Je e-mail is verstuurd.

Hoe voeg ik een badge van The Green Web Foundation toe aan mijn website?

The Green Web Foundation (TGWF) zet zich met haar database van duurzame hostingbedrijven in om het internet groener te maken. Heb je een website bij STRATO? Dan wordt jouw website groen gehost! Dit kun je aan je websitebezoekers laten zien door een badge van The Green Web Foundation met jouw domeinnaam aan je website toe te voegen.

 
Inhoudsopgave Inhoudsopgave

1. Doe de Green Web Check

Als eerste stap check je of jouw website bij STRATO staat en dus groen wordt gehost. Ga hiervoor naar de website van The Green Web Foundation.

Voer je domeinnaam in het zoekvenster in en klik op Check.

 

 

2. Afbeelding opslaan of HTML-code genereren

Na het uitvoeren van de check zie je dat je website groen gehost wordt bij STRATO. Dit resultaat kun je nu als badge tonen op je website. Je hebt twee mogelijkheden. 

Eén mogelijkheid is om de TGWF-badge als afbeelding op te slaan en te gebruiken. Hiertoe klik je simpelweg met de rechtermuisknop op de badge en kies je voor Afbeelding opslaan als.

De tweede optie is om de gegenereerde HTML-code te gebruiken. Deze vind je onder de afbeelding. Selecteer de volledige code en kopieer deze.

 3.1 Badge toevoegen aan je website gemaakt met STRATO Sitebuilder

Maak je je website met STRATO Sitebuilder? Dan kun je de badge eenvoudig toevoegen.

 

Heb je de badge als afbeelding opgeslagen? Dan kun je deze uploaden via het bestandsbeheer van Sitebuilder. Dit vind je onder Elementen > Foto’s en video’s > Bestandsbeheer. Nadat je de afbeelding hier hebt geüpload, sleep je deze naar de gewenste plek op je website.

 

Heb je de HTML-code gekopieerd? Dan kun je deze toevoegen via de widget Scripts. Deze vind je in Sitebuilder onder Elementen > Widgets. Sleep de widget naar de gewenste plek op je website. Open de instellingen via het menu Configureren. In het invoerveld Insluitcode plak je nu de HTML-code van de badge. Klik op OK, vervolgens wordt de badge getoond.

 

 

3.2 Badge toevoegen aan je webshop gemaakt met STRATO Webshop Now

Maak je je webshop met STRATO Webshop Now? Ook nu kan je eenvoudig de badge toevoegen.

 

Wanneer je de badge als afbeelding hebt opgeslagen, kun je deze in de back-end van je shop via de Editor toevoegen. Kies hier onder contentelementenvoor een element met een afbeelding en sleep het naar de gewenste locatie. Klik vervolgens op de afbeelding om de badge te uploaden.

 

Maak je gebruik van de HTML-code? Kies dan in de editor onder contentelementen voor het element Aangepaste HTML. Sleep het naar de gewenste plek op je website en kies voor HTML toevoegen. Plak nu de HTML-code van je badge in het invoerveld en sla de wijziging op. De badge wordt nu in je webshop getoond.

 

3.3 Badge toevoegen aan een ander type website

Natuurlijk kun je de badge van The Green Web Foundation ook gebruiken wanneer je je website niet met STRATO Sitebuilder of Webshop Now maakt. 

Hoe je de badge plaatst is afhankelijk van de manier waarop je je website beheert. Je kunt het afbeeldingsbestand op de voor jou gebruikelijke manier uploaden. Wanneer je de HTML-code van je website kunt bewerken, kun je ook op deze manier de badge toevoegen.

 

Heeft dit artikel je geholpen?