Je e-mail is verstuurd.

Hoe gebruik ik de STRATO Monitoring Service?

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Dedicated Server (CP)

Heb je een dedicated server met CP in de naam? Kijk dan hier voor meer informatie over Cloud Panel monitoring.  ⇨ https://www.strato.nl/faq/server/monitoring-in-het-cloud-panel/.


ServerCloud

De monitoring in de ServerCloud wordt hier beschreven ⇨ https://www.strato.nl/faq/server/wat-is-monitoring-en-hoe-stel-ik-het-in/.


VPS (VC)

Ga eerst naar de klantenlogin met je klantnummer en het bijbehorende wachtwoord. Klik na het inloggen in het overzicht op je server met VC in de naam. Kom je direct in je pakket terecht? Dan gebruik je de optie Monitoring Service.

overview-monitoring-settings-reports-skl.png

Het kan 30 minuten duren voordat de dienst beschikbaar is.


Zodra de dienst is geconfigureerd, krijg je via Monitoring Service direct toegang tot de instellingen en rapportages. Je hoeft niet afzonderlijk in te loggen.


Alle andere servers

Ga eerst naar de klantenlogin met je klantnummer en het bijbehorende wachtwoord. Klik na het inloggen in het overzicht naast je serverpakket op Instellingen. Je wordt dan doorgestuurd naar de serverlogin. Kom je direct in je pakket terecht? Dan gebruik je de optie Instellingen beheren.

Ga na het inloggen naar het menupunt Monitoring en veiligheid ⇨ Monitoring Service. Je kunt hier ook de Monitoring Service uitbreiden.


Vervolgens kun je de uitbreidingen bestellen via de menuopties Monitoring en veiligheid ⇨ Monitoring Service.


overview-monitoring-serverlogin.png

Het kan 30 minuten duren voordat de dienst beschikbaar is.


Zodra de dienst is geconfigureerd, krijg je via Naar de instellingen en rapportages direct toegang tot de instellingen en rapportages. Je hoeft niet afzonderlijk in te loggen.


settings-reports-serverlogin.png


Instellingen & rapportages

In de pakketten STRATO Monitoring Advanced, Pro en Premium is het aantal inbegrepen sms-meldingen beperkt. Daarom raden we je aan om deze sms-meldingen uit te schakelen als je geplande werkzaamheden uitvoert op je server, of wanneer je de server om een andere reden moet herstarten. Je kunt de monitoring in dit geval tijdelijk deactiveren en na afloop van de werkzaamheden weer inschakelen.


Je schakelt de diensten direct in de serverlogin uit of in. Klik op de link Naar de instellingen en rapportages om een nieuw venster te openen.


overview-serverguard.png


In dit venster zie je verschillende opties voor het beheer van de Monitoring Service. Zo kun je de bewakingsfunctie monitoring van de actieve diensten op je server configureren of een overzicht laten aanmaken van de beschikbaarheid van deze diensten in de afgelopen maanden.

Heeft dit artikel je geholpen?