Je e-mail is verstuurd.

Via SSH op je server inloggen met Putty

Opmerking: Dit artikel heeft betrekking op virtual Linux servers besteld vóór 29 maart 2022, te herkennen aan de V in de benaming. Voorbeeld: Linux V30.

Bij de nieuwere servers besteld vanaf 29 maart 2022, te herkennen aan VC in de benaming (bv. Linux VC30) werkt het inloggen alleen nog met een SSH-Key. Hoe dit werkt kun je in het volgende artikel lezen: https://www.strato.nl/faq/server/SSH-Keys-aanmaken-om-in-te-loggen-op-je-STRATO-VPS-Linux/
Bij Linux-server is SSH de standaardmethode om in te loggen na oplevering van de server. Hiervoor kan je iedere SSH-client gebruiken. Voor Windows-gebruikers raden we Putty aan, in dit artikel lees je hoe het precies werkt.

Om in te loggen start je eerst Putty. Hier voer je de hostname of het IP-adres van je server in. Voer poort 22 in. Controleer of het protocol SSH is geselecteerd en klik op open om te verbinden met de server.

De hostname en het IP-adres van je server kan je vinden in de klantenlogin van je server, de hostname is als volgt opgebouwd: hxxxx.stratoserver.net
 

Wanneer je voor het eerst inlogt krijg je de volgende melding te zien:

Klik op "ja" om aan te geven dat je vertrouwt dat deze fingerprint bij jouw server hoort.

Vervolgens kan je inloggen. Als je voor het eerst inlogt, gebruik dan de volgende inloggevens:

  • User: root
  • Password: Het initiële rootwachtwoord
    • Bij een V-Server Linux vindje het initiële root-wachtwoord in de server-login onder Mijn Server -> Servergegevens . Het  weergegeven wachtwoord wordt  niet bijgewerkt het  root-wachtwoord is gewijzigd.
    • Bij een dedicated server (C- en D-klasse) is het mogelijk dat het initiële root-wachtwoord niet wordt weergegeven. Je hebt deze dan zelf toegewezen tijdens de installatie.
    • Bij een dedicated server van de CP-klasse of een server van de Server Cloud vind je het initiële rootwachtwoord in  ServerCloud-Panel nadat je de server hebt selecteert onder Infrastructuur. Als hier geen wachtwoord wordt weergegeven, dan heb je tijdens de installatie zelf een eigen wachtwoord toegekend.

Als je jouw  wachtwoord bent vergeten, vindt je  hier instructies voor het instellen van een nieuw wachtwoord (Dedicated server met Linux)

Tijdens het invoeren van het wachtwoord beweegt de cursor niet. Je kunt de inhoud van het klembord in Putty plakken met de rechtermuisknop.

dedicated server met Linux
Heeft dit artikel je geholpen?
Info: 701c179e0a6694eddb717c6afffa858973cb3d55