Je e-mail is verstuurd.

Hoe gebruik ik de exportfunctie in de STRATO Webshop?

Om de functie "Importeren/exporteren" te gebruiken, klik je eerst op de optie "Producten" in shopbeheer of op "Producten" in het bovenste shopmenu:
 
In het linker menuvenster vind je de knop "Importeren en exporteren."
 
Klik op "Importeren en exporteren."
 
Het betreffende venster waarin je producten kunt importeren en exporteren, wordt nu geopend.

Je kunt vervolgens als volgt je producten exporteren:

Onder "Objecttype" kun je kiezen tussen "Producten," "Categorieën" of "Toewijzing categorieproduct." Bij de indeling heb je de keus tussen meerdere talen/landen. Met deze optie kun je landspecifieke indelingen bepalen binnen een bestand dat moet worden geïmporteerd of geëxporteerd, zoals scheidingstekens, datum of tijd.
 
In de meeste landen wordt 95% van de computers gepreconfigureerd in een indeling die specifiek is voor dat land – stel daarom in principe de indeling op je eigen taal in.
 
Kies hier alleen een andere indeling als je er zeker van bent dat je computer in een andere taal is ingedeeld.
 
Klik vervolgens op "Exporteren" om met de export te beginnen.
 
Nadat je in het hoofdvenster op "Exporteren" hebt geklikt, krijg je een venster te zien met een zandloper en een balk die de actuele status van je opdracht aangeeft.
 
Nadat de export is voltooid, word je gevraagd wat er met het exportbestand dient te gebeuren. Hier heb je twee keuzes: "opslaan op uw harde schijf" of "direct uitvoeren."

Klik op "Opslaan" om het exportbestand op te slaan op je harde schijf of een andere gegevensdrager.
 
Je hebt nu de mogelijkheid om dit bestand te bewerken.

Achtung Belangrijk:
Aanwijzing voor het aanpassen van het bestand met Excel 2000:
 
Als je een versie van Excel 2000 hebt geïnstalleerd, raden wij je aan het bestand aan te passen met een Editor, aangezien Excel 2000 over een aantal functies beschikt die niet voor het aanpassen zijn bedoeld. Open je dus een teksteditor (bv. onder Windows het "Kladblok" of "WordPad" ("Start" -> "Programma’s" -> "Bureau-accessoires")).

Voorbeeld:
Je verkoopt schoenen en geeft in je exportbestand Amerikaanse schoenmaten op: "7.5", "8", "8.5" etc. Een geautomatiseerd programmaonderdeel kan van deze invoer data maken: "7 mei", "8" en "8 mei." Je krijgt een foutmelding wanneer je dit bestand wederom wilt importeren. Wanneer je desbetreffende wijzigingen met een editor uitvoert en de maten ingeeft, dan functioneert het importeren naar behoren.

Wanneer je met een nieuwere versie van Excel werkt, functioneert het wijzigen eveneens.

Zo opent u het exportbestand met Excel:
 
Open Excel.

Klik bovenin de menubalk op "Bestanden/externe bestanden" en vervolgens op "Tekstbestand importeren."
 
Je wordt nu naar de indeling gevraagd - dwz. hoe dit bestand dient te worden geopend.

Daartoe wordt in Excel een bestandsconverteringsvenster geopend:

Kies bij "Oorspronkelijke bestandstype" de optie "Gescheiden."

Bij "Bestandsoorsprong" kies je "Windows (ANSI)." Wanneer je reeds werkt met Windows XP Pro, wordt als bestandsoorsprong ook vaak "Westeuropees (ISO)" getoond. Gebruik deze indeling wanneer deze mogelijkheid zich voordoet.

Bevestig vervolgens met "Verder."
 
Leg in stap 2 van 3 de scheidingstekens vast.

Je shop geeft met een puntkomma aan dat tekstdelen dienen te worden geschieden en gebruikt het aanhalingsteken om tekst te herkennen.

Bevestig de invoer met "Verder."
 
In stap 3 van 3 kun je de bestandsindeling van de afzonderlijke tabellen vastleggen.

Je kunt "Standaard" gebruiken als instelling voor alle indelingen. Let er echter op dat bij bestanden met een US-Amerikaanse indeling (bv. opgave van halve schoenmaten, etc.) de betreffende tabel met de optie "Tekst" als bestandsindeling wordt geïmporteerd.

Wanneer je de bestandsindeling van alle tabellen hebt gedefinieerd, klik op "Voltooien."
 
Klik op OK.

Het bestand wordt nu in de benodigde indeling in Excel geopend, waar je de door jou gewenste aanpassingen kunt doorvoeren.

Sla het bestand lokaal op, op uw je harde schijf.

Hinweis  Maak eerst een kopie van het bestand voordat je de geëxporteerde gegevens wijzigt.

Nadat je het bestand hebt aangepast, open je het oorspronkelijke bestand en tegelijk het pas opgeslagen bestand in een editor (bv. onder Windows: "Start" -> "Programma’s" -> "Bureau-accessoires " het "Kladblok" of "WordPad") om de indeling van beide bestanden te kunnen vergelijken. Eventuele bewerkingsfouten kunnen zo reeds voor het importeren worden opgespoord.
Heeft dit artikel je geholpen?
Info: cb12d84e1d4ddd1cd8f26c4338a316b8c71c616f