffende pakket.

interne domeinverhuizing selecteren


Op de volgende pagina vink je het domein (of de domeinen) aan die je wilt verhuizen. Je kunt zoveel domeinen selecteren als je wilt, mits het domein maar actief is. Je kunt bijvoorbeeld geen domeinen verhuizen die al zijn opgezegd of verhuisd. Nadat je een keuze hebt gemaakt, kies je Verder.

Als je domein met Domain Guard is beschermd, kan het dankzij twee-factor-authenticatie niet door onbevoegden in de klantenlogin intern worden verhuisd.


Lees hier meer over Domain Guard en hoe je deze bescherming voor jouw domein kunt activeren:

Domain Guard bij STRATO: alle voordelen op een rij | STRATO

interne domeinverhuizing domein

Nu zie je alle mogelijke doelpakketten die bij je klantnummer horen. Kies het pakket waar je het domein naartoe wilt verhuizen. Klik nogmaals op Verder om door te gaan met de domeinverhuizing.

 interne domeinverhuizing doelpakket

In de laatste stap krijg je een overzicht van de geselecteerde domeinen en het gekozen doelpakket. Accepteer de algemene voorwaarden en klik op de knop Verhuizen met betalingsverplichting. De verhuizing wordt onmiddellijk in behandeling genomen en is binnen 24 uur voltooid. Je ontvangt een e-mail zodra de domeinen in het doelpakket zijn geactiveerd.


interne domeinverhuizing veruizen

Heeft dit artikel je geholpen?