Je e-mail is verstuurd.

Webshops - waar zijn korte URLs voor?

Je kunt gebruik maken van de korte URL's om je klanten te voorzien van makkelijk te volgen en te onthouden links.

Voorbeeld:
Je wilt een speciale aanbieding lanceren voor klanten waarbij ze 10% korting krijgen op bestellingen. Je kunt hiervoor een speciale pagina voor klanten maken met hierop de volledige details van de aanbieding. Door deze pagina een korte URL te geven (bijv. www.jouwshop.nl/klantenaanbieding), wordt het makkelijker de aanbieding te verspreiden. Je kunt dit adres promoten op facturen, flyers, of door middel van een nieuwsbrief campagne.

Korte URL's zijn ook handig als "conversion adres" voor AdWords-campagnes. Zo kun je direct klanten via een AdWords-advertentie naar de gekoppelde landingspagina doorsturen (bijvoorbeeld www.jouwshop.nl/SPECIALE-AANBIEDING-Dell-laptops).

Korte en bondige URL's helpen ook bij de optimalisatie van je website voor zoekmachines, waardoor je winkel beter wordt gepositioneerd in de zoekresultaten van Google. Een beknopte en goed geformuleerde URL verhoogt de kans te worden aangeklikt door gebruikers, in plaats van een lange en cryptische URL lijst met onbegrijpelijke database parameters.

Meer informatie over korte URL's en hoe je deze aan je STRATO Webshop kunt toevoegen, vind je via de deze link.

Heeft dit artikel je geholpen?
Info: 74ec0e21bbb8ed7a1342e5b4eefeb32cf014b2dd