Je e-mail is verstuurd.

Wat is Microsoft 365 en wat is het verschil met Microsoft Office?

Om met Word, Excel, PowerPoint en dergelijke te werken, heb je natuurlijk geen cloudoplossing nodig. Maar die is wél zinvol als je een betaalbare, efficiënte en het liefst ook mobiele oplossing zoekt voor het samenwerken in teams. Daarom is Microsoft 365 een veelzijdige oplossing die bedrijven stap voor stap vertrouwd maakt met de voordelen van de cloud.

Microsoft 365

De naam ‘Microsoft 365’ verwijst naar Microsoft-software die je maandelijks huurt en je toegang geeft tot alle bekende Microsoft Office-toepassingen en andere tools die je via internet gebruikt.

In Microsoft 365 Business vind je de bekende Office-toepassingen die je kunt downloaden en op meerdere computers en mobiele apparaten kunt installeren. Met een actief Microsoft 365-abonnement krijg je altijd de nieuwste versie van deze toepassingen. Je mag ze op maximaal vijf computers (pc of Mac) gebruiken. Als je daarentegen een enkele licentie voor Office koopt, geldt deze voor slechts één computer. Voor alle Microsoft 365-producten sluit je een abonnement af en betaal je maandelijks een bedrag.

Microsoft Office

Microsoft Office is de naam die Microsoft gebruikt voor bekende kantoortoepassingen als Word, Excel en PowerPoint, die je alleen op een pc of Mac kunt installeren. Deze toepassingen krijgen geen automatische updates. Zodra een nieuwe versie beschikbaar is, moet je het product opnieuw kopen. Op dit moment zijn de versies Office 2016 voor Windows en Office 2016 voor Mac beschikbaar. Deze suites bevatten geen cloudgebaseerde diensten. Deze vind je wél in Microsoft 365.

Heeft dit artikel je geholpen?
Info: c6b6851a71c17fee8bf8c5d8ac94f8da1b62a9df