Je e-mail is verstuurd.

Hoe kan ik mijn oude webshop migreren naar de nieuwe Webshop Now.

Vooraf worden de gebruikte functies van elke webshop automatisch gecontroleerd. Zo wordt bepaald wanneer de overstap naar Webshop Now mogelijk is.
Je krijgt dan een melding in het administratiegedeelte van je webshop te zien. Hier kun je de migratie starten.

 oude webshop migreren-1.png

 

De migratie hoeft niet direct te gebeuren en kun je altijd opnieuw starten in het menu via webshop update.

oude webshop migreren-2.png

Alle producten en categorieën worden nu automatisch in de nieuwe webshop geïmporteerd. Afhankelijk van de hoeveelheid kan dit enkele uren in beslag nemen.
Tijdens het importeren kun je gerust uitloggen. Mocht je ingelogd blijven en de import is ondertussen afgesloten, is het noodzakelijk om opnieuw in te loggen.


Nadat je opnieuw bent ingelogd, heb je rechtsboven de mogelijkheid om je nieuwe Webshop Now te bewerken.

oude webshop migreren-3.png

Voor het inrichten van de Webshop Now kun je zoveel tijd nemen als je wilt. De oude webshop blijft gewoon online en toegankelijk.
Zodra je de Webshop Now hebt ingericht en de stappen van de checklist in het dashboard hebt doorlopen, kun je beginnen met de verhuizing naar de nieuwe webshop.
Daarvoor ga je naar Shopgegevens importeren en oude shop sluiten op de startpagina in het administratiegedeelte van je Webshop Now en vervolgens klik je op Bekijk volgende stappen.

oude webshop migreren-4.png

Klik hier op Start webshop update. Alle bestellingen, klantgegevens, de voorraad van jouw producten en andere gegevens van de oude webshop worden nu overgezet. Zo kun je blijven werken met de huidige order- en klantgegevens, en voorraadniveaus.

oude webshop migreren-5.png

Om de migratie volledig door te voeren, dien je deze alleen nog in je STRATO klantenlogin af te sluiten middels een bevestiging onder Je pakket → Overzicht.

 

Let op: De oude webshop wordt bij deze stap verwijderd!oude webshop migreren-6.png

 

 oude webshop migreren-7.png

 

 De migratie is vervolgens binnen uiterlijk 24 uur doorgevoerd. Je wordt hier per e-mail over geïnformeerd.

Je webshop staat daarna standaard offline.  Controleer nog een laatste keer of je nieuwe webshop klaar is en zet de webshop online via Instellingen → Algemeen →  Openbare toegang tot winkel: Open.

 oude webshop migreren-8.png

 

De migratie is vervolgens binnen uiterlijk 24 uur doorgevoerd. Je wordt hier per e-mail over geïnformeerd.

Je webshop staat daarna standaard offline.  Controleer nog een laatste keer of je nieuwe webshop klaar is en zet de webshop online via Instellingen → Algemeen →  Status van winkel: Open.

Heeft dit artikel je geholpen?