Je e-mail is verstuurd.

Zijn mijn gegevens bij STRATO veilig?

Veiligheid en beschikbaarheid zijn de belangrijkste thema’s in de STRATO datacenters. Zo is STRATO de eerste grote webhostingaanbieder aan wie het felbegeerde internationale ISO 27001-certificaat werd uitgereikt. De twee eigen datacenters behoren tot de modernste en veiligste in Europa en zijn door een glasvezelnetwerk en het Carrier Routing System (CRS-1) van Cisco Systems optimaal verbonden met het internationale internet.


Maximale veiligheid gegarandeerd

De data van 1,3 miljoen websites en meer dan 25.000 dedicated servers zijn bij STRATO net zo veilig als in een kluis. Letterlijk, aangezien normaal gesproken alleen banken en verzekeringsmaatschappijen hun datacenters ISO 27001 laten certificeren.Het STRATO veiligheidsconcept:
  • Voortdurende spiegeling van de gegevens tussen de twee datacenters
  • Een door batterijen gewaarborgde ononderbroken stroomverzorging
  • Redundante dieselgeneratoren met genoeg brandstof voor een week
  • Lasergestuurde brandmelders en beschermende gasvormige blusmiddelen
  • Geheime locaties van de datacenters
Maximale prestatie en energie-efficiënte hardware
STRATO gebruikt uitsluitend moderne serverhardware van internationaal gerenomeerde aanbieders. Met de ultramoderne opslagsystemen van Network Appliance bijvoorbeeld, heeft STRATO een ingenieuze opslagstructuur ontwikkeld. De onmiddellijke beschikbaarheid van alle gegevens is hiermee te allen tijde gegarandeerd. Maar STRATO neemt ook zijn verantwoordelijkheid als het om stroomverbruik gaat. Door een overstap op de Sun Microsystems T2000-Server met UltraSPARC-processors kon STRATO het primaire energieverbruik van het Shared Webhosting met 90 procent reduceren.
Veiligheidsfeatures inclusief

Gegevens van klanten zijn bij STRATO net zo veilig als in een bank. Daarnaast ondersteunt STRATO de klant ook bij het beveiligen van webspace en server. Elk hostingpakket bevat een aantal veiligheidsfeatures – natuurlijk zonder bijkomende kosten:

  • SiteGuard om de (schrijf)toegang tot je webruimte te beveiligen
  • BackupControl om eenvoudig terug te kunnen grijpen op 10 verschillende versies van regelmatige back-ups van de webspace
  • ServerSide Security als beveiliging tegen spam op je website en in je mailaccounts
Kortom

STRATO klanten profiteren van de maximale veiligheid van de datacenters en van de vele inclusieve veiligheidsfeatures. De datacenters zijn optimaal met de internetknooppunten AMS-IX en NL-IX verbonden, waardoor snelle laadtijden en snelle datatransfers gegarandeerd zijn.
Heeft dit artikel je geholpen?
Info: dfc5cc84958fe4123b5ba9d6b5650dda5a4aba45