Artikel weiterleiten
Artikel editieren
Afdrukweergave
FAQ #248

Welke mogelijkheden biedt de sociaalWeb functie in mijn webshop?


Uw STRATO Webshop biedt u de mogelijkheid deze direct met sociaalweb aanbieders zoals bijvoorbeeld Facebook of Twitter te verknopen. Door deze functie kunt u de bekendheid van uw webshop significant vergroten en daarbij van de waarderingsfunctie profiteren.

Het beheer van de sociaalweb functie van uw webshop vindt u onder het menupunt Marketing / sociaal web. Op de volgende pagina vindt u de ter beschikking staande diensten en kunt u daar uit keuzes met een paar muisklikken selecteren.

 

de verknoping van uw shop met Facebook

Om uw webshop met Facebook te verknopen staan u de opties Facebook-knop en Winkel in Facebook ter beschikking.De optie Facebook-knop kunt u ook zonder eigen Facebook account gebruiken. Met deze optie kunt u op de productdetailpagina's een Facebook knop opnemen die uw bezoekers de mogelijkheid geeft op Facebook naar uw product te verwijzen.Activeer hiertoe de functie Facebook-knop weergeven op productpagina's en kies het gewenste ontwerp voor de Facebook-knop uit.

De optie Winkel op Facebook biedt u de mogelijkheid om uw webshop met weinig stappen met uw Facebook profiel te verknopen. U kunt uw shop op een bestaande Facebook pagina presenteren of hiervoor een "officiele pagina" bij Facebook aanmaken.

Om de verknoping te maken opent u de Facebook-pagina waar u de winkel wilt integreren. Klik op 'Toevoegen aan mijn pagina' en selecteer de Facebook-pagina die in uw winkel moet worden weergegeven. Open de geselecteerde pagina in Facebook met de functie 'Pagina's beheren'. Klik op het tabblad 'Winkel'. Hier kunt u het pagina-ID vinden, deze is nodig voor de integratie van uw shop.

Vul het Pagina-ID in onder het menupunt op Marketing > Sociaal web > Winkel op Facebook.Ook kunt u uitkiezen of de producten van uw startpagina of de producten uit de categorie "aanbiedingen" getoond moeten worden. Klikt u bij Facebook nogmaals op het kopje "winkel", uw producten worden worden nu getoond. De winkel is geintegreerd.

 

de verknoping van uw shop met Twitter.

Ook zonder eigen Twitter account kunt u uw bezoekers de mogelijkheid bieden over uw producten te Twitteren. Leg vast of u de knop "Dit tweeten" op productdetailpagina's wilt laten tonen. U kunt dit direct onder het menupunt Marketing > Sociaal Web > Twitter aangeven.Activeer de optie knop 'Dit tweeten' weergeven op productpagina's en kies het gewenste ontwerp voor de knop. Nadat u dit heeft opgeslagen wordt de knop op uw productpagina's weergegeven.

U kunt de Twitterfunctie ook op andere pagina's laten weergeven. Gebruik hiervoor gadgets zoals "Tweet this" of "Follow me", deze kunt u in tekstvelden van uw shop invoegen.

Inbinden van Sociale BladwijzersDe optie voor het inbinden van Sociale Bladwijzers vindt u ook onder het menupunt Marketing > Sociaal web. Hier kunt u de volgende aanbieders uitkiezen.

digg.com delicious.com stumbleupon.com technorati.com mister-wong.de


Kies de gewenste aanbieders uit en klik op de "opslaan" knop om de wijzigingen door te voeren. De sociale bladwijzers worden nu op uw productpagina's weergegeven.

×