Je e-mail is verstuurd.

Welke mogelijkheden biedt de sociaalweb functie in mijn webshop?


Je STRATO Webshop biedt de mogelijkheid deze direct met sociaalweb aanbieders zoals bijvoorbeeld Facebook of Twitter te verbinden. Door deze functie kun je de bekendheid van je webshop significant vergroten en daarbij van de waarderingsfunctie profiteren.

Het beheer van de sociaalweb functie van je webshop vind je onder het menupunt Marketing / sociaal web. Op de volgende pagina vind je de beschikbare diensten en kun je daar uit jouw favoriete dienst(en) selecteren.

de verknoping van je shop met Facebook

Om je webshop met Facebook te verbinden kan je kiezen uit mogelijkheid de Facebook-knop te integreten, of maak gebruik van de Winkel in Facebook functie.De optie Facebook-knop kun je ook zonder eigen Facebook account gebruiken. Met deze optie kun je op de productdetailpagina's een Facebook knop opnemen die bezoekers de mogelijkheid biedt op Facebook naar je product te verwijzen.Activeer hiertoe de functie Facebook-knop weergeven op productpagina's en kies het gewenste ontwerp voor de Facebook-knop uit.

De optie Winkel op Facebook biedt de mogelijkheid om je webshop snel met uw Facebook profiel te verbinden. Je kunt je shop op een bestaande Facebook pagina presenteren of hiervoor een "officiele pagina" bij Facebook aanmaken.

Om de verbinding te bewerkstelligen open je de Facebook-pagina waarop je de winkel wilt integreren. Klik op 'Toevoegen aan mijn pagina' en selecteer de Facebook-pagina die in je winkel moet worden weergegeven. Open de geselecteerde pagina in Facebook met de functie 'Pagina's beheren'. Klik op het tabblad 'Winkel'. Hier kun je het pagina-ID vinden, deze is nodig voor de integratie van je shop.

Vul het Pagina-ID in onder het menupunt op Marketing > Sociaal web > Winkel op Facebook.Ook kun je kiezen of de producten van de startpagina of producten uit de categorie "aanbiedingen" getoond moeten worden. Om dit te bereiken, klik je bij Facebook nogmaals op het kopje "winkel". Je producten worden worden nu getoond. De winkel is nu geïntegreerd.

de verknoping van je shop met Twitter.

Ook zonder eigen Twitter account kun je je bezoekers de mogelijkheid bieden over je producten te Twitteren. Leg vast of je de knop "Dit tweeten" op productdetailpagina's wilt integreren. Je kunt dit direct onder het menupunt Marketing > Sociaal Web > Twitter aangeven.Activeer de optie 'Dit tweeten'. Deze wordt weergegeven op productpagina's. Kies vervolgens de gewenste versie van het ontwerp voor de knop. Nadat je dit hebt opgeslagen wordt de knop op je productpagina's weergegeven.

Je kunt de Twitterfunctie ook op andere pagina's laten weergeven. Gebruik hiervoor gadgets zoals "Tweet this" of "Follow me", deze kun je in tekstvelden van je shop invoegen.

Inbinden van Sociale BladwijzersDe optie voor het inbinden van Sociale Bladwijzers vind je ook onder het menupunt Marketing > Sociaal web. Hier kun je de volgende aanbieders uitkiezen.

digg.comdelicious.comstumbleupon.comtechnorati.commister-wong.de


Kies de gewenste aanbieders uit en klik op de "opslaan" knop om de wijzigingen door te voeren. De sociale bladwijzers worden nu op je productpagina's weergegeven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Info: 690173cf83f60e890d3a23ba0992d9ace3e452bb