FAQ #565
Artikel editieren
Artikel weiterleiten

Hoe gebruik ik de STRATO Monitoring Service?

Heb je STRATO Monitoring Service in je serverpakket? Dan kun je deze diensten gemakkelijk gebruiken via de serverlogin. Ga dan eerst naar de klantenlogin met je klantnummer en het bijbehorende wachtwoord. Klik na het inloggen in het overzicht naast je serverpakket op Instellingen. Je wordt dan doorgestuurd naar de serverlogin. Kom je direct in je pakket terecht? Dan gebruik je de optie instellingen beheren.

Ga na het inloggen naar het menupunt Monitoring en veiligheid > Monitoring Service. Je kunt hier ook de Monitoring Service uitbreiden.

 

 

Vervolgens kun je de uitbreidingen bestellen via de menuopties Monitoring en veiligheid > Monitoring Service.

 

Monitoring Service-1.png

 

 

Het kan 30 minuten duren voordat de dienst beschikbaar is.

 

Zodra de dienst is geconfigureerd, krijg je via Naar de instellingen en rapportages direct toegang tot de instellingen en rapporten. Je hoeft niet afzonderlijk in te loggen.

 

Monitoring Service-2.png


In de pakketten STRATO Monitoring Advanced, Pro en Premium is het aantal inbegrepen sms-meldingen beperkt. Daarom raden we je aan om deze sms-meldingen uit te schakelen als je geplande werkzaamheden uitvoert op je server, of wanneer je de server om een andere reden moet herstarten. Je kunt de monitoring in dit geval tijdelijk deactiveren en na afloop van de werkzaamheden weer inschakelen.


Je schakelt de diensten direct in de serverlogin uit of in. Klik op de link Naar de instellingen en rapportages om een nieuw venster te openen.

 

Monitoring Service-3.png

 

In dit venster zie je verschillende opties voor het beheer van de Monitoring Service. Zo kun je de bewakingsfunctie monitoring van de actieve diensten op je server configureren of een overzicht laten aanmaken van de beschikbaarheid van deze diensten in de afgelopen maanden.

Ga dan eerst naar de klantenlogin met je klantnummer en het bijbehorende wachtwoord. Klik na het inloggen in het overzicht naast je serverpakket op starten. Je wordt dan doorgestuurd naar de serverlogin. Kom je direct in je pakket terecht? Dan gebruik je de optie instellingen beheren.
×