Je e-mail is verstuurd.

Hoe kan ik interactieve elementen van het Amazon PartnerNet integreren in de Sitebuilder?

In dit artikel vind je een handleiding waarmee je interactieve elementen van het Amazon PartnerNet (partnernet.amazon.nl) kunt integreren in de Sitebuilder.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Integratie van Amazon-Widgets uit het Amazon PartnerNet

1. Amazon PartnerNet-login

Om je eigen Amazon-Partner ID van het Amazon-PartnerNet te gebruiken, log je eerst in via deze link: partnernet.amazon.nl

2. Het gewenste Amazon-widget in het Amazon PartnerNet kiezen
Kies het Amazon-widget dat je wilt integreren in je Sitebuilder. Dit doe je via de menuoptie Widgets (boven in de hoofdnavigatie).

3. Het Scripts-widget in de Sitebuilder plaatsen
In de editor van Sitebuilder kies je via ‘Elementen’ -> ‘Widgets’ het widget ‘Scripts’. Plaats het widget op de locatie op je website waar je de gekozen Amazon-inhoud wilt tonen.

4. De code in het Scripts-widget van Sitebuilder plakken
a) Kopieer de weergavecode uit de detailweergave van het Amazon-widget. Het voorbeeld toont het Amazon-zoekwidget.
 
b) Plaats deze weergavecode in het configuratievenster van het Scripts-widget in Sitebuilder. Je opent dit venster door op het tandwieltje te klikken. Dat zie je als je met de muis over het widget in het contentgedeelte van je website beweegt.

5. Configuratie en controle
Klik op ‘OK’ in het configuratievenster van het embed-widget. Na de volgende publicatie verschijnt het Amazon-widget op je website. In de volgende stap kun je de configuratie van het widget aanpassen op de detailpagina van het Amazon-widget in het Amazon PartnerNet. De wijzigingen worden pas toegepast nadat je de stappen 2 - 5 opnieuw hebt doorlopen.

Integratie van productlinks uit het Amazon PartnerNet

 Wil je productlinks in je Sitebuilder-website integreren? Dan moet je de hiervoor beschreven stap 4 op een andere manier doorlopen.


HTML-code voor de partnerlink in het Scripts-widget integreren
a) Klik wanneer je bent ingelogd op het Amazon PartnerNet op de menuoptie ‘Partnerlinks aanmaken’ -> ‘Productlinks’. Vervolgens kun je het gewenste product zoeken en in drie stappen selecteren. In de derde stap zie je dan de ‘HTML-code voor deze partnerlink’, afhankelijk van het geselecteerde product. Kopieer deze HTML-code door op de knop ‘HTML kopiëren’ te klikken. Vervolgens ga je verder zoals hierboven beschreven bij stap 4b.

 
Heeft dit artikel je geholpen?
Info: c760188a14d7f17be9d93428e80b91191bf6f20e